Glutenvrij ontbijt bij HEMA

hemaHEMA is goed bezig! Het oer-Hollandse warenhuis heeft sinds gisteren een glutenvrije ontbijt/lunchbox te koop in haar horecagelegenheden. Ik belde met HEMA om te vragen wat er in de box zit.

Op de Miss Glutenvrij Facebookpagina kreeg ik van lezeres Nicole een berichtje dat  HEMA naast glutenvrij gebak nu ook een glutenvrije ontbijt/lunchbox aanbiedt. Van dit soort nieuwtjes word ik enthousiast. Ik belde meteen met HEMA Veenendaal (mijn woonplaats) om te vragen of zij de box verkopen. Het antwoord is ja. Sinds gisteren verkopen zij een glutenvrije ontbijt/lunchbox. Ik zocht op de HEMA website  naar het persbericht dat bij dit nieuwtje hoort, maar die was er niet. Ik belde daarom met de woordvoerder om meer informatie te krijgen over deze glutenvrije box.

In de HEMA horecagelegenheden wordt sinds gisteren een glutenvrije ontbijt/lunchbox verkocht. Hierin zitten een broodje, cornflakes en een chocolade mueslibar. Zodra je de box bestelt wordt ie uit de diepvries gehaald en ontdooit in de magnetron. De box zit in een compleet gesloten verpakking en kan direct worden gekocht in de HEMA horeca gelegenheden, je hoeft de box dus niet van te voren (zoals bij het glutenvrije gebak) te bestellen. Bij de ontbijt/lunchbox krijg je melk en mag je beleg naar keuze pakken; boter, kaas, stroop enz. De box kost €5,- en wordt sinds gisteren (1 juli) verkocht in de HEMA horecagelegenheden.

De woordvoerder vertelde mij dat HEMA bewust geen persbericht heeft verspreid omdat zij eerst willen kijken hoe dit initiatief loopt. De glutenvrije box is in de winkels wel aangekondigd, maar na een ‘testperiode’ zal er pas een persbericht uit gaan. Van mij mogen meer warenhuizen dit initiatief overnemen. Nu maar hopen dat de inhoudt van de box lekker is. Ik ben reuze benieuwd en ga snel naar HEMA om te proeven.

Wat vinden jullie van dit nieuwtje?

Update: Inmiddels heb ik het glutenvrije ontbijt geproefd. Het broodjes was best ok, hij was nog warm vanuit de magnetron en dus zacht. De cornflakes heb ik niet gegeten omdat ik niet van melk houd en liever een glas sinaasappelsap dronk. De chocolade mueslibar vond ik lekker. De box kan naar mijn mening beter. Iets van vleeswaren of kaas zou ik lekker vinden op mijn broodje en de prijs mag nog wel wat lager. Ook mogen de cornflakes van mij vervangen worden door een yoghurt toetje. Maar het begin is er. Ik hoop dat HEMA de box gaat verbeteren en in hun vaste assortiment houdt.

Ook leuk om te lezen

34 Comments

 1. Fantastisch nieuws natuurlijk! Maar als jij er niet over geschreven had, had ik er nooit van geweten. Dus dan loopt het bij voorbaat al niet. Ik weet zeker dat als Hema er wel meer aandacht aan besteed in de media, dat het best een succes wordt.

  Groetjes, Marjon.

 2. Als mede Veenendaler word ik hier wel blij van. Goed dat je het meld. Ik had het ook nog niet gehoord.

 3. Wat goed van de Hema, wel raar dat ze het niet gaan promoten. Lijkt me alleen maar positief en inderdaad krijgen ze dan meer klanten. Top dat je er gelijk achter aan bent gegaan! Groetjes Yvonne

 4. Geweldig! Nu alleen ook nog voor de vele lactose/koemelkvrije coeliaken mogelijk maken… :(

 5. Hoihoi, wat een feest! Heb je toevallig ook gevraagd of het bijvoorbeeld ook noten/pinda/soja vrij is? Ben benieuwd!

  • Cor Vleeschhouwer.nl

   noten de meesten en de pinda’s zijn glutenvrij, en let op bij soja want dat is gluten vrij maar LET OP sojasaus niet!
   heb je nog vragen stuur die dan naar mij en dan kan ik ze voor je beantwoorden. groetjes Cor.

 6. Helemáál goed nieuws. Jammer dat er geen ruchtbaarheid aan gegeven is…. Buiten jou dan :-) maar dan hoop ik dat er genoeg animo voor is om het altijd aan te bieden! Eigenlijk raar toch?

 7. Ik heb net de Hema gevraagd (via FB) of de lunchbox ook bevroren gekocht kan worden. Lijkt me ideaal voor de heenrit naar onze vakantiebestemming. En als het broodje dan ook nog lekker is. Ik wacht het antwoord af.

  • Antwoord van de Hema: ze denken dat het wel kan. Per filiaal gewoon even vragen. Ik ga het een keer proberen voordat ik op vakantie. Straks is het broodje niet lekker en dan kan ik altijd een lekkere pannenkoek bakken voor mijn lunchbox. Joke

 8. dit wil ik erg graag eens gaan proberen met onze kleindochter van 3 die glutenvrij moet eten

 9. jolanda

  Zag een op fb en gelijk dit gelezen. Hier wordt ik ook wel blij van en als ik er kan ga ik zeker dit uit proberen. Woon tenslotte er vlak bij!

 10. Marielle

  Super! Ik ga binnenkort ook proeven. Ben benieuwd :-)

 11. Wat een goed initiatief! En als ze dan ook nog het gebak gaan aanbieden zonder dat dit vantevoren moet worden besteld is het helemaal top!

 12. Devue Chantal

  Bedankt om dit bekend te maken. Weet je ook of dit initiatief door Hema België gevolgd wordt?

 13. Waarom niet ook vóór 10 uur een aanbiedingsprijsje voor een glutenvrij ontbijtje? Fijn dat de mogelijkheid er is, maar dit is niet helemaal eerlijk….En het zou ook fijn zijn als ik een glutenvrij gebakje kon bestellen, nu moet ik hem van te voren bestellen, dat doe ik dus niet……vriendelijke groet Trees Muijlaert.

 14. inge smets

  Hallo,Ik ben vandaag 2verschillende glutenvrije gebakjes gehaald in de Hema Belgie ,ze zijn echt wel heel lekker ,ik heb ook geinformeerd naar de glutenvrije ontbijt/lunchbox ,die was nog niet aanwezig maar normaal gezien is dit deze week in orde ,het personeel was al ingelicht.gr.Inge

 15. inge smets

  sorry het was in de Hema Maastricht ,bij ons in Tongeren (Belgie) is geen bakkersafdeling of restaurant

 16. Super initiatief van HEMA!
  Ben heel benieuwd hoe het smaakt.
  Vandaag het schuimgebakje geproefd en die was net als de appelcake lekker, wel erg zoet maar ach…je eet het niet dagelijks ;-)
  Ik hoop dat meer winkels dit initiatief gaan volgen.
  Als we dan ook het glutenvrije gebak niet 2 dagen van te voren hoeven te bestellen is het helemaal top!
  Laat je nog even weten of het lekker was wat in het pakket zat?
  Groetjes Linda

 17. Vind goed dat ze aan de mensen denken maar jammer dat het uit de vriezer komt en in de magnetron word gestopt vol met slechte dingen en super ongezond. Ik zou het niet graag willen
  Eten. Jammer dat er zo weinig word gedaan voor mensen met een glute vrij dieet. Zijn Zoveel andere gezonde dingen die gemaakt kunnen worden.

 18. De box had mij zwaar teleurgesteld. Toen ik er om vroeg wisten ze eerst vijf minuten niet waar ik het over had (terwijl de boxen gewoon vol in het zicht stonden). Toen ze dat eindelijk wel wisten, zeiden ze dat ik zelf de producten moest uitkiezen. Ik stom verbaasd natuurlijk. Nadat ze het nog eens aan iemand anders hadden gevraagd, werd mijn gevulde box dan toch tevoorschijn getoverd. Echter werd mij niets verteld over dat ik broodbeleg kon pakken en ook de melk was ver te zoeken. Uiteindelijk had ik dus een broodje op zonder beleg en de cornflakes had ik maar mee naar huis genomen, omdat ik geen melk had. Jammer dat het personeel zo slecht op de hoogte wordt gesteld en ik zou het, zeker voor die prijs, niet snel nog een keer kopen.

 19. Afgelopen zaterdag hebben we voor ons dochtertje van 7 voor het eerst een glutenvrije lunchbox besteld bij de Hema. Ook voor mijn dochter geldt dat de cornflakes door iets anders vervangen mogen worden, een bakje yoghurt, fruit of nog een broodje zou een goed alternatief zijn. Bij ons werd het broodje wel uit de verpakking gehaald en op een bordje geserveerd. Weet iemand of dit zo hoort? (dame in kwestie had wel keurig handen gewassen). Wij vinden het een geweldig initiatief van Hema! Nu de McDonald’s nog met glutenvrije hamburgerbroodjes ;-)

 20. Ook even uitkijken bij McDonalds, want het zijn niet alleen de broodjes die gluten bevatten daar. Best even checken wat de ingredienten zijn van andere dingen die je daar eet. Hier in Canada waar ik woon zijn de ingredienten gewoon via internet beschikbaar. Indien niet, best even checken op voorhand. Als coeliakie patient kan men niet voorzichtig genoeg zijn.

 21. Vanwegen de vakantie wilde wij met oma en kleinkind 8 jaar met coeliakie eten bij de hema in ede geen probleem zoon lief is dol op de lunchbox maar in zaltbommel blijken ze het helemaal niet te hebben. Daar stond ik dan met wederom een kind watniet kon eten . Ik had nu ook niets mee genomen voor het geval dat. Dan maar bij jumbo glutenvrij brood kopen en naar huis wat een afgang niet iedere hema verkoopt deze box dus.

Comments are closed.