Roley’s – Brood

IMG_0021Van glutenvrij merk Roley’s kreeg ik een flinke doos met producten opgestuurd om te reviewen. Graag deel ik mijn mening met jullie over hun glutenvrije croissants, rozijnenbrood, bruinbrood en meerzadenbrood. 

Het rozijnenbrood van Roley’s kende ik al, maar hun overige broodproducten zijn nieuw voor mij. Na het bericht dat een doos met glutenvrije producten van Roley’s mijn kant op kwam, was ik dan ook benieuwd hoe alles zou smaken. Ik maakte de doos open en werd helemaal blij van al die glutenvrije dingen. In dit artikel vertel ik graag wat ik van de broodproducten van Roley’s vind.

Over Roley’s
“Bij Roley´s geloven we dat mensen met een glutenvrij dieet recht hebben op een (h)eerlijk product. Doordat we alleen met de beste glutenvrije ingrediënten werken worden de meest heerlijke producten verkregen, waarvan het hele gezin kan genieten.”

In het brood van Roley’s zit teff verwerkt, een glutenvrij graansoort. Dit staat ook op alle verpakkingen vermeld. Ook viel het me op dat in het brood dat ik proefde tarwezetmeel zit verwerkt. Dit is natuurlijk glutenvrij tarwezetmeel, maar ik weet dat niet iedereen met een glutenvrij dieet dit eet, dus daarom vertel ik het. Ik heb hier geen klachten van gekregen. Wat ik ook prettig vind, is dat Roley’s met biologische producten werkt.

IMG_0024Croissant
In deze verpakking zitten drie croissants. Er staat niet op hoe lang ze in de oven moeten, maar ik weet dat de broodjes hierdoor veel beter smaken dus deed ik ze 8 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Hierna sneed ik de croissants open en deed ik er kaas tussen en ze nog eens 3 minuten in de oven.

IMG_0009Ik had al jaren geen croissantje meer gegeten, dus moest weer even wennen aan de de smaak, maar vond deze ok. Als je het broodje meteen eet als ie uit de oven komt is ie het lekkerst, laat je ‘m afkoelen dan wordt ie droger. Ik deelde de croissants met mijn niet glutenvrije vader. Hij vond ze naar croissants met gluten smaken, dat zit dus wel goed. Wel vond hij die van Roley’s wat meliger, compacter en sponziger, maar zeker niet verkeerd. Kortom een prima croissantje

IMG_0022Rozijnenbrood
Tijdens vakanties of als ik een paar dagen weg ga, neem ik graag een paar plakken rozijnenbrood mee. Ik kende dit brood van Roley’s dan ook al en vind het goed smaken. Wel doe ik twee plakken altijd 30 seconden in de magnetron. Voorverpakt brood droogt nou eenmaal uit. Ik besmeerde het rozijnenbrood met smeerbare roomboter wat heerlijk wegsmolt.

IMG_0026De sneeën braken snel door midden omdat ze vrij lang zijn, maar ze zijn goed te besmeren en ze smaakten lekker.  Mocht je de plakken willen meenemen dan adviseer ik ze in een bakje te doen en niet in een zakje. Zo blijft je brood heel. Ik lust het rozijnenbrood ook graag met pindakaas, hagelslag of vlokken. Vooral met pindakaas en boter is het een voedzame lunch of tussendoortje om mee te nemen.

IMG_0025Bruinbrood
Ik ben geen bruinbrood eter en kies ook altijd voor wit brood en witte bakmix. Bruinbrood waar gluten in zit, vind ik namelijk enorm stinken. Ik kan er niets aan doen, maar ik ga bijna over mijn nek als ik mijn neus boven een bruine boterham hang. Ook het glutenvrije bruinbrood viel nooit goed in de smaak en dus vermeed ik dit of at het alleen als er écht niets anders was. Maar nu Roley’s mij hun bruinbrood toestuurde, moest ik het proberen.

PicMonkey CollageIk at een in de magnetron verwarmd sneetje met roomboter en vlokken en het brood smaakte best goed. ‘s Middags toaste ik het brood en belegde het met roombrie, honing en sesamzaadjes. Dit was écht lekker! Ik vond dit lekkerder dan de Pain Campagnard sneetjes van Schär die ik vaak eet. Het bruinbrood van Roley’s heeft een minder sterke smaak en is een goede basis om lekker te beleggen. Ik ben blij dat ik dit bruinbrood heb geproefd en wil dit binnenkort gebruiken als basis voor lekkere broodjes. Getoast of in het tosti-/panini-ijzer is dit zeker een aanrader.

IMG_0023Meerzadenbrood
Na het rozijnenbrood en het bruinbrood was ik erg benieuwd naar het meerzadenbrood. Ook dit brood deed ik in de magnetron zodat de sneetjes zacht werden. Ik at ze met een laagje pindakaas met nootjes. De smaak was ok, maar ik vind het rozijnenbrood en bruinbrood lekkerder. Ik houd niet zo van die pitjes in mijn brood ;), Houd je hier wel van dan denk ik dat dit brood vooral handig is om mee te nemen op reis of als je geen zin hebt om zelf brood te bakken zoals ik doe met het rozijnenbrood.

Alle voorverpakte broodjes zijn per zes verpakt in stevig plastic wat in een kartonnetje is geschoven. De prijs van de producten weet ik niet precies. Maar bij Van Voorst & Hardeman in Ede waar ik mijn glutenvrije producten koop, kost een pakje rozijnenbrood €3,29 (klik).  Roley’s wordt door heel Nederland verkocht. Hun website heeft een handige zoekmachine om te kijken waar de dichtstbijzijnde winkel is waar Roley’s wordt verkocht. Bekijk hier de link: roleys.com/waar-te-koop

Kennen jullie Roley’s al en hoe is jullie ervaring met hun producten? 

Bekijk ook eens de website van Roley’s: www.roleys.com
En hun Facebookpagina (klik)

Ook leuk om te lezen