Hoofdgerecht Ontbijt Recepten

Glutenvrije Banaan pannenkoek

Ik vind het altijd leuk om een recept te maken dat ik nog nooit heb gegeten, misschien ontdek ik wel een lekker nieuw gerecht. Ik maakte de voor mij  nieuwe banaan pannenkoek dankzij een lezeres. Een voedzaam tussendoortje, maar ook lekker als lunch.

Van MissGlutenvrij.nl lezeres Ginette kreeg ik het recept voor banaan pannenkoek toegestuurd. Zij geeft dit gerecht graag mee aan haar zoontje tijdens het overblijven. Ik was erg benieuwd en maakte de pannenkoek voor mezelf  als lunch.

Ingrediënten voor twee pannenkoeken

 • 1 banaan
 • 2 eieren
 • 1 theelepel vanillesuiker
 • halve theelepel kaneel

IMG_0001

IMG_0002Prak de banaan in een kom en doe de overige ingrediënten erbij. Mix alles door elkaar met een mixer.

IMG_0004Verwarm een koekenpan en doe er wat (vloeibare) boter in. Doe de helft van je beslag in de koekenpan, bak beide kanten en doe dit met de rest van je beslag nog een keer.

IMG_0008In een handomdraai heb je twee banaan pannenkoeken. Ik vond ze goed vullen en lekker om weer eens wat anders te eten. Qua smaak vind ik ze lijken op het bananenbrood dat mijn moeder wel eens maakte. Als extra tip kreeg ik om er jam op te doen. Dit had ik niet in huis, maar zo smaakte de pannenkoek ook erg goed. Ik heb er weer een lekkere lunch en handig tussendoortje bij, dank je wel Ginette. Je kunt de pannenkoeken bewaren in de koelkast als je ze later wilt eten, maar meenemen naar werk/school/ pretpark kan ook heel goed. Ik raad je dan aan de pannenkoek in een bakje te doen zodat ie heel blijft. Eet smakelijk.

24 Comments Add New Comment

 1. Wat een heerlijk simpel recept. Ik denk dat ik het vandaag nog ga uitproberen. Lijkt me ook lekker als je wat sesam toevoegt (maar dan moet je wel weten dat ik gek ben op sesam). Ik vind dit namelijk ook lekker: een banaan op brood en daar geroosterde sesam overheen :-)

  Groetjes, Marjon.

 2. ikke says:

  ga ik zeker uitproberen! Alleen… als er geen meel door zit, is het meer een omelet dan een pannenkoek volgens mij. Je kan er ooko honing over doen, of poedersuiker bij gebrek aan jam of zo.

 3. Astrid says:

  Wat een lekker en makkelijk recept. Zojuist geprobeerd en de kinderen aten er heerlijk van! Bedankt voor het delen

 4. Maria says:

  Bijzonder dat er geen meel bij zit en het er toch uitziet als een pannekoek….smaakt het dan wel ook echt naar pannekoek? of inderdaad als een ommelet met bananensmaak oid?

 5. Julia says:

  Meteen geprobeerd, heerlijk! Ik had het in de blender gedaan, dan wordt het wat te schuimig/luchtig waardoor de pannenkoeken moeilijk om te draaien waren. Met vork fijnmaken is waarschijnlijk beter.

 6. Ik heb het ook gemaakt, maar het was me toch iets te zoet. Ik ben al niet zo’n zoetekauw. Ik ga het nog wel eens proberen als toetje en dan zonder suiker. Er kan altijd nog poedersuiker op! Je zit na deze maaltijd wel vol zeg!

 7. Hoe krijg je die van jou zo mooi? Ik heb een soortgelijk recept laatst ook geprobeerd (maar dan zonder de vanillesuiker) en ze zagen er niet uit als echte pannenkoeken. Wel lekker trouwens :)

 8. Ik heb precies gedaan wat ik heb beschreven. Maar ik deed wel heel voorzichtig met het omdraaien van de ‘pannenkoeken’, ze hadden de neiging uit elkaar te vallen.

 9. GInette says:

  Hoi Harmke! Leuk om mijn recept te zien! even een tip voor de mensen waar het niet helemaal goed lukt: Ik prak de banaan en klop met een garde de eieren er doorheen, boter in de pan en de helft van de mix in erin, pan op half vuur en dan schuif ik de pannenkoek op een bord en draai hem om. Smakelijk!

 10. Marike says:

  Wow, wat makkelijk! Die wil ik ook maken! Normaal gesproken maak ik ze op basis van glutenvrije havermout, maar dat is wel heel machtig. Jeetje, ik word helemaal blij van deze blog! Thnx! Je schrijft leuk!

  Groetjes,
  Marike

 11. Kees says:

  Wat ook lekker is: Normale pannenkoeken bakken, deze beleggen met pasta en stukjes banaan en dan nog 1 minuutje in de oven zodat het smelt. Wel een beetje machtig, dus na 1 of 2 heb je er ook genoeg van ;)

 12. An says:

  Vandaag heb ik dit recept uitgeprobeerd. Om een of andere reden vallen vervangers bij mij altijd zo tegen en ik denk dat dat komt doordat ze eigenlijk iets heel anders zijn. Ik heb hetzelfde bij vleesvervangers en zoutvervangers etc.
  Iets dergelijks had ik ook met deze pannenkoeken, die geen pannenkoeken zijn, maar er wel zo uitzien. Ik heb er drie kleine van gemaakt en ze alledrie opgegeten, haha. In die zin vond ik ze wel lekker, maar niet lekker genoeg om nogmaals te maken.

  Momenteel eet ik alleen nog maar rijst en af en toe een geroosterde tortilla van Xenos (dankzij jouw tip!), die ik eet als een soort tosti. Ik, als broodverslaafde, moet het idee van vervangers zelf maar eens los laten.

 13. Joke says:

  Net de pannenkoeken gegeten, wat een makkelijk receptje zeg. Voor de “broodnodige” vezels en de bite heb ik er nog wat geroosterde pompoenpitten door gedaan. Een 1/2 naturel (lekker), een 1/2 met jam (erg lekker, geeft een iets frissere smaak) en een met kaas omdat ik gek ben op hartig. Laat die nou net niet zo lekker zijn….. Het recept zit in m’n hoofd en gaat mee op vakantiie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *