Recepten Taart & Gebak

Glutenvrije amandelstaaf

De amandelstaaf hoort er echt bij met Sinterklaas. In alle letters van het alfabet zie je ze staan bij de bakker. Heel gemakkelijk maak je je eigen glutenvrije amandelstaaf. Kijk mee hoe ik dat doe.

De amandelstaaf is denk ik wel het makkelijkste sinterklaas recept dat ik ken. Met weinig ingrediënten maak je in een handomdraai je eigen staaf. En de creatieveling kunnen helemaal los gaan, want je kunt de leukste vormen maken met bladerdeeg en amandelstaaf. Ik hield die van mij erg makkelijk en dan smaakt ie net zo lekker.

Ingrediënten

 • 2 vierkante plakjes bladerdeeg (Le Poole)
 • Amandelspijs (Dr. Oetker)
 • 1 ei

IMG_0083Maak van de amandelspijs twee bolletje zo groot als een ei. Door het spijs even te kneden in je handen, wordt het zacht en kun je het vormen. Ik gebruik de amandelspijs van Dr. Oetker. Ik weet dat er op de verpakking staat dat er mogelijk gluten in kunnen zitten. Ik doe hier niet zo moeilijk over omdat ik denk dat dit indekken van de fabrikant is. Ook reageer ik niet heel heftig op een klein beetje gluten. Dal wil natuurlijk niet zeggen dat ik het dan maar gewoon neem, maar ik krijg nergens last van met deze spijs. Let wel op als je extreem gevoelig bent, dan kun je beter je eigen spijs maken. Dat wil ik binnenkort gaan proberen en dan zal ik natuurlijk aan jullie vertellen of het lukte en of het beter smaakt dan die van Dr. Oetker.

Smeer met een bakkwastje ei op twee uiteinden van de bladerdeeg en leg de plakjes op elkaar. Druk ze goed tegen elkaar aan.

IMG_0089

Maak van de twee amandelspijsballetjes een langwerpig stuk iets kleiner dan je bladerdeeg en leg dit op je bladerdeeg. Besmeer de bovenste rand met ei.

IMG_0091

Rol ‘m dicht en vouw de buitenste twee uiteinden naar binnen zoals op de foto. aan alle uiteinden smeer je nog wat extra ei zodat je rol goed dichtplakt. Besmeer je staaf met ei, maar pas op dat je geen druipers krijgt. Dit wordt niet mooi nadat ie in de oven is geweest. Leg je rol in een ovenschaal of op aluminium papier in de oven. Houd de tijd en temperatuur aan die vermeld staat op de verpakking van de bladerdeeg.

En zo makkelijk is het om je eigen amandelstaaf te maken. Een stuk goedkoper dan van de winkel en nog verser ook. De volgende keer wil ik mijn eigen letter ‘H’ maken. Eetsmakelijk.

6 Comments Add New Comment

 1. aislinn says:

  Hoi ik heb sins mijn geboorte gluten. Ik heb overgewicht en moet ik opletten met suiker. Heb je recepten zonder suiker

 2. Gerianne says:

  Hoi,

  Ik ga hem maken, alleen dat spijs kan dus gluten bevatten maar die kwark taart van D’r oetker staat dat ook op de achterkant kan gluten bevatten ik heb daar ook geen last van dus ik proberen dat spijs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *