Miss Glutenvrij tips

tipsIedere keer word ik weer blij van de leuke en interessante mailtjes en Facebookberichten die ik van jullie ontvang.  Graag deel ik een aantal van die berichten omdat ik denk dat jullie er ook iets aan hebben.

Glutenvrije afhaalmaaltijden
Toen ik dit berichtje kreeg, baalde ik even dat ik niet in Drenthe woon. Jellie van der Wier liet me weten dat zij glutenvrije afhaalmaaltijden maakt. Hoe handig is dat? Als je een keer  geen zin heb om te koken, bereid Jellie een glutenvrije maaltijd voor je die je bij haar thuis kunt afhalen. Ze kookt puur (geen pakjes en zakjes) en gebruikt producten uit haar eigen moestuin. De reacties op haar maaltijden zijn super positief, het liefst zou ik dan ook vanavond bij Jellie langs gaan voor een heerlijk bord glutenvrij eten.

Jellie woont in Meppen (Drenthe) en dit is  haar website: www.thuisafgehaald.nl/koks/jellievanderwier

Winkel Glutenvrije (online)
Sinds kort bestaat er een nieuwe glutenvrije webshop: winkelglutenvrij.nl. Ze hebben meer dan producten direct uit voorraad leverbaar en leveren super snel. Voor 20.30 uur besteld is morgen in huis. Kijk, daar word ik blij van. Ook verkopen ze het hele assortiment van mijn favoriete merk Semper.

www.winkelglutenvrij.nl

Glutenvrij High Tea 
Van lezeres Lydia hoorde ik over The Welsh Bakestone in Den Haag. Deze glutenvrije bakkerij is al meer dan 20 jaar bekend met het glutenvrije dieet en maakt heerlijke, broden, taarten en gebak. De bakkerij is ook bekend met lactose intolerantie en diverse allergieën.  De foto’s op de site liegen er niet om en ik zou graag eens iets proeven van The Welsh Bakestone.

www.thewelshbakestone.nl

Glutenvrij winkelen en proeven
Lezer Ronald liet mij weten dat zijn moeder een glutenvrije winkel heeft met veel glutenvrije producten. Ze verkopen vers gebakken brood uit eigen bakkerij, maar ook kant-en-klare producten zoals koekjes en diepvriesproducten. Ook organiseren zij proeverijdagen zodat je weet wat je koopt. De winkel zit in Heemskerk. Je kunt ook online bestellen.

http://www.glutenvrijbakken.nl

Lowlands glutenvrij 
Ook dit jaar staat Vrij Voedsel weer op festival Lowlands. Vorig jaar schreef ik er al over (klik) en dit goede initiatief is ook dit jaar weer aanwezig voor de glutenvrije festivalgangers.

Meer info: http://www.biojournaal.nl/artikel/13221/Vrij-Voedsel-weer-met-biologische,-gluten-en-lactosevrije-gerechten-op-Lowlands

Heb jij ook een leuke tip die je met me wil delen? Mail me op missglutenvrij@gmail.com. Ik deel ook wekelijks via mijn Facebookaccount tips en andere glutenvrije weetjes: www.facebook.com/missglutenvrij

Ook leuk om te lezen

9 Comments

 1. Wat dacht je van High Tea in Dordrecht in Villa Augusta, heerlijk

 2. Het is wel jammer dat er vaak glutenvrij staat maar dan is dit volgens de norm en die is voor de gevoelige niet vrij genoeg.

 3. Als je dan in Scheveningen bent bij The Welsh Bakestone dan moet daar een visboer zijn schuin aan de overkant die een glutenvrij visje of kibbeling voor je bakt! Even langs gaan en dan zet hij de aparte pan aan en na een tijdje als de pan heet is kun je daar gl.vrije vis eten!!!!!!!!!

  • De visboer en The Welsh Bakestone zitten beiden aan de Westduinweg. Ik ben bij deze visboer (Spaans) langs geweest. Ze gaven aan dat je vooraf even moet bellen dat je voor GV kibbeling komt. Wil je in Den Haag naar de Snackbar? Ga dan even naar Koemans voor een frietje en diverse snacks (op de Frederikhendriklaan (niet ver van Scheveningen) en op de Fahrenheitstraat).

  • Marianne en Marloes… Wat een fantastische tips opeens! Word ik helemaal blij van. Ik ben een echte Amsterdamse, maar ik kom graag (en vaker) in Den Haag. En die stad wordt steeds leuker. Gek genoeg kom ik zelden in Scheveningen, maar dat is nu wel een must hè. En in de Fahrenheitstraat en de Fred (Frederick Hendriklaan) kom ik wel geregeld, ik ben in beide straten ook wel in de snackbar geweest. Maar ik wist dit dus niet.

   Dank jullie wel voor alle tips!!

   Groetjes, Marjon.

 4. quinten jillings

  is er ook in hoorn een snackbar die glutenvrije frikadellen, kroketten, o.i.d. verkoopt? Of een restaurant waar je glutenvrij kan high tea en? wie geeft ons de tip voor onze glutenvrije zoon!!!

 5. Pingback: Miss Glutenvrij tips | www.MissGlutenvrij.nl

Comments are closed.