Recepten Taart & Gebak

Glutenvrije appeltaart met abrikoos

Van lezeres Claudia wiens kind glutenvrij eet, kreeg ik een lieve email. Haar neef heeft een Franse vrouw en die deelde een tarte aux pommes (appeltaart) recept met Claudia. De taart is een succes bij Claudia thuis en ze deelt graag het recept met mij en jullie. 

Van Claudia begreep ik dat deze taart in Frankrijk als dessert wordt gegeten. Ik ben dol op appeltaart en de varianten met abrikoos lust ik ook graag. Het recept lijkt mij erg makkelijk en zodra de  gelegenheid hiervoor is, wil ik ‘m maken. Glutenvrij bladerdeeg heb ik in ieder geval al in de diepvries.

Ingrediënten

 • Glutenvrij bladerdeeg (genoeg om een bodem te bedekken)
 • 6 à 7 goudreinetten
 • Twee handen suiker
 • Abrikoos confituur (de goedkoopste is volgens Claudia prima)
 • Boter

Smeer een  ronde bakvorm dunnetjes in met boter. Leg hierop plakjes bladerdeeg en prik hier gaatjes in. Schil de appels, haal de klokhuizen er uit en snij ze in plakjes. Leg de appelpartjes op het bladerdeeg en strooi hier overheen ongeveer twee handen suiker. Zet de taart een klein uurtje in de op 225 graden voorverwarmde oven.

Warm net voor de taart uit de oven komt de abrikozenconfituur op in een een pannetje. Haal de taart uit de oven en smeer de abrikozen confituur met een kwastje over de appelstukjes.

Eet smakelijk!

10 Comments Add New Comment

 1. nathalie says:

  OMG!! Dat heb ik voor mijn glutenvrije leven wel eens in frankrijk gegeten alleen was het dan een rechthoekig gebakje zeg maar. Zo lekker! dit ga ik zeker maken. Mag ik vragen welk bladerdeeg je hebt gebruikt?

 2. Ik weet niet welk bladerdeeg Claudia heeft gebruikt, het is namelijk haar recept, maar het bladerdeeg van Le Poole of DS (van Schär) vind ik allebei fijn om mee te werken en lekker.

 3. Claudia says:

  Het taartje is hier echt een heel groot succes. Ik heb het bladerdeeg gekocht bij de Jumbo. Belangrijk is om met een vork in het bladerdeeg te prikken als het in de bakvorm ligt. En vergeet niet de oven terug te draaien naar 185 graden zodra het taartje de oven ingaat.
  Zelf moet ik het taartje altijd goed in de gaten houden omdat het in een heteluchtoven vaak sneller gaat.
  Smakelijk allemaal!!!! Claudia

 4. Anouk says:

  Hallo,

  ik heb het appel taartje vandaag gebakken voor mijn verjaardagsvisite waar we met 5 mensen coeliakie hebben, hij ziet er heerlijk uit♡.
  jammer dat ik geen foto kan toevoegen, want klopt het dan hij maar 1,5 cm hoog is Claudia, of heb ik dan toch iets verkeerds gedaan?(ik kan op de foto van njou niet zien hoe hoog ie is omdat hij in de vorm zit).
  Hem m gebakken met Ds glutenvrij bladerdeeg.

  ohhh en de lemon cheese taart staat ook in de koelkast, ben benieuwd!!
  Super ontdekking dus deze leuke site vol lekkers en veilig eten voor mij en mijn familie.
  bedankt!

 5. salma says:

  Kan het in de vriezer bewaard worden?
  Wil het wel maken.
  Aangezien ik ook glutenallergie heb.
  Moet echt alles glutenvrij zijn

Leave a Reply