Mijn eerste lasagne

lasagneShame on me! Ik had nog nooit zelf lasagne gemaakt. Eens moest de eerste keer zijn. Ik hield het vrij simpel, maar wat was het lekker. Ik gebruikte de bladen van nieuw merk ‘Peak’s free from’.

Toen ik de lasagne bladen van ‘Peak’s free from‘ ontving, realiseerde ik me dat ik nog nooit zelf lasagne had gemaakt. Volgens mij had ik al 15 jaar geen lasagne meer gegeten. Er stond me iets van bij dat ik het niet lustte, maar omdat smaak nu eenmaal verandert en glutenvrije producten in 15 jaar enorm vooruit zijn gegaan qua smaak en kwaliteit, was ik reuze benieuwd naar dit Italiaanse gerecht.

Ik had de lasagnebladen in de kast liggen, gehakt uit de diepvries, raspkaas lag ook nog in de koelkast, wat ik nog nodig had was passata en lekkere kruiden. Sinds mijn kennismaking met ‘Beltane‘, zweer ik bij dit heerlijke biologische merk, ik wist dat zij lasagne kruiden hadden en die kocht ik dus om een lekkere saus mee te maken. Omdat dit mijn eerste keer lasagne was, hield ik het basic. Achteraf had ik er graag groentes ingedaan (ik ben dol op groente), maar ik hield me aan het basisrecept.

Op de verpakking van de lasagnebladen staat dat je eerst een blad in de ovenschaal moest leggen en daarna de saus. Ik hield me aan de ‘Beltane’ werkwijze: eerst saus dan het blad. Ik gebruikte vijf bladen voor twee personen, dit is de helft van het pak. Hoppa, flink wat kaas over mijn bouwwerk en de oven in met mijn first made lasagne.

lasagne2Dat zag er lekker uit en wat rook het lekker in de keuken. 

Ik vond mijn lasagne érg geslaagd. De bladen waren zacht met een bite, de laagjes waren perfect gelukt en vielen niet uit elkaar. Het was echt een mooi bouwsel en toch makkelijk te snijden. De kruiden van ‘Beltane’ lieten de lasagne heerlijk smaken. Binnenkort eten wij weer lasagne, maar dan met lekker veel groentes erin, dan is ie vast nóg lekkerder.

Peaks free from‘ is te bij bij onder meer Jumbo en C1000.

Hoe maken jullie altijd je lasagne?

Ook leuk om te lezen

17 Comments

 1. Wij zijn ook helemaal fan van de Beltane mixen! en hier doen we inderdaad ook altijd groente bij de lasagne in.

 2. Anoeska Stavleu

  Hoi Harmke dat ziet er goed uit. ik ben al twee weken alles aan het testen van free from er is nog niks tegengevallen .
  het brood wat je zelf moet bakken is ook erg lekker . groetjes van Anoeska

 3. Vanavond ook voor het eerst de lasagne gemaakt met de mix van Beltane en had er alleen extra champions in gedaan, echt heel erg lekker ook voor mensen die wel gluten eten.

 4. Ik vond de lasagne van dit merk niet erg lekker, de volgende keer toch maar vlak van te voren klaar maken en dan opnieuw proberen. Heb al veel geprobeerd en vond het lekker.

 5. Ik gebruik voor het maken van een heerlijke lasagne, het recept uit “Gezond koken – Glutenvrij genieten” van Trudel Marquardt en Britta-Marei Lanzenberger. Je staat er wel een poos voor in de keuken, maar dat is de moeite waard!

 6. Probeer volgende keer ook bechamelsaus toe te voegen, smaakt de lasagne nog lekkerder!
  Die kun je gemakkelijk glutenvrije klaarmaken (boter, glutenvrije bloem, melk en wat nootmuskaat).

 7. Ziet er goed uit. Mijn saus was altijd frito met kruiden en wat water, gekookte bladen van Schär en geraspte kaas. Geen vlees want ben ook nog eens veggie. (Misschien dat ik Beltane toch weer ga proberen. Vond de chili con carne niet te eten zo scherp en met onmogelijke maten van toe te voegen ingrediënten)

 8. Ik heb vanavond deze lasagne ook gemaakt. Ik heb er wel veel groenten in gedaan: 1 winterwortel, 1 paprika, 1 ui en een half bakje champignons. Ik vond hem erg lekker. Mijn dochters vonden de lasagne zelfs als een lasagne met gluten smaken. Mijn man vond hem alleen wat flauw.

 9. Ik maak regelmatig lasagne in verschillende variaties, altijd met de lasagnebladen van Schär. Mijn recept voor lasagne bolognaise met lekker veel groentjes vind je hier: http://saskookt.blogspot.be/2010/04/lasagna.html. Daarnaast staan er ook nog recepten voor lasagne met bospaddenstoelen en parmaham (http://saskookt.blogspot.be/2010/12/lasagne-met-bospaddestoelen-en-parmaham.html), lasagne met spinazie en gerookte zalm (http://saskookt.blogspot.be/2013/09/lasagne-met-spinazie-en-gerookte-zalm.html), pompoenlasagne (http://saskookt.blogspot.be/2013/11/pompoenlasagne.html) en lasagne met wintergroenten (http://saskookt.blogspot.be/2013/02/lasagne-met-wintergroenten.html) op mijn blog. Veel plezier ermee!

 10. Hey!
  Echt een hele leuke site ! :) Toevallig zie ik hem vandaag voor het eerst, omdat ik een glutenvrij lasagne recept zocht. Verder heb ik nog even bij de rest van je recepten gekeken, en ga er morgen alvast een proberen te maken! ;)

 11. ingrid meijer

  ik eet alles glutenvrij, brood lasagne, dan komen rgeen darmproblemen, informatie op verpakking klopt niet. ingrid enschede

 12. Pingback: Perfecte Peak’s Pannenkoeken | www.MissGlutenvrij.nl

 13. Pingback: Fotoverslag Miss Glutenvrij Kookworkshop | www.MissGlutenvrij.nl

Comments are closed.