Domino’s pizza glutenvrij

512px-Dominos_pizza_logo.svgDe glutenvrije pizza gaat er zo goed als zeker komen bij Domino’s pizza. Het voorbereidingsproces in samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging loopt nog steeds. Klik op lees verder voor meer informatie.

Eerder dit jaar hoorde ik al geluiden dat Domino’s pizza met een glutenvrije pizza zou komen. Maar ook las ik op internet dat het hele feest afgeblazen zou zijn omdat er teveel kans op kruisbesmetting zou zijn…

Afgelopen weekend stuurde Jeroen me via Facebook het volgende voor mij al bekende plaatje van de folder die in de Domino’s pizza filialen zou liggen:

domino's glutenvrij

Omdat ik niemand blij wil maken met een dode mus stuurde ik een mail aan naar het hoofdkantoor van Domino’s pizza. Dit was hun antwoord op 27 november 2013:

“Geachte mevrouw Schippers, Hartelijk dank voor uw mail. Wij zijn op dit moment samen met de Coeliakie vereniging de mogelijkheden aan het onderzoeken een glutenvrije pizza te introduceren. We willen dit zeker niet over 1 nacht ijs doen, omdat mensen met een glutenintolerantie er echt ziek van kunnen worden. Ik weet niet waar het geluid vandaan komt dat het is afgeblazen, het proces loopt namelijk nog steeds. Ik hoop u zo voldoende geïnformeerd te hebben.”

Domino’s is dus nog steeds bezig met de voorbereidingen voor een glutenvrije pizza. Maar geduld lieve mensen, glutenvrij moet je zeer serieus nemen en ik ben blij te lezen dat Domino’s dit doet in samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

In Amerika bestaat de glutenvrije pizza al bij Domino’s. Bekijk dit leuke filmpje over het proces:

Bij mij om de hoek zit een Domino’s pizza. Zodra de glutenvrije pizza er is, ga ik ‘m meteen proeven! Ik kijk er naar uit.

Wat vinden jullie van dit nieuws?

Ook leuk om te lezen

12 Comments

 1. ik hoop wel dat deze dan in alle restaurants te verkrijgen is, zou te gek zijn!
  Nu maar hopen dat het geen mc. donald’s praktijken gaan worden door weer 4 restaurants in een straal van 25 km te kiezen.

 2. Pizza ……tja vond hem glutenvol niet lekker, maar wie weet glutenvrij wel! Wel super voor iedereen die er wel van houdt en zo komt er steeds meer gemaksvoeding voor coeliaken bij en dat is maar goed ook! We kunnen ons weer bijna sociaal normaal gaan voelen!

 3. Oh jammie!! Ik eet het nog wel eens – maar dan moet ik het zelf maken. Gewoon een pizza kunnen halen is natuurlijke een ongekende luxe! Dus dit is geweldig nieuws! Ik neem aan dat je het ons laat weten zodra dit een feit is :-D

 4. Ik had het al gelezen inderdaad. En het gemak ervan zou super fijn zijn dus ik ben heel erg benieuwd!

 5. Charlotte Broere

  Hmmm, oké Nog steeds kans op kruisbesmetting dus. Het lijkt mij ook redelijk onmogelijk in een keuken waar het krioelt van de gluten. Tenzij het grotendeels voorbereid is. Maar dan nog moet het strikt gescheiden blijven en het (vaak jonge) personeel goed op de hoogte zijn van het dieet en de gevolgen voor iemand als het mis gaat. Maar vooralsnog ben ik ook erg nieuwsgierig naar hun uiteindelijke product en verhaal.

  Groetjes Charlotte Broere

 6. Heb ze 2 jaar niet gegeten, toen ik bij de Pizzahut werkte. Als je 3 tot 4 avonden in de week in een half afgebakken pizzalucht werkt, de pizza’s niet meer tellen kunt moet je dr niet aan denken.
  Buiten die 2 jaar om heb ik ze zowel glutenvol als (sinds 1,5 jaar) glutenvr verslonden. I love it.
  Alleen was t vroeger vaak geen tijd en lekkere trek, hop pizza de oven in. Nu maak ik het deeg helemaal vers. Ook heel lekker kost alleen veel tijd.

 7. Ha, lekker, ik verheug me er al op. Maar dan inderdaad in alle vestigingen en niet alleen in een paar in de Randstad …..

 8. Ik heb in Canada 2 week geleden even glutenvrije pizza gehad van domino’s. Het was heerlijk!! Eindelijk een glutenvrije pizza die ook echt lekker is! Hopelijk snel ook in Nederland .

 9. Domino glutenvrij, ik heb gisteren een pizza besteld, de smaak van de bodem was goed, de structuur ook, maar erg zout. Ik had een pepperoni, gewoon een margarita met 5 plakjes salami er op. Aan de vulling kan nog wat verbeteren, in groenten zit geen gluten:) en misschien iets minder zout.
  Ik vond de prijs wel redelijk hoog, € 7,95.

 10. Ebru Pesmen

  vandaag is de glutenvrij pizza van dominos overal verkrijgbaar en omdat ik zo blij ben heb ik net al eentje bestelt! succes en eetsmakelijk alvast!

Comments are closed.