GV blogweek: ‘Wat ik vandaag eet’

wat ik vandaag eetHet is glutenvrije blogweek! Een week lang bloggen 19 bloggers over dezelfde onderwerpen. Ik doe vandaag mee en vertel in dit artikel ‘wat ik vandaag eet’.

Een aantal weken geleden kreeg ik een mail van Mirjam van ikbenglutenvrij.nl of ik mee wilde doen aan de glutenvrije blogweek. Samen met Chantal van Chantalisglutenvrij bedacht zij het plan een week lang te bloggen over dezelfde onderwerpen. De dames vroegen andere glutenvrije bloggers aan te sluiten bij hun idee. Ik doe mee en op in totaal negentien blogs lees je deze week artikelen over dezelfde onderwerpen.

Over alle onderwerpen blogde ik al een keer. Ik besloot daarom er niet nog een keer een artikel over te schrijven, maar om te linken naar de eerder geschreven artikelen. Wel vind ik het leuk om weer een keer te laten zien wat ik op een dag eet, dit deed ik al een keer eerder in dit artikel (klik). Woensdag 6 november heeft als thema ‘Wat eet jij vandaag’. De foto´s die je hier ziet, zijn niet echt van vandaag, maar het zou zomaar wel van vandaag kunnen zijn. Ik maakte vorige week foto’s van het eten wat ik op een doodnormale werkdag eet.

IMG_1374Mijn ontbijt om 08.00 uur: KOFFIE!!! Zonder koffie start ik mijn werkdag niet. Ik drink altijd een Senseo, smaak regular met een cupje melk. Hier at ik Griekse yoghurt met blauwe bessen en amandelen. Normaal doe ik pecannoten door mijn Griekse yoghurt met blauwe bessen, maar die waren op dus pakte ik amandelen. De combinatie zuivel, fruit en noten vind ik een goede gezonde start van de dag.

IMG_1373Tussendoor op mijn werk om 10.30 uur:  Drie rijstwafels met chocola. Ik vind deze wafels makkelijk om mee te nemen, ik koop ze meestal bij Aldi of Albert Heijn en aan drie stuks heb ik genoeg om er tegenaan te kunnen tot de lunch.

IMG_1377Lunch om 13.40 uur: Ik ben om 13.30 uur klaar met werken en fiets dan snel naar huis om te lunchen. Hier eet ik twee sneeën van mijn zelfgebakken brood van Semper. Ik belegde ze met Farmer salade van Johma. Hierbij dronk ik een kop Cup-A-Soup Souperieur. Rond 15.30 uur at ik nog een snee met Farmer salade.

pastaAvondeten om 18.15 uur: Macaroni. Ik maakte dit met de kruiden van Beltane. Ik eet eigenlijk nooit een toetje op een normale doordeweekse dag. Ik neem liever een flink bord avondeten.

IMG_1385Snacken om 21:00 uur: Popcorn in de smaak ZOUT. Ik probeer niet te vaak na het avondeten nog te snacken, maar dit lukt niet altijd haha, vooral chocola kan ik moeilijk weerstaan.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden te zien wat ik op een normale werkdag eet. De hele dag door drink ik koffie, thee en spa rood. Ik drink weinig frisdrank, soms een glas cola, maar absoluut geen light (ik neem geen aspartaam meer).

Glutenvrije blogweek
Over de volgende onderwerpen wordt de hele week geblogd:

Maandag 4 november: Je favoriete recept
Gevulde speculaas 
Oh, wat vind ik gevulde speculaas lekker. Omdat we de Sint bijna mogen verwelkomen, heb ik voor dit recept gekozen. 

Dinsdag 5 november: Wat is het product wat je echt ontzettend mist / (voor de moeders): Wat vind je jammer dat je kinderen nooit zullen proeven (uitzonderingen over wat er in de toekomst op de markt komt, daar gelaten natuurlijk).
Ik mis vooral spontaan in de stad een broodje eten, daar blogde ik in dit artikel al eens over (klik). Ook wil ik ontzettend graag een Turkse pizza kunnen eten, dit probeerde ik al een keer, maar mislukte helaas(klik).

Donderdag 7 november: Als er een medicijn op de markt komt, zou je die gebruiken?
Ja!!! Ik blogde al eens over de ‘pil tegen coeliakie’ (klik).

Vrijdag 8 november: Waar doe jij je (glutenvrije) boodschappen?
Ik ben vaste klant bij Van Voorst & Hardeman in Ede, zij hebben ook een webshop (klik). Daarnaast ga ik naar supermarkten Aldi en Albert Heijn.

Zaterdag 9 november: Heeft Coeliakie je leven verrijkt?
Ik blogde er al over in dit artikel (klik). Dit schreef ik toen: ‘Ik zeg altijd: van beperkingen word je creatief, en met die instelling wil ik in het leven staan. Ik heb denk ik door coeliakie een (grotere) passie voor eten gekregen, ik bekijk voeding op een andere en bewustere manier dan ik denk ik had gedaan als ik deze ziekte niet had. Ook kan ik door over coeliakie te praten en te bloggen andere mensen helpen en dat vind ik dan ondanks alle vervelende kanten, weer een mooie kant aan mijn beperking.’

Zondag 10 november: Waarom heb je besloten om te bloggen over het leven met Coeliakie.
Ik ben een journaliste die ontzettend van schrijven houdt. Ik blog al heel wat jaren, maar sinds bijna twee jaar over coeliakie. Ik wilde bloggen over een onderwerp dat mij altijd bezig houdt, fascineert, waar ik creatief in kan zijn en wat me niet zou gaan vervelen. Coeliakie is geen vrijwillige keus, maar het is een onderdeel van wie ik ben. Ik wil mijn beperking ombuigen naar iets positiefs en ik kan dit doen door er op een positieve manier over te bloggen.

logo_blogweek

Deze bloggers doen mee aan de glutenvrije blogweek:

Bijzonder Smakelijk van Emma Huijbregts – Reinten
Chantal is Glutenvrij van Chantal
Dion Glutenvrij van Sandra
Glutenblij van Kirsten
Glutenfree Amsterdam van Barbara
Glutenfrie hoort erbie van Anne-Marie
Glutenvrije Mama van Annemiek Ziessen
Glutenvrij hoort erbij van Gerda Hobert
Gebaksjuwelier van Paula Onink
Gluuts van Valentine
Ik ben glutenvrij van Mirjam Holleman
Judes Diner van Judith
Lekker Anders van Laura
Mam Qwats
Meer dan glutenvrij van Ingrid Kooijman – Visser
Miss Glutenvrij van Harmke Schippers
Stories of a celiac van Elize
Us love glutenfree van Juliëtte Cassé
Your daily intake van Liliane

Ook leuk om te lezen

11 Comments

 1. Hoi Harmke, wat leuk dat je dit allemaal op schrijft, ze herkenbaar dat je ondanks je dieet er een positieve draai aan wilt geven, dat is ook mijn insteek, de wereld van glutenvrij is erg kleurvol als je naar de kant van groenten en fruit kijkt. De cup-a soup is ook een favoriet van mij.
  Groetjes Gerda

 2. Pingback: Wat eten we vandaag? | Meer dan glutenvrij

 3. P. Meijers

  Dag Misses heb jij ook een idee of er producten zijn waar Oliebollen mee te bakken zijn ? Groeten Mis Meijers uit Maarssen

 4. Hi Miss Glutenvrij,

  Welk meel van Semper gebruik je? Je brood ziet er goed uit.
  Ik gebruik meel dat niet echt meer goed wilt rijzen en sinds een tijdje wordt mijn brood erg droog, dus ben op zoek naar iets beters.
  Heb je toevallig ook ergens een recept? Misschien heb ik nog niet goed genoeg gezocht op je site.

  Dankje!

Comments are closed.