Recepten Taart & Gebak

Glutenvrije Wafels

Op de kermis, in attractieparken en bij bakkerijen zie ik ze naar me lonken, die goudbruine koeken met ruitjes patroon: wafels. Helaas moet ik ze dan laten liggen omdat ze niet glutenvrij zijn. Maar deze jongens zijn heel makkelijk zelf te maken en handig om mee te nemen zodat je onderweg wat te smikkelen hebt. In dit artikel laat ik zien hoe ik mijn wafels maak.

Mijn staafmixer is inmiddels mijn beste vriend geworden. Ik kwam er namelijk achter dat ie naast pureren ook in no time beslag mixt zonder een klontje heel te laten. Mijn handmixer laat ik mooi in de kast staan, want naast dat de staafmixer super snel het beslag maakt, is de beker waarin je het mixed ook heel handig omdat er een schenktuit aan zit. Ideaal dus voor wafels.

Benodigdheden

 • Staafmixer/mixer
 • Beker die bij de staafmixer hoort of kom
 • Wafelmaker (ik heb de Snack and Clean van Tefal waar je ook tosti’s en panini’s mee kan maken)

Ingrediënten

 • 250 gram glutenvrije bloem (ik gebruik IJssel Broodmix Wit)
 • 1 dessertlepel bakpoeder
 • 2 eetlepels suiker
 • 1 theelepel zout
 • 450 ml halfvolle melk
 • 2 eieren
 • 2 eetlepels (zonnebloem)olie

IMG_0117

Met deze hoeveelheden maak je ongeveer tien wafels.

PicMonkey Collage

1. Doe alle ingrediënten in de kom of beker en mix totdat alle klontjes er uit zijn
2. Zorg dat je wafelijzer goed warm is.
3. Schenk je beslag in het ijzer. Boter toevoegen is niet nodig bij de Snack and Clean omdat er een teflonlaag inzit. Zorg dat je ijzer net helemaal bedekt is, maar doe er niet teveel in. Door de bakpoeder rijst je wafel nog en als je teveel beslag gebruikt, druipt alles naast je ijzer.
4. Laat de wafelijzer zijn werk doen en wacht totdat je het ijzer open kan doen zonder dat al het beslag nog aan de platen plakt. Als de wafel mooi bruin is, haal je hem er uit.

En smikkelen maar! Ik vind de wafels warm het lekkerst, maar koud zijn ze ook goed te eten. De wafels zijn een prima ontbijt, maar ook als tussendoortje heerlijk en handig om mee te nemen. Eetsmakelijk!

 1. Oh leuk!!
  Ik heb vandaag toevallig bij Zaaiing een pak gekocht met mix voor wafels van Finax. Volgende week dus fijn proberen :)

 2. Wil je een ander lekker glutenvrij tussendoortje?
  Kijk dan snel op http://www.gezondechocola.nl

 3. Als je hem warm laat/maakt, en er warme kersen op doet met slagroom, heb je een héérlijk toetje…

 4. Ik heb de melk vervangen door amandelmelk. Heerlijk! Dankjewel voor het recept!!

 5. Bedankt! Ik heb de melk vervangen door soja rijst melk, ook dat werkt prima!

 6. Super lekker geweldig beslag! Mn zoon had ze voor mij gemaak

 7. Wat lief! Fijn dat je er van hebt genoten.

 8. conings stef

  K’ga broberen met soja-melk, wens me veel succes

 9. Cheyenne

  Ik heb een silicone wafel mal voor in de oven… zou dat werken denk je?
  Qua tijd dan gewoon goed in de gaten houden lijkt me, en ook niet te vol doen.

 10. Miss Glutenvrij

  Geen idee, even proberen.

 11. Ga ik straks doen!
  Ook proberen of ze in gevroren kunnen worden (en erna nog lekker zijn)

 12. vandaag jou receptje gebruikt van de glutenvrije wafels

  ze zijn heel lekker warm

 13. En? Werkte het met de siliconen vorm? Dan kan ik het ook gaan proberen

 14. Mjammie! Had net een wafelijzer gekocht, dus dit receptje keam mooi uit. Ik heb amandelmeel en tapiocameel gebruikt. Heerlijk!

 15. Wil Aendekerk

  Thnkx werkt prima zo!

 16. Heerlijk, dank je wel!
  Ik heb het volgende gebruikt:
  een kwart rijstmeel
  een kwart kastanjemeel
  een kwart maizena
  een kwart boekweitmeel
  De hele familie vond ze lekkerder als wafels met tarwemeel

 17. Miss Glutenvrij

  Klinkt goed! Fijn dat het lekker was.

 18. Pingback: New Year’s Eve – Fleur's glutenfree life

 19. Pingback: Een glutenvrij recept voor wafels. Met verse kersen en ijs! - Miss Glutenvrij

Geef een reactie