Review: Ontbijtproducten Peak’s Free From (glutenvrij)

Ik testte drie ontbijtproducten van glutenvrij merk Peaks free from: Crispy Pillows, Crunchy en Energy Flakes. Klik verder om te lezen wat ik van de producten vind.

In het unboxing filmpje van de Peaks free from producten liet ik deze ontbijtproducten al zien. Ik testte ze alle drie en graag vertel ik wat ik er van vind.

Crispy Pillows

Ik hield me aan de aanwijzingen op de verpakking en deed de crispy pillows met chocolade/vanille smaak in een kommetje met melk. Nu moet ik zeggen dat ik niet van melk houd, maar ik wilde het in combinatie met de pillows een kans geven. Dit beviel niet, ik vond dit geen geslaagd ontbijt en het vulde voor mij niet genoeg. Maar als je wel van melk houdt, dan zijn de pillows denk ik goed te eten. Vooral voor kinderen zijn ze denk ik lekker. Ze hebben een cacao-achtige smaak en zijn licht knapperig.

Crunchy

Wat was dit lekker met Griekse yoghurt, echt een super ontbijt wat goed vult. De crunch smaakt echt naar honing en is lekker knapperig. Het lijkt een beetje op de crunch van Finax, maar dit product van Peaks free from is bij de supermarkt te koop, wat ik persoonlijk erg fijn vind. Dit product heb ik al meerdere keren als ontbijt gegeten en wil ik blijven kopen.

Energy Flakes

Ik kookte de melk en roerde hierdoor de flakes . Ik kreeg de stukjes niet weg, ook niet na lang kloppen met een garde. Ik weet niet of die plakkerige stukjes horen, maar dit vind ik echt niet prettig eten, verder was het wel makkelijk weg te krijgen in de ochtend. De smaak is wel ok, licht zoet maar niet te. De honing proef ik niet echt. Ik zou dit ontbijt niet nog een keer eten, geef mij dan maar een ontbijt met havermout.

Eindoordeel

Crunchy is zeker een blijver voor mij, de Crispy Pillows zijn gewoon niet mijn smaak en de Energy Flakes vond ik niet prettig eten door de stukjes. Ik vind het in ieder geval een hele verbetering dat er nu al zoveel keus aan glutenvrije ontbijtproducten in de supermarkt is.

Website: www.peaks-freefrom.com

Hebben jullie de ontbijtproducten van Peak’s free from al geprobeerd?

Ook leuk om te lezen

13 Comments

 1. Jazeker alleen de crunchy met aardbei erin. Echt super lekker te koop bij jumbo

 2. Gaby Heijer-Naumann

  Wij eten met z’n drieën glutenvrij, alleen onze dochter eet gluten, dus is het inderdaad prettig dat het assortiment in de supermarkt steeds groter wordt. Mijn zoon (18) vond de Crispy Pillows wel lekker. Mijn man en ik eten liever havermout (havervlokken met rijstemelk), maar de Crunchy willen we ook wel uitproberen. Van het merk Peak’s Free hebben we verder de cake gemaakt, die heel lekker was en de couscous. We waren zó blij toen we glutenvrije couscous ontdekten, maar helaas was dit van korte duur…….Papperig en een vervelende nasmaak. Iemand een betere ervaring?

  • Beste Gaby,

   Mijn dochter en ik hebben allebei coeliakie en we eten regelmatig de gv couscous van Peak’s Free. Het is voor mij eindelijk een couscous die in de buurt komt van de originele. Ik maak m eigenlijk zoals op de verpakking staat, dus couscous in een kom doen, kokend water erop (totdat de couscous net onder water staat) en dan een tijdje laten staan. Doorroeren en klaar. Hier lukt hij altijd. Droog en niet papperig. Wat je zou kunnen proberen om de rare nasmaak weg te halen, is er bouillon overheen te gieten ipv water.

   Hopelijk lukt het, want er is geen andere gv couscous die zo goed smaakt!

   Succes.

   Groeten, Colette

 3. kim van kasteren

  Mijn dochtertje van 2 is sinds een half jaar glutenvrij. Ze drinkt sóchtends altijd een papfles en ik gebruik hiervoor de energy flakes met melk en nog een klein beetje extra honing. Ze vind hem heerlijk. Erg fijn dat dit gewoon bij de supermarkt te koop is.

 4. De Crunchy klinkt erg lekker en ga ik zeker proberen! Hebben jullie tips waar je glutenvrije havermout kopen? Ik wil overstappen naar glutenvrij dus ben op zoek! :)

  • Ik kan glutenvrije havermout gewoon in de lokale natuurvoedingswinkel kopen. Soms bestel ik het via internet, als ik toch bezig met online shoppen.

 5. De crispy Pillows heb ik ook geprobeerd en ik vond het wel lekker smaken (ik eet het met yoghurt). De Crunchy ga ik ook zeker nog proberen!

 6. Ik (en mijn kinderen) vinden de Crispy Pillows als tussendoortje heerlijk!
  Maar inderdaad gewoon droog, zonder melk oid er bij.

 7. Mijn dochter smult van de crispy pillows, liefst zonder melk…..

  • Miss Glutenvrij

   Zo zie je smaken verschillen :). Ik heb die van mij aan m’n vriend z’n nichtjes gegeven. Vind eten weggooien zonde en heb liever dat een ander die het wel lekker vindt er van geniet.

 8. De cruesli is voor mij echt een uitvindig. De crunch van de Finax (die ik door jou heb ontdekt) was echt een ontdekking, maar aangezien deze cruesli niet in de supermarkt te vinden is, is dit wel een oplossing!

 9. Hey
  Mijn vriendin vertelde me dat ze jou gevonden had op YouTube. En ik vind het zelf ook interessant heb zelf heb ik ook al ruim 15 jaar lang coeliaki.
  Ik heb er ook veel moeite mee
  Maar mijn vraag is dat als je zo’n producten eet wat glutenvrij zijn vind je dat dan ook lekker smaken? Ik vind het meestal helemaal niet te eten.
  En waar koop of bestel je zo’n producten

  Groetjes Verena

  • Miss Glutenvrij

   Mijn producten koop ik overal en nergens maar vooral bij natuur en reformwinkels. Ik weet inmiddels wat lekker is en mijn eigen baksels vind ik ook heel lekker :). Kijk eens op mijn site dmv de zoekfunctie of het menu en je vindt veel lekkers.

Comments are closed.