Kerst 2012

IMG_4540Lekker met z’n allen eten op kerstavond  is binnen ons gezin een traditie geworden. Ieder jaar bedenken we een menu geïnspireerd op een thema, land, of iets anders. Vorig jaar was dat ‘Italiaans’ en dit jaar kozen we voor ‘Amerikaans’. Ik heb super lekker gegeten en laat graag aan jullie de smakelijke foto’s zien.

Op 24 december, kerstavond, vieren wij al jaren kerst bij mijn moeder. Ieder jaar maken we er weer een gezellige avond waaraan iedereen zijn steentje bijdraagt. Dit jaar hielden we een Amerikaans diner. Eind november brainstormden we over de gerechten die we wilden maken en verdeelden we de taken. Omdat mijn vriend en ik midden in een verbouwing zitten, zijn wij zo veel mogelijk ontlast. Ik deed boodschappen en hielt me bezig met voorgerechten die ik op het laatste moment kon maken. De rest deed wat meer zijn best.

Omdat ik zo druk ben met de verhuizing had ik  minder tijd om wat leuks met mijn haar te doen, maar dat mocht de pret niet drukken. Kerst draait eigenlijk niet om eten of er mooi uitzien, maar om het samenzijn met elkaar. Toch laat ik jullie graag de foto’s van het lekkere eten zien :).

IMG_4569Hier kan ik me ziek echt ziek in eten: glutenvrije gepaneerde gamba’s mmm…

IMG_4537Garnalencocktail met super lekkere glutenvrije whiskey cocktailsaus

Starter
Tomatensalade en gepaneerde gamba’s 
Krabkoekjes 
Garnalen cocktail 

IMG_4538Gevulde champignons met mozzarella en pesto of brie.

IMG_4616Mini-cheeseburgers

Voorgerecht
Gevulde champignons en cheeseburgers 
Spareribs en caesar salade

IMG_4701Cowlsla

IMG_4698Roasted beef

IMG_4696Maiskolfjes

IMG_4695Onion rings

Hoofdgerecht
Cowlsla
Roasted beef
Buffalo wings gemarineerd met honing
Maiskolven
Aardappelpartjes uit de oven
Onion Rings 

IMG_4707Mijn zusje Magriet en haar zelfgemaakte cheesecake. Hij was heerlijk!

Nagerecht
Cheesecake 

De maaltijd was heerlijk. De gevulde champignons, cowlsla en cheesecake zijn gerechten die ik nog niet eerder op deze manier heb gegeten, maar zeker in de toekomst zelf wil maken. Wat was het lekker! Wellicht overbodig om te schrijven, maar alles was natuurlijk glutenvrij.

Als jullie verzoekjes hebben voor recepten hoor ik het graag, want dan zet ik ze online. Ik gourmet vanavond, tweede kerstdag, bij mijn schoonmoeder. Hoe was jullie eerste kerstdag en wat voor lekkers heb je gegeten? Fijne tweede kerstdag allemaal!

Ook leuk om te lezen

14 Comments

 1. Die Onion Rings en gamba’s zien er heerlijk uit!
  – De rest trouwens ook, maar dat maak ik ook zo nu en dan –
  Recept?

 2. ziet er allemaal uit om je vingers bij af te likken… Wij hadden 1e kerstdag ook van alles aan hapjes en heerlijke chipolatamoussekersttaarttafereel na. 2e kerstdag samen de restjes opgesmikkeld en naar The Hobbit D3 geweest. Wàt een superfilm, bijnaa alsof je er zelf in zit (1e keer 3D, dan krijg je dat hè?!)

 3. 2007nadiavanduijvenvoordeNadia

  Ik eet sinds een paar weken echt glutenvrij en vind je blog echt superleuk om te lezen, en inspirerend ook! Ik wil dit jaar glutenvrije oliebollen maken, heb je die wel eens gemaakt? Er zijn best veel recepten van… Ik ben benieuwd!

  • Hey Nadia, dank je wel. Ik heb ze zelf een keer gemaakt, maar mijn moeder was vooral een kei in oliebollen bakken. Ik zal het recept dat ik heb liggen online zetten.

 4. Pingback: Heerlijke witte kool salade | Miss GlutenvrijMiss Glutenvrij

 5. hi

  even een vraag maak jr ook zelf cocktailsaus
  zoja hoe doe je dat welke producten ?

 6. Pingback: Glutenvrije markt 2013 | Miss Glutenvrij

 7. Pingback: Tapas diner | Miss Glutenvrij

 8. Ik zoek recepten voor de kerst voor mijn glutenvrije kleindochter van 10 jaar.
  Ik ben nl niet zo’n kookwonder.
  kan iemand mij helpen? Een idee is voor mij niet genoeg, ik moet weten hoe ik het maak en
  welke ingredienten ik nodig heb.

 9. Pingback: Fijne kerst + Eetdagboek: November 2015 - Miss Glutenvrij

Comments are closed.