Ontbijten met brood doe ik al jaren niet meer. Ik kies liever voor yoghurt, havermout, ontbijtkoek of (gezonde) pannenkoeken. Ik geef je inspiratie hoe ook jij glutenvrij kan ontbijten zonder brood.

Nederland is een broodland. We ontbijten met brood, lunchen met brood en dikwijls wordt er ook nog brood gegeten bij het avondeten. Glutenvrij brood is de afgelopen jaren veel beter geworden, maar ermee ontbijten vind ik maar niks. Het liefst ontbijt ik met Griekse yoghurt of havermout. Is het weekend dan maak ik graag pannenkoeken. Moet het allemaal snel dan is een plak ontbijtkoek een uitkomst.

Ontbijten met yoghurt

Meest van tijd ontbijt ik met Griekse yoghurt. Ik kocht altijd die emmer van de Aldi met 10% vet heel erg lekker, ook errug vet, nu pak ik de 0% vet versie. Deze is ietsje minder dik, maar nog steeds lekker. Deze Griekse yoghurt gebruik ik als basis voor mijn yoghurt ontbijtjes. Uiteraard kan je alle soorten yoghurt, kwark, biogarde noem het maar op pakken. Kies wat jij lekker vindt.

Griekse yoghurt met blauwe bessen en boekweit granola van Eat Natural


Griekse yoghurt met verse frambozen en de glutenvrije muesli van Verival.

 
Griekse yoghurt met verse aardbeien en zelfgemaakte glutenvrije granola.


Griekse yoghurt met blauwe bessen en pecannoten (met eventueel wat honing)

Griekse yoghurt met mango, pecannoten en kokos


Griekse yoghurt met kakifruit, pecannoten en kokos

En zo kan je eindeloos variëren met yoghurt ontbijtjes. Kies een stuk fruit met daarbij granola/muesli/noten/zaden. Net waar je zin in hebt en wat je in huis hebt.

Ontbijten met glutenvrije havermout

Havermout ik ben er dol op. Verschillende merken verkopen glutenvrij haver. Let op dat je altijd gecertificeerde haver koopt, anders heb je kans dat het graan is besmet met gluten. Ik koop mijn glutenvrije havermout bij Albert Heijn en kies dan voor de haver van Semper of eigen merk Vrij van Gluten. De Jumbo Oats van Provena vind ik ook erg fijn, die koop je online of in speciaalzaken.

Havermout appel kaneel pecannoten

Dit ontbijt blijft een van mijn favorieten en ik maak ‘m regelmatig. Havermout met appel, kaneel, pecananoten en rozijnen. Bijkomend voordeel: het recept is glutenvrij, lactosevrij en vegan.

Glutenvrij havermout ontbijt peer amandelen

Dit glutenvrije havermout ontbijt met peer en amandelen is voedzaam, smaakvol en zonder toegevoegde suikers en erg lekker!

Glutenvrij havermout ontbijt met aardbei en superfood

Graag geef ik je nog een variatie om te ontbijten met havermout. Lekker met aardbeien en superfood. Dit ontbijt is glutenvrij en lactosevrij.

Je kunt ook overnight oats maken (Google maar eens). Ik ben hier alleen niet zo’n fan van, want ik vind warme havermout nou eenmaal lekkerder.

Ontbijten met pannenkoeken

Ontbijten met pannenkoeken! Ik doe dit vooral graag in het weekend, maar doordeweeks kan ook heel prima. Een voordeel is dat je pannenkoeken al van tevoren kan maken en ze alleen even hoeft te verwarmen als je ze wilt eten.

Banaan pannenkoekjes

Met slechts drie ingrediënten maak je deze banaan pannenkoekjes. Ook een ideaal ontbijt om te maken voor als je op vakantie bent en geen glutenvrije ontbijt kan vinden.

IMG_0014

Glutenvrije en lactosevrije boetkweitpannenkoeken

Zin in een wat steviger ontbijt maak dan deze boekweitpannenkoeken. Lekker met vers fruit, honing of jam.

Glutenvrije pannenkoeken

Met vrijwel elke glutenvrije witte bloem kan je deze pannenkoeken maken. Lekker als ontbijt voor in het weekend of om mee te nemen. Dit recept maak ik al heel lang en is nog steeds favoriet. Koopmans verkoopt ook mix voor glutenvrije pannenkoeken. Deze vind ik persoonlijk érg lekker en koop ik sinds ik de mix heb ontdekt.

 

 

Ontbijten met glutenvrije ontbijtkoek

De naam zegt het al: ‘ontbijtkoek’. Op mijn site vind je meerdere recepten voor glutenvrije ontbijtkoek ook is deze koek glutenvrij te koop in de supermarkt.

Glutenvrije ontbijtkoek van Peijnenburg

‘s Lands bekendste ontbijtkoek merk verkoopt glutenvrije ontbijtkoek. Ik schreef er een uitgebreid artikel. over.

Suikervrije ontbijtkoek (glutenvrij en lactosevrij)

Met amandelmeel en boekweitmeel maakte ik deze suikervrije ontbijtkoek. Hij is glutenvrij, lactosevrij en eivrij. En toch is ie heel smaakvol, luchtig en lekker.

Ontbijtkoek met noten en rozijnen

Haast in de morgen en toch veel trek? Neem dan een paar plakken van deze ontbijtkoek mee voor onderweg.

Ontbijtkoek met kwark

Een recept voor glutenvrije ontbijtkoek gemaakt met kwark.

Mini-ontbijtkoekjes

Deze glutenvrije ontbijtkoekjes maak je in vormpjes dus zijn ideaal als ontbijt voor onderweg.

IMG_0009

Super makkelijke kruidkoek

Niet de gezondste, wel een heel makkelijk recept. Met maar vijf ingrediënten maak je zelf een glutenvrije kruidkoek.

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren voor een glutenvrij ontbijt zonder brood.

Hoe ontbijt jij het liefst?