Hoofdgerecht Recepten

Glutenvrije Spinazie pannenkoek

Eén van mijn favoriete gerechten is de pannenkoek. Ik eet ‘m als ontbijt, lunch, brunch en diner. Zelfs soms als tussendoortje. Een echt multi-gerecht. Laatst maakte ik de spinazie pannenkoek lekker zo uit het vuistje, met kaas of kruidenroomkaas en zalm. 

De banaan pannenkoek die ik laatst poste (klik), viel goed in de smaak bij jullie. Vandaag heb ik een nieuw pannenkoek recept dat super lekker is, goed vult en niet moeilijk te maken is. Je kunt ‘m zo eten of op meerdere manieren beleggen. Ik at deze groene pannenkoek als lunch met kaas en één met kruidenroomkaas en Noorse gerookte zalm.

Ingrediënten voor 10 stuks

 • 175 gram glutenvrije bloem (ik gebruikte mijn favoriete witte brood mix van Poensgen)
 • 500 ml melk
 • 3 medium eieren
 • 3 eetlepels zonnebloemolie
 • snufje zout
 • Twee handjes bevroren spinazieblokjes ontdooit

Om te beleggen

 • Jonge kaas
 • Kruidenroomkaas (Euroshopper is glutenvrij)
 • Noorse gerookte zalm (Albert Heijn eigen merk)

 

Zorg dat de spinazie is ontdooit en gooi het overtollige water weg. Ik deed de blokjes ‘s avonds in een plastic bakje, dekte deze af en zette het in de koelkast. De volgende dag was het ontdooit en kon ik er mee aan de slag. Doe het meel, de melk, eieren, olie en een snufje zout in een mixkom en zet de mixer aan. Doe de spinazie erbij en mix nog even door. Doe wat boter in een koekenpan en bak de pannenkoek tot ie aan beide kanten lichtbruin. En klaar is je pannenkoek. Je kunt ‘m natuurlijk zo eten, maar… nog lekkerder is ie met beleg.

Lekker met een plak kaas. Je kunt dit bovenop de pannenkoek leggen en nog even op laag vuur verwarmen totdat de kaas smelt. Een alternatief is natuurlijk de magnetron.Mijn favoriete beleg op de spinaziepannenkoek: kruidenroomkaas met gerookte zalm. Smeer de roomkaas met een mes op de pannenkoek en leg er naar smaak plakjes zalm of zalmsnippers op. De pannenkoek zal dan al afkoelen en dan is ie prima te eten, koud ook. De volgende keer leg ik er iets minder zalm op, want ik vond de smaak iets te overheersend. Vervolgens rol je de pannenkoek op en snij je dit in stukjes.

Ook lekker als hapje voor op een feestje of verjaardag. Dan kun je ‘m van tevoren maken, snijden, een prikkertje erin doen en in de koelkast zetten. Eet smakelijk!

Hebben jullie nog variaties op de standaard pannenkoek? Deel ze bij de comments.

11 Comments Add New Comment

 1. anke says:

  Ik raad je eens aan om kikkererwtenmeel te gebruiken, je weet niet wat je overkomt. Je kunt er alles mee maken en de muffins worden er erg luchtig van en….2,06 per kilo. Daar wordt je echt blij van!

 2. Paula Onink says:

  Hoi Anke, kikkererwtenmeel is idd lekker voor de portemonnee, maar ik vind de smaak van kikkererwtenmeel zo overheersen in zoet gebak. Hoe ervaar jij dat?

 3. anke says:

  Je moet dan amandelolie of kokosolie ipv van zonnebloem of olijfolie gebruiken die verhogen de zoute nasmaak namelijk en het zoete krijg je van de amandel of kokosolie. Wij maken er zo vreselijk lekkere luchtige zoete muffins van of hartige muffins maarcdan gebruik je wel olijfolie. Daarvkan het glutenvrije meel niet tegenop en je maakt er super pannenkoeken, pizzabodems, appeltaarten alles van, ook n aanrader is amandelmeel.

Leave a Reply