Lunch inspiratie: salades

lunch salade inspiratieSalades zijn een fijne afwisseling als je die boterham als lunch even zat bent. In het afgelopen half jaar maakte ik heerlijke glutenvrije salades. In dit artikel deel ik inspiratie en recepten voor een lekkere glutenvrije gevarieerde lunch.

Klik op de naam van het gerecht onder de foto en je wordt doorgelinkt naar het artikel waarin ik uitleg hoe je de salade maakt. Alle salades heb ik natuurlijk glutenvrij gemaakt, maar niet-glutenvrij zijn ze ook érg lekker.

Tonijn salade

Caprese salade

Meloen salade

Pastasalade met kipreepjes en honing mosterd dressing

Witte kool salade

Pasta pesto salade

De pasta salades zijn vooral favoriet bij mij en ik maak ze regelmatig. Ze zijn (een dag) van tevoren te maken, vullen goed, zijn voedzaam en makkelijk om mee te nemen. Ook handig voor op een (glutenvrije) verjaardag. Zo hoef je niet lang in de keuken te staan om je gasten een lekkere maaltijd te serveren. De pasta die ik gebruik in de recepten (fusilli van 3 Pauly) blijft goed en wordt (bijna) niet hard na een dag in de koelkast. Je kunt natuurlijk een andere (glutenvrije) pasta gebruiken, maar dan kan ik je niet garanderen dat die ook zo zacht blijft :).

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met deze salades. Eet smakelijk!

Lunch jij  ook wel eens met salades en welke is je favoriet?

3 Comments

  1. Ik heb nog bijna nooit gelucht met salades, ze zien er allemaal echt super lekker uit!

  2. Hey leuke blog en goede tips!
    Ik heb altijd maispasta van SamMills, lekker goedkoop en in de supermarkt makkelijk te krijgen (en zonder allerlei toevoegingen, wat ik bij veel glutenvrije producten toch erg vaak tegenkom). Tot ik het een keertje als salade maakte voor op m’n werk. Keihard!! Bah… :D
    Ik zal eens op zoek naar de pasta die je hier gebruikt!

Comments are closed.