Glutenvrije snackbar Veenendaal

foto (8)
Hoera! Sinds deze week heeft Cafetaria De Molen in Veenendaal glutenvrije snacks in zijn assortiment. Vandaag ging ik langs voor een glutenvrije frikandel en kroket en dat smaakte naar meer.

Een paar maanden geleden viel er een gelikte folder van Cafetaria De Molen bij ons in de brievenbus. Deze snackbar zit op loofafstand van mijn huis in Veenendaal en ik ging er regelmatig naar toe voor een frietje en een milkshake. Maar als ik glutenvrij wilde snacken reed ik naar Bennekom, een glutenvrije snack was in Veenendaal helaas niet te krijgen. Op die folder stond dat de cafetaria open staat voor wensen en suggesties. Dus stuurde ik een mailtje met de vraag of zij ook glutenvrije snacks willen verkopen.

Ook ging ik langs om met de eigenaar te praten. Hij wilde graag zijn best voor me doen en ging eens rondbellen. Het bleek nog een aardig gedoe om glutenvrije snacks via de leverancier te krijgen dus moest ik even geduld hebben. Maar afgelopen woensdag kreeg ik een mailtje van Cafetaria De Molen.

Beste Harmke,

We hebben sinds deze week van het merk Consenza eindelijke de echte glutenvrije snacks binnen. Het zijn de frikandel, kroket, mexicano en kiploempia. Vandaag komt ook glutenvrije mayo en curry binnen. Mijn man belt daar verschillende leveranciers over welke nu echt helemaal glutenvrij zijn, zodat ook daar geen misverstanden meer over zijn. 

We hopen je binnenkort weer een keer te mogen begroeten.

De glutenvrije sauzen zijn inmiddels ook binnen en ik heb vandaag mijn eerste glutenvrije kroket en frikandel speciaal bij De Molen gegeten. Het smaakte heerlijk. Ik vind het super dat de eigenaren naar aanleiding van mijn mail en regelmatig langskomen om te vragen hoe het er mee staat nu glutenvrije snacks in hun assortiment hebben.

Cafetaria De Molen in Veenendaal staat bekend om zijn lekker patat. Het is een super nette goedlopende snackbar, een begrip in Veenendaal, dus zeker de moeite waard om eens lekker (glutenvrij) te gaan snacken. Ze zitten dicht bij het winkelcentrum van Veenendaal. Dus mocht je daar gaan winkelen of om andere redenen in Veenendaal zijn dan kan ik je De Molen van harte aanbevelen om wat te eten.

Cafetaria De Molen
Nieuweweg 77
3905 LH Veenendaal
www.cafetariademolen.nl

Ook leuk om te lezen

22 Comments

 1. Goede tip voor andere cafetaria’s zou super zijn als er meer volgen ik zal de link delen met mijn andere facebookvrienden

 2. Gefeliciteerd. Super dat de uitbaters dat hebben gedaan. worden de snacks ook apart gebakken, zodat er geen besmetting is met de paneermeel van gewone kroketten?

 3. Ben daar afgelopen donderdag gaan eten. Toen ik daar met de eigenaar aan de praat raakte zei hij inderdaad dat er een blonde dame (jij dus) had gevraagd en dat hij er maanden over heeft gedaan om dit te kunnen regelen :). Echt super en de kroket die ik op had smaakte goed. Ook het idee dat je patatzaak in kan lopen en met als ieder ander patat met snack kan bestellen is super!

 4. Bij de Daltons in Voorthuizen is ook een snackbar die glutenvrije snacks in het assortiment heeft. Wij zijn er nog niet geweest, maar het schijnt een goed verzorgde snackbar te zijn.gr

 5. Goed geregeld! Op weg naar mijn zoon in Breda stop ik wel eens bij de snackbar in Gilze, die hebben ook de gv producten van Consenza. Daar is het ook mogelijk om een broodje hamburger te eten, misschien ook een tip voor Veenedaal?

 6. Leuk dat je dit voor elkaar hebt gekregen! Onze snackbar staat er helaas niet voor open. Wij gooien altijd thuis een kroket/frikadel in de frituur als we frietjes gaan halen.

  Ik kreeg al een berichtje van de Molenhoek, op mijn blogpost snackbar met glutenvrije snacks (http://ikbenglutenvrij.nl/?p=4952). Zal binnenkort eens een update plaatsen van deze blogpost (en zet daar meteen de Daltons in Voorthuizen ook bij ;-))

 7. Ellen Koudijs

  In Amersfoort zit er bij wikelcentrum Emiclaer ook een snackbar met glutenvrije snacks. Eeetwinkel lekkerrr. onze zoon van 8 is een echte fan van de glutenvrije frikadel. alles wordt apart gebakken, ook de patat

 8. Ik lees dit als eigenaar van Kwalitaria Vondelstraat in Alkmaar en wij verkopen sinds een half jaar ook glutenvrije snacks.(kroket, frikadel en mexicano).
  Uiteraard apart gebakken, aparte vriezer, apart verpakt en apart geserveerd om eventuele besmettingen te voorkomen.
  Dus mocht u in de buurt zijn bent u van harte welkom.

  Vriendelijke groet

  M.Vester
  Kwalitaria vondelstraat
  0725404405

 9. Jeej! wat ben ik blij dat ik je blog tegen kom! Ben sinds anderhalf jaar glutenvrij en eet eigenlijk nooit brood, vind het absoluut niet lekker! Ga je recept nu toch nog eens proberen! Wat fijn dat ik allemaal adresjes hier in de buurt vindt! Glutenvrije snacks bij de snackbar in Veenendaal? een droom komt uit!! Heel erg bedankt voor het delen van alle info!

 10. Hoi Harmke,
  Handige blog, heel leuk! De cheesecake staat nu in koelkast en kruidkoek in oven :-) Onlangs ben ik naar Veenendaal gereden (vanuit Bussum best een eindje) om de snackbar uit te proberen. Ik zelf en mijn zoon van 10 zijn glutenvrij (andere 2 zoontjes niet). Ik heb heerlijk gesmuld maar naderhand zei mijn zoontje dat hij de snacks helemaal niet lekker vond, dat kan ook nog!

  • Miss Glutenvrij

   Dat kan natuurlijk ook! Maar je smaak verandert eens in de zoveel tijd dus wellicht dat ie je over een paar jaar smeekt om naar de glutenvrije snackbar te rijden ;).

 11. wou dat ik daar woonde ,jullie hebben daar veel meer mogelijkheden als wij hier als ik wat hebben wil moet het allemaal zelf maken groet Klazien

 12. Pingback: Eetdagboek mei | Miss Glutenvrij

 13. Pingback: Eetdagboek: Februari 2014 | www.MissGlutenvrij.nl

 14. Pingback: Glutenvrij uit eten in Veenendaal - MissGlutenvrij.nl

Comments are closed.