Hapjes & Snacks Recepten

Glutenvrije appelflapjes en mini-worstenbroodje

Snel en makkelijk een glutenvrij lekker hapje op tafel zetten, doe je met bladerdeeg. Vandaag laat ik zien hoe ik appelflapjes en mini-worstenbroodjes maak met de Millefoglie bladerdeeg van DS.

Samen met mijn zusje Magriet ben ik de keuken in gedoken om de rol bladerdeeg van DS met de naam Millefoglie te proberen. Ik had deze nog nooit gebruikt, dus het was de vraag of de hapjes die we in gedachten hadden zouden lukken. Ik kocht de rol bij Van Voorst & Hardeman in Ede voor zo’n vier a vijf euro. In Veenendaal, waar ik woon, verkopen ze DS nog niet bij supermarkten. In andere dorpen en steden verkopen ze dit wel bij Jumbo, Coop en Supercoop. Check de site van DS voor de verkooppunten bij jou in de buurt.

Eerder gebruikte ik losse bladerdeegplakjes van Le Poole, maar toen ik deze chique verpakking zag liggen in het vriesvak, wilde ik dit eens proberen. De bladerdeeg is op rol en moet drie uur ontdooien, dit vond ik wel erg lang. de plakjes die ik eerder gebruikte waren veel sneller ontdooid. Ik heb daarom de rol de avond ervoor in de koelkast gelegd om te ontdooien. De volgende dag kon ik samen met mijn zusje aan de slag met de appelflapjes en mini-worstenbroodjes.

Ingrediënten appelflapjes

 • Glutenvrij bladerdeeg
 • Appel
 • Rozijnen
 • Suiker
 • Kaneel
 • Ei

Snij de bladerdeeg in vierkante plakje zo groot als je je appelflap wilt hebben, let wel op dat je ze nog dubbel moet klappen dus maak ze niet te klein. Snij de (halve) appel in kleine stukjes en mix dit met een handje gewelde rozijnen, een eetlepel suiker en een theelepel kaneel. Leg het prutje in het midden van de bladerdeeg en vouw voorzichtig twee punten naar elkaar toe. Knijp dan voorzichtig de zijkanten goed dicht, maar pas op dat het deeg niet breekt. Omdat het deeg bij ons al wat gebarsten was, heb ik dit voordat ik het prutje er in legde bestreken met een bakwastje met ei, dan wordt het deeg weer wat soepeler.

Bestrijk de appelflap met ditzelfde bakwastje met ei als je het deeg hebt dichtgeknepen en strooi er daarna nog wat suiker overheen. Leg de appelflapjes in een ovenschaal of op bakpapier op een ovenplaat en doe ze zo’n twintig minuten in de voorverwarmde oven.

Dit is het resultaat. Zoals je ziet zit er een barst in de rechter appelflap. Dit komt omdat het bladerdeeg snel breekt, dit kun je dus verhelpen door voorzichtig te doen en het deeg in te smeren met ei voordat je het de oven in doet.

Ingrediënten mini-worstenbroodjes

 • Glutenvrij bladerdeeg
 • Glutenvrije (cocktail) knakworstjes
 • Ei

Snij de bladerdeeg in stukjes waarvan de breedte iets kleiner is dan het knakworstje en de lengte zo lang dat je het knakworstje er in kan rollen en hem ook dicht kan knijpen. Rol je knakworstjes in het bladerdeeg en knijp het goed dicht. Bestrijk ze met wat ei (dan gaan ze mooi glanzen) en leg ze in een ovenschaal of op bakpapier op een ovenplaat. Twintig minuten in een voorverwarmde oven en ze zijn klaar.

Het resultaat. Ook hier zie je dat sommige worstenbroodjes zijn opengeknapt. Dit komt omdat we die niet goed hebben dichtgeknepen.

Oordeel over Millefoglie
De appelflapjes en mini-worstenbroodjes waren heerlijk! De smaak van het bladerdeeg is erg goed. Het deeg deed het erg goed in de oven. Wel vond ik de inhoud van de verpakking, 250 gram, wat weinig. Er konden slechts twee appelflapjes en twaalf mini-worstenbroodjes van worden gemaakt. Ook barstte er een appelflap en wat worstenbroodjes, maar dit heb je al gauw met bladerdeeg.

Voor de smaak zou ik Millefoglie absoluut nog een keer kopen, maar dan neem ik wel meteen twee of drie pakken mee zodat ik tenminste wat meer hapjes kan maken. Ook vond ik het onhandig dat de rol wel drie uur moet ontdooien. Voor de prijs en het gemak zou ik toch liever weer de bladerdeeg plakjes van Le Poole kopen.

17 Comments Add New Comment

 1. Dit wordt van glutenvrij (gemaakt) meel gemaakt zoals rijstemeel, glutenvrije tarwezetmeel, ketanmeel, lupinemeel, maismeel enz. Ik ga hier binnenkort een artikel over schrijven zodat je precies weet hoe zo’n glutenvrij product gemaakt wordt.

 2. herman says:

  Gaaf dat dit zo’n respons geeft Harm, ben erg trots op je! je Pa (vindt het fijn dat je je hier in kunt uitleven en ook nog met je eigen “beperking”dat si sterk, niet zeuren. maar doen!

 3. Mirjam says:

  Heb de bladerdeeg van DS ook (eindelijk) gebruikt. En ik vond het fantastisch! Ander glutenvrij bladerdeeg kan ik niet mee om gaan: Het plakt en valt uit elkaar. Maar dit deed precies wat ik wilde. En, voor de wachttijd hoef je het niet te laten: Je kan het ook laten ontdooien in de magnetron (staat op de verplakking hoe lang e.d.)

 4. Mariel says:

  Ja heerlijk bladerdeeg. Gebruik het ook altijd voor hartige taarten. Maar ik rol het wel altijd uit zodat het dunner wordt en ik er meer mee kan doen.

 5. Orchidee says:

  Fantastisch, zoals je e.e.a. hebt uitgelegd en met foto’s hebt weergegeven. Echter, wel wil ik nog
  graag van je weten op hoeveel graden je de oven hebt voorverwarmd voor de appelflappen.
  Groetjes en heel veel succes toegewenst met alles wat je nog gaat ondernemen.

 6. Orchidee says:

  Ik vroeg op hoeveel graden je de oven hebt voorverwarmd voor de appelflappen.
  Graag nog even een reactie van je. Een fijne en zonnige maandag toegewenst. Orchidee.

 7. Kaya says:

  Hoi mijn naam is Kaya wijn ik ben 17 jaar en heb ook coeliakie, en nu is mijn probleem, ik weet dus niet waar ik de producten van ds. Kan kopen halen of bestellen, HELP met andere woorden dus, ik ben in Italië op vakantie geweest en daar waren de supermarkten afgevuld met ds. En andere merken zoals shar, ben nu dus totaal fan! Maar hier in de buurt van den Bosch is het moeilijk om aam ds. Te komen please help me, ben je suuuuuper dankbaar xxx

 8. Daty says:

  Ik gebruik voor de worstenbroodjes ook wel de Cevapcicci worstjes van de lidl (diepvries) zie ook http://www.livaad.nl/. Die zijn lekker pittig en ook handig in een saus (ipv gehakt) en op de BBQ.
  gr Daty

 9. Miss Glutenvrij says:

  Wat de verpakking van bladerdeeg aangeeft. Met 180 hete lucht en boven en onder 200 zit je meestal wel goed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *