Rosies Food – glutenvrije ontbijtgranen

Maak kennis met Rosies. Dit bedrijf maakt heerlijke glutenvrije graanproducten/ontbijtproducten. Ik mocht Rosies testen en vertel graag meer over al het lekkers wat dit dit jonge bedrijf produceert.

Op mijn Facebook pagina las ik dat sommigen van jullie graag genieten van een schaaltje Rosies. Van dit kleine jonge bedrijf kreeg ik een mailtje of ik hun producten wilde reviewen. Ja natuurlijk wil ik dat! Ik ontving een doos vol met de kleurrijke Rosies producten en vertel graag wat ik er van vind.

Over Rosies

“Rosies produceert heerlijke graanproducten voor mensen met voedselallergieen zoals gluten en melk. Ieder product wordt getest op het glutengehalte en verlaat pas ons bedrijf als het aan de norm van < 20 ppm (klik hier als je witl weten wat <20 ppm betekent) voldoet om de consument een veilig gevoel te geven en om aan de best mogelijk productiewijze te voldoen. De producten zijn natuurlijk glutenvrij maar boven al ook bijzonder lekker. Rosies heeft spannende smaken gecombineerd met authentieke recepten. Verwen uzelf met onze onweerstaanbare, heerlijke ontbijt en dessert producten.”

Daarnaast is Rosies Skal gecertificeerd, je weet dat je een eerlijk biologisch product koopt.

De rechthoekige Rosies pakken vind ik er prachtig uitzien. Aan het uiterlijk is echt aandacht besteed, maar hoe een product smaakt is natuurlijk het belangrijkste. Hieronder vertel ik per groepje producten wat ik er van vind. Natuurlijk is mijn smaak persoonlijk, maar ik hoop dat jullie er iets aan hebben. Lees vooral verder.

Crunchy Muesli

Oh, wat geniet ik van de crunchy’s! Sinds ik Rosies in huis heb, eet ik vrijwel elke dag crunchy. Ook toen ik ging logeren bij een vriendin nam ik mijn eigen pak crunchy mee. Wat vind ik dit lekker als ontbijt/lunch/tussendoortje. Jullie begrijpen wel dat ik positief ben. Crunchy is er in vier smaken: Oat Strawberry, Ginger Lemon, Apple Cinnamon en Cranberry & Nuts.

Apple Cinnamon: Ik ben een echte appel kaneel liefhebber dus naar deze crunch was ik heel benieuwd. Ik proef duidelijk de kaneel, hoe meer ik kauw, hoe meer ik de heerlijke appel kaneel smaak proef. De appelsmaak is wat meer op de achtergrond, maar de combinatie vind ik heel lekker. Deze crunch is heel knapperig, maar er zitten ook wat grotere zachtere stukjes door die naar appel proeven. Deze crunch vind ik het lekkerst in combinatie met een mix van vanillevla met Griekse yoghurt.

Cranberry & Nuts: In deze crunch zitten gedroogde cranberrystukjes met hazelnoten, pecannoten en paranoten. Deze combinatie vind ik erg smaakvol, het heeft een notige smaak. Ook zitten er rozijnen in die je duidelijk proeft. Met Griekse yoghurt vind ik deze crunch lekker.

Ginger Lemon: Ik moet van tevoren zeggen dat producten met citroensmaak niet meteen mijn voorkeur hebben, maar ik wil alles een kans geven. Deze crunch heeft een echt (zoals de naam al doet vermoeden) citroensmaak, het lijkt alsof ik een super knapperig citroenzuurtje eet. De crunch is luchtig en heeft wel wat weg van de smaak van een citroencake. De gember proef ik (gelukkig, want ik houd daar niet van) niet. In combinatie met vanillevla vind ik deze crunch erg lekker. Met Griekse yoghurt vind ik ‘m teveel naar citroen smaken, maar dat is persoonlijk, voor wie een citroenliefhebber is, is dit echt een heerlijke crunch.

Oat Strawberry: Dit product is heel knapperig, je proeft subtiel de havermout met daardoorheen een vleugje aardbei. De crunch heeft een licht zoete smaak, geen typische mierzoete aardbeismaak, maar heel subtiel. Ergens proef ik een lichte honingsmaak, maar dit kan ook door de licht zoete smaak komen. In combinatie met Griekse yoghurt vind ik deze crunch echt goddelijk, een super lekker ontbijt, maar eigenlijk kan ik dit wel de hele dag door eten.

Flakes & Fruit

De flakes zijn een soort cornflakes met stukjes erdoor gemixed. Er zijn twee soorten: Red Berries en Cranberry Coconut

Ik ben geen cornflakes liefhebber, ik houd niet van melk en cornflakes zijn toch het beste te mixen met melk. Ik probeerde ze met mijn geliefde Griekse yoghurt. Ik vind de flakes heel knapperig, als je van melk houdt dan zijn de flakes in combinatie daarmee erg lekker denk ik. De stukjes fruit proef je subtiel.

Muesli

Ik kan niet anders zeggen dan dat dit fijne glutenvrije biologische muesli is. De muesli is er in twee smaken: Bio haver en Tropical

Bio haver muesli: In deze muesli zitten gedroogde stukjes fruit en nootjes, die proef je duidelijk. De muesli heeft een notige smaak en ik proef duidelijk dat er krenten in het pak zitten.

Tropical: Ook in deze muesli zitten gedroogde stukjes fruit: banaan, ananas en papaya, hierin proef ik rozijnen. De banaan is heel knapperig en eet makkelijk weg, de andere stukjes fruit zijn zacht

Ik at beide muesli’s met Griekse yoghurt, maar het kan natuurlijk ook met magere of volle yoghurt of vla, wat je zelf maar lekker vindt in combinatie met muesli. Deze muesli’s zijn zeker het proberen waard, ze zijn smaakvol, voedzaam en geven je een lekker vol gevoel.

Little Rosies

Kijk hoe cute de verpakkingen van de Little Rosies zijn. Van een rechthoekig pak, maak je een aapje en een uil. Dat is toch een feest op je ontbijtafel. Ik heb zelf geen kinderen, maar zou dit alleen al kopen voor die leuke verpakking, zo krijg je kinderen wel aan het eten. In het apendoosje zitten Bio Choco Pops en in de uil Organic Frosted Cornflakes.

Bio Choco Pops: De pops hebben iets weg van popcorn met een hagelslag smaak. Ik proef de cacao, de pops zijn heel knapperig en luchtig.

Organic Frosted Cornflakes: Dit zijn goede biologische cornflakes, zoals ik al schreef ben ik niet zo dol op cornflakes, maar voornamelijk voor kids is dit zeker een goede start van de dag.

Oats / Havermout

Ik ben fan van havermout! Haver is van nature glutenvrij, maar bij het verwerken ervan wordt het vaak besmet met gluten. De havermout van Rosies is glutenvrij en verkrijgbaar in drie smaken: Bio Havermout (de gewone zonder toevoeging), Haverpap Appel en Golden Syrup Porridge Oats.

Met havermout kan je zo ontzettend veel, het is voedzaam en bevat enorm veel gezonde vezels.

Bio Havermout: Deze havermout is perfect om een fijn ontbijt mee te maken. Je vindt op mijn site verschillende recepten met havermout: Haverkokoskoekjes en Mijn favoriete havermout ontbijt.

Golden Syrup Porridge Oats: Golden syrup is een lichte suikerstroop die vaak gebruikt wordt in Amerikaanse recepten. Ik maakte met deze havermout heerlijke flapjacks waarvan het recept deze week online komt. Natuurlijk kun je er ook een ontbijt mee maken, je pap is dan wat zoeter.

Haverpap appel: Deze havermout is perfect om een goede  havermoutpap mee te maken. Lekker met stukjes verse appel en kaneel erdoor.

Bewaartip: Om mijn Rosies vers te houden vouw ik de zak dicht en doe ik er een knijper op of ik giet de inhoud in een plastic zak met sluitstrip.

Eindoordeel
Ik ben ontzettend positief over de Rosies producten en kan ze je van harte aanbevelen. Ze zijn perfect voor iedereen die glutenvrij eet, maar ook als je dit niet per se moet, is een schaaltje Rosies echt heel lekker. Ik zal Rosies zeker blijven gebruiken in de toekomst.

>>Klik hier voor een overzicht van de ingrediënten en voedingswaarden in de Rosies producten<<

De site van Rosies: www.rosiesfood.com

Ken jij Rosies al en wat vind je van de producten?

Ook leuk om te lezen

18 Comments

 1. Ik kende alleen de aardbeien crunch en de bio havermout. Ik had er geen idee van hoeveel verschillende producten ze hadden!
  Ik ga alle verschillende soorten graag uitproberen :-)

 2. Mijn kinderen zijn vooral fan van de appel\kaneel mueslie. Heerlijk vinden ze die:-)

 3. Ha Leuk! Kan me herinneren een comment te hebben gegeven over rosies of je facebook pagina! ;)
  Lekker he; Appel/cinnamon cruncy! Bedankt voor je duidelijke omschrijving van de andere smaken, dan gaan we daar ook eens iets van proberen.

  Groetjes!

  • Miss Glutenvrij

   Dat weet ik niet, vraag anders eens in de natuurwinkel of zij een alternatief weten.

  • Ik koop ook geen producten die gezoet zijn. Rosies heeft een variant die niet gezoet is: het oranje pak. Dat is het enige dat ik van ze koop… Smaakt lekker met (soja)yoghurt.

 4. Je gaf aan dat je melk niet lekker vindt maar je gebruikt wel melk bij je havermoutontbijt las ik eergister. Of was dat amandelmelk?

  Ik ga Rosies havermout ook proberen.

  • Miss Glutenvrij

   Dat is gewone melk, maar ik vind de smaak van melk zo niet lekker ergens doorheen proeft het heel anders.

 5. Jammer dat het zo verschrikkelijk onbetaalbaar is, zo’n klein doosje kost al gouw 4 euro :(

  Maar die appel kaneel is echt verschikkelijk lekker.

 6. Hallo Harmke,

  Ik probeer op de links te drukken maar geeft continu fouten aan, is dit verouderd of is er misschien een nwe link te verkrijgen?

  Bedankt voor je revieuws, echt helemaal top!!
  groetjes Karyn

  • Miss Glutenvrij

   Dank je wel voor het opmerken. Ik zie dat hun site is veranderd, ik heb het inmiddels aangepast.

 7. Pingback: Eetdagboek januari | Miss Glutenvrij

 8. Pingback: Reisverslag: Glutenvrij in Thailand 2015  – MissGlutenvrij.nl

 9. Pingback: Cinnamon Hoops - glutenvrije lactosevrije ontbijtgranen + winactie - MissGlutenvrij.nl

Comments are closed.