Eindelijk glutenvrij broodje bij de Mac: 2

Vorige week schreef ik dat McDonald’s met een glutenvrij broodje komt. Het eerste wat ik dacht was: wanneer en waar moet ik zijn? Dus stuurde ik een mail naar de Mac. Ik heb inmiddels reactie en die deel ik graag met jullie.

Hoe leuk was het nieuws dat de Mac eindelijk met een glutenvrij broodje komt?! Wellicht eerst als pilot, maar hij komt er en ik zal er één proeven! Op de Facebookpagina van MissGlutenvrij.nl las ik dat jullie ook razend enthousiast en benieuwd zijn. Een aantal van jullie hadden het broodje al eens in Zweden of Spanje geproefd en halen dit product graag naar Nederland. Ik ken het nog niet en ben super nieuwsgierig. Ik mailde McDonald’s waar en wanneer ik het broodje kon proeven. Dit was hun reactie:

“Hartelijk dank voor uw reactie. Op dit moment biedt McDonald’s Nederland geen burgers aan die glutenvrij zijn. De broodjes bevatten gluten, de hamburger zelf niet. Wel hebben wij diverse producten op ons menu die glutenvrij zijn zoals de McSalad Shakers Ham-Kip of Tonijn, Franse Frietjes, Side Salad of bijvoorbeeld Sundae IJs met chocolade topping, toetjes en snoeptomaatjes.

McDonald’s luistert altijd naar de wensen en behoeften van haar gasten. In een beperkt aantal Europese landen waaronder Zweden, Finland en sinds kort ook Spanje, is inmiddels een glutenvrij broodje te bestellen. 

McDonald’s Nederland komt dit jaar met een pilot met een glutenvrij broodje voor Nederland. Binnen korte tijd zal McDonald’s hier meer over vertellen.”

Jammer! Nu weten we nog niets, maar McDonald’s belooft binnen korte tijd meer te laten weten. Ik las namelijk al dat sommigen van jullie direct naar de Mac wilden voor het broodje. Wacht dus nog even. Zodra ie er is, hoor ik het graag zodat ik het jullie ook meteen kan laten weten.

Een heel goed weekend allemaal!

Ook leuk om te lezen

11 Comments

 1. Ik zie een Ceaser Salad met gegrilde kip op de foto staan, wil je die echt glutenvrij dan moet je de kip ongesneden vragen. De gegrilde kip wordt namelijk op hetzelfde ding gesneden als de krokante, dus gefrituurde en niet-glutenvrije kip.

  • oh dat is minder dan, en als je SPECIAAL glutenvrij besteld, dan neem ik aan dat ze er heel even de moeite voor nemen het ook glutenvrij te houden speciaal voor de klant

 2. Love it!!
  Heb in Zweden al wat glutenvrije burgers gehad, die smaken echt goddelijk! :)

 3. Ik zou zeggen, houdt een digitale handtekeningen actie, via glutenvrije site’s en wie weet komt het broodje er dan eerder, ik zal beginnen met je berichtje verder te delen,

 4. Hallo Allemaal, Laatst was ik bij de Mac op Schiphol Oost en die vertelde me dat ze in mei de eerste glutenvrije broodjes verwachten. De broodjes zijn dan nog niet verkrijgbaar bij alle hamburgers, maar dat zou in de loop van het jaar dan voor meerdere hamburgers broodjes kaan krijgen. Ik ben benieuwd.

 5. Helaas zijn de McSalad Shakers eruit. Ze stonden niet meer op de achterkant van het briefje en ze hadden ze niet meer.

 6. Isabelle

  De kip op de foto en zelfs de frietjes zijn niet glutenvrij! Staat op de site (België)

 7. Dinsdag 22 oktober Mc Donalds Purmerend 3 soorten GV burgers.
  Dit wordt een test.
  Dus kom ook, hor eerder in het
  assortiment hoe beter.
  Wij gaan voor de Big Mac !!

 8. Monique Koebrugge

  Ik woon in Hazerswoude, bij Leiden en Alphen a/d Rijn in de buurt dus helaas te ver weg. Misschien hier ergens ook een filiaal die GV broodjes wil testen???

 9. Pingback: McDonald’s: het fotoverslag | Miss Glutenvrij

Comments are closed.