Glutenvrije souvenirs uit Canada

PicMonkey CollageAls mensen op vakantie gaan naar het buitenland en mij vragen of ze wat voor me mee kunnen nemen, antwoord ik altijd: glutenvrij eten. Mijn moeder ging dit jaar naar Canada op vakantie en nam een aantal glutenvrije souvenirs voor me mee. Graag laat ik ze aan jullie zien.

Ik ben altijd benieuwd naar (voor mij) nieuwe glutenvrije producten. In Nederland is lang niet alles te koop van wat de wereld aan glutenvrije producten te bieden heeft, dus vind ik het leuk wanneer iemand een glutenvrije souvenir voor me meeneemt. Een paar jaar geleden nam mijn moeder een pak broodmix van Semper (klik) mee uit Noorwegen en dat brood eet ik nu (nog) iedere dag. Een super vondst, waar ik haar nog dankbaar om ben. Ik houd van het brood van Semper!

In Canada was mijn moeder bij familie op bezoek en heeft zij ook een grote supermarkt bezocht. Ze vertelde me dat er daar veel glutenvrije producten te koop zijn. Ze is dus niet eens naar een speciale ‘glutenvrije winkel’ geweest, maar naar een supermarkt, wel zo’n grote natuurlijk zoals ze dat hebben in Canada.

Omdat mijn moeder en haar man rondtrokken, hadden ze kleine koffers bij zich. Als zij meer ruimte hadden gehad, hadden ze graag meer voor me meegenomen. Deze producten namen ze voor mij mee:

IMG_1304Macaroni & Cheese. Hoe Amerikaans wil je het hebben. Super dat dit gewoon glutenvrij in de supermarkt wordt verkocht. Ik moet ‘m nog proeven, hoe ik ‘m vind smaken, kan ik dus nog niet vertellen.

IMG_1303Mix voor pizzabodem & Chocolate chip cookie mix. Jammie! Ik ben dol op pizza, deze mix ga ik snel gebruiken voor een lekkere pizza. Ook vind ik de mix voor chocolate chip cookies heel leuk. Ik koop af en toe de chocolate chip cookies van Schär genaamd Pepitas, maar ze zelf maken met zo’n kant en klare mix vind ik leuk. De stukjes chocola zitten gewoon door de mix heen.

Recepten
Ook nam mijn moeder twee kaartjes voor me mee met daarop glutenvrije recepten:

IMG_1301

IMG_1302

Ze vond de kaartjes gewoon in de supermarkt, super cool. Je kunt zien dat er in Canada meer aandacht aan glutenvrij wordt besteed dan in Nederland. Ik heb bij Albert Heijn nog niet speciaal glutenvrije recepten gespot tussen hun receptenkaartjes.

Ik ben blij met mijn glutenvrije souvenirs. De macaroni en de mixen wil ik snel maken, want ik ben benieuwd hoe alles smaakt.

Met welke glutenvrij souvenirs was jij heel blij en wat vind je van die van mij?

Ook leuk om te lezen