Review: Beltane kruidenmix

CollageSinds ik de biologische kruidenmixen van Beltane heb ontdekt, ben ik fan! Ze zijn glutenvrij, lactosevrij en bevatten geen slechte e-nummers of smaakversterkers. Ik maakte diverse heerlijke recepten met deze fijne mixjes en vertel jullie graag meer over Beltane.

Helaas bevatten veel kruidenmixen uit de supermarkt gluten. Ik moest altijd enorm goed zoeken naar een glutenvrije kruidenmix. Eens in de zoveel tijd werd de receptuur ook nog eens veranderd en kon ik geen makkelijk zakje of pakje meer kopen om mijn maaltijd meer smaak mee te geven. Helaas bevatten die kruidenmixen uit de supermarkt vaak ook smaakversterkers die ik liever zo min mogelijk eet. Ik zocht naar een alternatief en dat was er: Beltane.

Beltane is een Duits merk en gaat al wat jaartjes mee. Ik leerde de kruidenmixen pas afgelopen jaar kennen op de glutenvrije markt van de Nederlandse Coeliakie Vereniging in Vianen en kan sindsdien niet meer zonder. Beltane gebruikt 100% natuurlijke ingrediënten voor haar mixen. Eigenlijk zijn het heel veel kruiden bij elkaar in twee verschillende zakjes en op de kartonnen verpakking staat precies wat je meer nodig hebt voor een lekkere maaltijd.

De volgende twee mixen zijn op dit moment favoriet bij mij:

beltane2Ik ben dol op macaroni. Deze mix was dan ook één van de eersten die ik wilde proberen en sindsdien gebruik ik ‘m regelmatig.

IMG_0855Zo ziet de achterkrant van de verpakking er uit. De hele bereidingswijze wordt verteld, een kind kan de was doen. Nu zijn de ingrediënten voor de macaroni niet helemaal naar mijn smaak dus maakte ik ‘m met ui, paprika en een blikje tomatenpuree en het resultaat is heerlijk!

beltane3De broccoligratin maakte ik precies zoals de verpakking aangeeft. Dit is een super makkelijk recept waarbij je ongekookte pasta met room, broccoli en de kruidenmix in een ovenschaal doet. Ik maakte twee aparte schaaltje, één met glutenvrije pasta voor mij en één met glutenpasta voor mijn vriend.

De kruidenmixen zijn voor twee personen, wat ik ideaal vind. Ik woon samen met mijn vriend en bereid graag niet teveel eten omdat ik het zonde vind dit weg te gooien. Mocht ik eters hebben dan haal ik twee of meerdere mixen.

Via deze site zie je alle kruidenmixen van Beltane. Door op een plaatje te klikken wordt je precies verteld welke ingrediënten er in welke mix zitten en van welke allergenen het vrij is: beltane.de/nl

Waar te koop
Eko plaza verkoopt de pakjes voor €1.69 (klik), ook verkoopt glutenvrije webshop ze voor €1,79 (klik).

Ken jij Beltane al en welke mix is favoriet of welke wil je graag proberen?

Ook leuk om te lezen

13 Comments

 1. Marjon (Uitgelezen)

  Nee, ik ken het niet. De naam zei me niets, maar de verpakkingen komen me wel bekend voor. Moet je hiervoor naar een biologische winkel of is het ook in de normale supermarkt te koop?

 2. Pingback: GV blogweek: ‘Wat ik vandaag eet’ | Miss Glutenvrij

 3. De kip Tandoori (ookwel kip potverdorie bij ons thuis) is heerlijk. Nu ik dit lees, ga ik straks gelijk weer even langs bij de Ekoplaza

 4. Pingback: Mijn eerste lasagne | Miss Glutenvrij

 5. probeer de tagliatelle champignon roomsaus eens!! héérlijk!! wij eten alleen deze mixen nog…honig is sindsdien smakeloos en niet te eten!

 6. Ben erg benieuwd! Inmiddels wel gewend om niet meer uit pakjes te koken maar dit lijkt me toch zeker het proberen waard!

 7. Pingback: Eetdagboek: Maart 2014 | www.MissGlutenvrij.nl

 8. Ik heb gister de tagliatelle roomsaus gekocht. Bij deze saus moet je room gebruiken en water.
  Nu heb ik een flesje finesse kookroom gekocht. Weet iemand of ik dan nog steeds water moet toevoegen? Lijkt me dan zo dun worden? Hoor t graag!

 9. Pingback: Ask Miss Glutenvrij #3 - MissGlutenvrij.nl

Comments are closed.