Aldi’s witte puntjes

PicMonkey CollageSinds een aantal weken verkoopt supermarkt Aldi glutenvrij brood: witte en bruine sneetjes en puntjes. Mijn nieuwsgierigheid was (na even twijfelen) gewekt en ik nam een zak witte puntjes mee. Graag vertel ik wat ik er van vind.

Enkele weken geleden tipte iemand in mijn omgeving me dat supermarkt Aldi glutenvrij brood verkoopt. Ook kreeg ik via mijn Facebook pagina berichtjes over de glutenvrije broodjes van Aldi. Ik zocht in de supermarkt naar het brood en zag in de vriezer zakjes met ingevroren sneetjes en puntjes liggen. Eerlijk gezegd vond ik het er niet aantrekkelijk uitzien. Het brood lag er ingesmeten en ik zag zelfs broodjes uit de zakjes liggen. Niet echt fris als je het mij vraagt. Ik heb het brood toen laten liggen. Vond het niet de moeite waard om mee te nemen.

IMG_1214Maar toen ik een paar weken later weer in de Aldi langs de glutenvrije broodjes liep, wilde ik ze toch wel proberen. Ik had afbakbroodjes nodig voor bij de soep en ik was nieuwsgierig geworden of het brood van de Aldi wat zou zijn. Ik nam een zak met witte puntjes mee.

IMG_0003Je betaalt voor vijf witte puntjes €2,49. Ik vind dit een vrij redelijke prijs voor glutenvrije broodjes, ik heb wel eens duurder meegemaakt. De ingrediënten zijn volledig glutenvrij er is ook geen glutenvrij tarwezetmeel gebruikt. Het brood is daarom ook geschikt voor de extreem gevoeligen.

IMG_0005Op de verpakking staat dat het broodje na ontdooiing meteen kan worden gegeten.

IMG_0012Ik sneed het broodje na ontdooien open, maar die was nog heel hard. Dus deed ik het puntje in de magnetron. Na 40 seconden had ik eindelijk een zacht (beetje klef) puntje.

IMG_0017Ik had inmiddels soep gemaakt en ik belegde het puntje met mijn eigen gemaakte eiersalade (klik). Ik nam een hap, die was taai en wat klef, het deed me een beetje aan stopverf denken. De smaak van het puntje is heel neutraal, bijna geen smaak. Echt simpel glutenvrije witbrood. De structuur vind ik te compact, het is veel brood per hap, maar Ik kreeg ‘m op zich best aardig weg.

foto 1Later in de week belegde ik nog een puntje met verse makreel (mm). Het smaakte wel ok. Achteraf had ik mijn makreel liever op een snee brood van Semper (klIk) gedaan, die is een stuk luchtiger en niet zo compact. Je moet de broodjes ook niet te lang laten liggen nadat je ze in de magnetron hebt gedaan, dan worden ze weer hard. Ik vind de puntjes echt hompen brood en geen succes.

foto (2)Oven
Maar toen bedacht ik me dat ik de ‘kant-en-klare’ broodjes ook kan afbakken. Ik bakte een bevroren puntje 14 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven en belegde ‘m met filet american. Toen smaakt ie ineens een stuk beter. De korst is knapperig en de binnenkant zacht. Ook blijft het broodje lekker warm omdat ie in de oven is geweest, hij koelt niet zo snel af als uit de magnetron. Het hompige compacte is ook verdwenen, het broodje is wat luchtiger. De smaak is nog steeds heel neutraal, maar daarom des te beter om lekker dik te beleggen. Nu vind ik het puntje juist wel lekker.

Conclusie: Eet de puntjes niet ontdooid, maar warm en knapperig uit de oven, dan zijn ze lekker! Ik zal de broodjes nog een keer kopen, maar dan wel om af te bakken. De prijs €2,49 voor vijf puntjes vind ik niet heel duur en het is prettig dat ik deze broodjes bij de Aldi bij mij om de hoek kan kopen.

Hebben jullie het glutenvrije brood van Aldi al geproefd en wat vind je er van?

Ook leuk om te lezen

14 Comments

 1. Het is inderdaad niet duur, maar qua ingrediënten ook niet echt voedzaam brood om dagelijks te nuttigen. Er zit grotendeels alleen maar zetmeel in. Wel handig voor de afwisseling.

 2. Zal eens kijken of ik ze zie bij de Aldi bij mij in de buurt. Ik gebruik altijd de (mijn eigen) broodrooster om brood op te warmen of af te bakken. Werkt prima. Broodje doormidden snijden en iedere helft wordt zo lekker knapperig.

 3. Anoeska Stavleu

  Zien er wel lekker uit ga ik ook eens proberen voor mijn dochter.
  Ze hebben ook vacuum vepakte broodjes bij de aldi ook van het zelfde merk 3 soorten zijn er criossants en ciabatta en meergranenbroodjes en daar betaal je 2,09 euro voor die zijn ook heel lekker voor 2 broodjes.

 4. Pingback: Courgettesoep | Miss Glutenvrij

 5. Sylvia BLom

  Hoi gisteren naar de Aldi (Dordrecht) geweest, gezocht naar deze broodjes, maar
  niet gevonden, ook nog aan de mevrouw aan de kassa gevraagd, wist niet eens wat
  glutenvrij was, maar ging wel voor ons zoeken, maar helaas geen glutenvrije broodjes te vinden

  Je hebt een erg leuke site, leuke recepten, ik ben hier erg blij mee.

  Groetjes Sylvia

 6. Hallo Harmke,
  Leuke Blog, ik heb nog een goede tip voor je. Broodjes van het merk Genius zijn echt heerlijk. Ik koop ze hier in Dordrecht bij de G&W, het brood komt uit Engeland. Deze broodjes zijn zo uit de vriezer te eten, je hoeft ze niet in de oven te doen. Ze zijn per vier stuks verpakt. Het zijn meergranen broodjes. Echt een traktatie.
  Groetjes Anita

 7. Hoi, de glutenvrijebroodjes van de aldi vindt mijn dochter van 13 heerlijk om mee te nemen naar school. Eindelijk een zacht bolletje!. Degene die je afbakt zijn meestal hard van buiten en is onhandig om mee te nemen. Ze neemt ze bevroren mee en zijn lekker als het tijd is om ze te eten. Het minpunt is dat ze bij de aldi niet elke keer worden bijgevuld. Het is een assortidoos en de witte broodjes zijn er het eerste uit, pas als ook de sneetjes opzijn worden er nieuwe besteld. ik loop nu al twee weken achter de broodjes aan maar heb er weer geen. ben bang dat het snel uit het assortiment is.
  Ik las hier boven dat er ook voorverpakte zijn? Liggen die gewoon bij de andere voorverpakte ciabatta’s?

  • Miss Glutenvrij

   Wat jammer zeg! Ik heb bij de Aldi waar ik kom geen voorverpakte broodjes zien liggen, alleen die uit de diepvries.

 8. Ik begreep dat die vacuum verpakte broodjes gewone broodjes zijn. Ik haal ze vaker en heb er nog nooit glutenvrij bij zien staan. Ik heb net ff gekeken (ik heb gisteren een pak broodjes gehaald voor mijn vriendje) en ze zijn niet glutenvrij.

 9. Bij de Aldi in Duitsland, net over de grens, glutenvrij brood gekocht. Het brood is lekker om te eten en voor de prijs kon ik ze niet laten liggen, broodje van 400 gram voor 2,19 is nog eens een redelijke prijs. Heb altijd brood van Yam maar dit brood van de Aldi smaakt precies zo.

Comments are closed.