Bonvita chocola

IMG_0090Als er iemand dol op chocola is, dan ben ik het. Het liefste eet ik iedere dag wel een blokje (of meer….). Ik was dan ook erg blij met de gluten- en lactosevrije chocoladeproducten van Bonvita die ik kreeg opgestuurd om te proeven. Graag vertel ik wat ik er van vind.

Ik kende Bonvita nog niet, maar ik vind het altijd leuk nieuwe glutenvrije producten te ontdekken. Ik was dan ook blij met het pakket met producten dat ik van dit merk kreeg opgestuurd.

Over Bonvita
Bonvita brengt gluten- en lactosevrije biologische zoetwaren en snacks op de markt. In alle producten verwerkt Bonvita uitsluitend grondstoffen die afkomstig zijn van gecontroleerd biologische teelt. Ook zijn de producten fair trade en geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Voor mij is de ‘stempel’ glutenvrij het belangrijkste, maar een biologische en eerlijk product vind ik prettig(er) om te eten. Ook was ik benieuwd naar chocola zonder lactose. Ik hoef zelf niet lactosevrij te eten, maar ik weet dat genoeg mensen die een glutenvrij dieet volgen ook geen lactose kunnen verdragen.

IMG_0092

Bonbarr -Dark Chocolate & Nougat Bar
De chocola vind ik erg lekker. Ik proef niet overdreven de nougat, het is meer een subtiele smaak.

Bonbarr -Dark Chocolate & Coconut Bar
Ik vind de smaak een beetje Bounty-achtig maar met iets minder kokossmaak. Het reepje is iets droger, maar wel lekker en de pure chocolade proef je goed. Ik verwachtte een witte binnenkant, maar die was lichtbruin.

Bonbarr -Dark Chocolate & Red Fruit
Lekkere pure chocolade. Rood fruit proefde ik niet echt, wel een lichte zoete smaak.

De Bonbarr’s zijn perfect voor de lekkere trek. Het formaat vind ik erg prettig, het zit tussen een grote candybar een kleine in, je zit dus niet meteen helemaal vol. Handig om mee te nemen in je tas.

IMG_0094Rijswafels met rijstmelk chocolade
Als tussendoortje neem ik vaak rijstwafels met chocolade mee naar mijn werk. Deze rijstwafels van Bonvita zijn biologische en omhuld met een laagje fair trade rijstmelk chocolade. Ik vond de wafels iets minder smaak hebben dan die ik normaal eet en ietsje taaier. Maar voor iedereen die lactosevrij moet eten, is dit een uitkomst.

IMG_0091In plaats van lactose gebruikt Bonvita rijstmelk in haar chocoladetabletten. Een uitkomst voor iedereen die geen lactose kan verdragen, maar toch zin heeft in chocola in een andere smaak dan puur. Ik mocht deze bijzondere chocola in vier smaken proeven. Ook liet ik een aantal mensen in mijn omgeving meeproeven om een gevarieerder oordeel te kunnen geven.

Melk
Over deze variant waren mijn testpanel en ik niet enthousiast. Goedkoop, muffig en plastic nasmaak waren een aantal termen die vielen. Ik zou deze smaak niet nogmaals eten, maar als je lactosevrij eet, is ie denk ik wel het proberen waard. Je proeft een melkchocoladesmaak, maar niet zoals in andere melkchocolade met lactose. Het ligt er denk ik aan wat je gewend bent.

Coffee
Lekker! Ik ben dol op koffie en daar past deze reep chocola perfect bij. Er zitten harde crunchy stukjes in en de verhouding koffiesmaak en chocola is goed. Ik vind de smaak meer op pure chocola lijken, maar dat is in combinatie met de koffiesmaak naar mijn mening beter. De nasmaak is ook lekker. Mijn buurman vindt deze reep naar Haagse Hopjes smaken.

Wit
Frisse smaak, lijkt wel te knisperen. Niet typische witte chocolade smaak, het is een stuk minder zoet. De chocola is wel suikerachtig alsof je de stukjes suiker proeft. Het heeft de boterige romige smaak van witte chocola (met lactose) maar minder smaak. De structuur is crunchy en wat korrelig. De nasmaak is goed.

Orange
Over deze smaak ben ik bevooroordeeld, want ik houd absoluut niet van chocola met sinaasappel er in. In deze reep zitten kleverige stukjes die ik vind smaken naar de goedkope jus d’orange pakjes drinken uit de supermarkt. De stukjes lijken op de stukjes die in vruchtenbrood zitten. De chocola er omheen vind ik wel lekker, maar van die stukjes huiver ik, brrr. Mijn buurman (een liefhebber van deze variant chocola) vind de chocola lekker, maar de sinaasappelstukjes zijn niet goed verdeeld volgens hem. De ene hap proeft ie wel sinaasappel de andere weer niet.

Ik ben enthousiast over Bonvita. Vooral voor degenen die lactosevrij (en glutenvrij) moet eten is dit merk een uitkomst. Er is ontzettend veel keus in smaken, voor ieder wat wils. Ook vind ik het mooi dat Bonvita biologisch en Fair Trade verantwoorde producten produceert.

Waar te koop?
De producten van Bonvita zijn in heel Europa verkrijgbaar in natuur- voeding- en reformwinkels. Ook worden de producten via de website van Bonvita verkocht: www.bonvita.com.

Kennen jullie Bonvita al en hoe zijn jullie ervaringen met hun producten?

Ook leuk om te lezen