Roley’s – Koeken

IMG_0027Van glutenvrij merk Roley’s kreeg ik een flinke doos met producten opgestuurd om te reviewen. Graag deel ik mijn mening met jullie over hun glutenvrije peperkoek, botermoppen, speculaas en fruitcake.

Vorige week schreef ik over de broodproducten van Roley’s (klik), in dit artikel vertel ik graag meer over de koeken van dit glutenvrije merk. Ik kreeg vier verschillende koeken opgestuurd die ik allemaal nog niet eerder had geproefd. Ik was erg benieuwd, ik hoop jullie ook.

Over Roley’s
“Bij Roley´s geloven we dat mensen met een glutenvrij dieet recht hebben op een (h)eerlijk product. Doordat we alleen met de beste glutenvrije ingrediënten werken worden de meest heerlijke producten verkregen, waarvan het hele gezin kan genieten.”

IMG_0031Peperkoek
Deze peperkoek lijkt op de ontbijtkoek van Lieke is Vrij waar ik eerder over schreef (klik), maar is net ietsje droger. Toch vind ik ‘m goed smaken en is ie prima een paar dagen te bewaren in een afgesloten bakje. Ik heb er meerdere dagen van gegeten en de koek was niet droger geworden. De structuur van de koek is goed, hij viel niet uit elkaar toen ik ‘m at. Ook heeft ie een lekkere kleffe korst waar ik persoonlijk van houd. Ik vind dit een prima product om mee te nemen op reis of voor onderweg of als je geen zin hebt zelf peper-/ontbijtkoek te maken.

IMG_0029Boter moppen
De botermoppen vind ik niet lekker. Ze zijn heel droog en brokkelden uit elkaar tot een handvol kruimels. De smaak vind ik lijken op droge glutenvrije smaakloze biscuitjes. Ik warmde de koek op in de magnetron in de hoop dat ie dan zachter dus minder droog zou zijn en toen verbrande ik mijn tong. Dat lag natuurlijk aan mezelf omdat ik de koek te lang in de magnetron had gedaan, maar hierna vond ik ‘m nog steeds niet lekker. De koek was nog steeds droog en kruimelde nóg meer.  Ik heb de ‘m dan ook niet verder opgegeten.

De verpakking is verwisseld met de speculaas die ik hieronder review en klopt dus niet.

IMG_0030Speculaas
Wat een heerlijke koekjes! Ik ben dan ook dol op speculaas. Echt super lekker! Voor mij zijn het van die door (vr)eet koekjes voor tijdens het tv kijken of laptoppen. Ze zijn lekker hard, maar niet heel droog, juist een beetje klef in de mond wat ik lekker vind. De koekjes hebben een heerlijke speculaassmaak en brokkelen niet uit elkaar. Ik denk niet dat ik zulk soort speculaasjes zelf zo lekker kan maken, ik ga ze daarom zeker kopen in de winkel.

IMG_0032

fruitcake roley'sFruitcake
Deze fruitcake beviel mij wel. Ik had nog niet eerder zo’n soort glutenvrije kant-en-klare cake gegeten. Ik vind ‘m lekker, helemaal niet droog en de stukjes fruit geven een fijne zoete smaak aan de cake. Hij verkruimelt amper en je kunt ‘m prima uit het vuistje eten. Ik vind dit ook een fijn tussendoortje om aan je niet-glutenvrije gasten te serveren voor bij de koffie. Zo kan iedereen hetzelfde eten, wat ik wel zo gezellig vind. Ik zou deze cake in de winkel kopen voor als ik geen zin heb om zelf iets te bakken voor mijn gasten of als ik gewoon weer zin heb in de lekkere smaak van deze fruitcake.

In tegenstelling tot de broodproducten zit in de koeken geen glutenvrij tarwezetmeel, maar alleen van nature glutenvrije meelsoorten als rijstmeel. Ook is weer teff gebruikt, een glutenvrij graansoort die in alle Roley’s producten is verwerkt.

Roley’s wordt door heel Nederland verkocht. Hun website heeft een handige zoekmachine om te kijken waar de dichtstbijzijnde winkel is waar het merk wordt verkocht. Bekijk hier de link: roleys.com/waar-te-koop De prijs van de producten kan ik jullie helaas niet vertellen omdat ik die (nog) niet weet. Maar daar kom ik snel genoeg achter als ik op zoek ga naar die lekkere speculaasjes :).

Welk van deze producten zouden jullie wel eens willen proberen?

Bekijk ook eens de website van Roley’s: www.roleys.com
En hun Facebookpagina (klik)

Ook leuk om te lezen