Mijn verlanglijst

collage lijst

December is dé maand van de verlanglijstjes. Voor mij helemaal, want ik ben ook nog jarig. Omdat ik meedoe aan de glutenvrije blog-estafette #decemberglutenvrij, maakte ik een verlanglijstje met cadeau’s die ik héél graag zou ontvangen omdat ik ze zo fijn in de keuken kan gebruiken.

Sinterklaas en kerst zijn de momenten om cadeau’s te vragen en te krijgen. Met mijn familie en vrienden doe ik niet aan Sinterklaas en met kerst geven we elkaar soms iets, maar niet standaard een berg met presentjes. We eten liever gezellig met z’n allen een lekkere maaltijd waar iedereen z’n steentje aan bijdraagt door iets te koken. Maar ik ben wél jarig op 31 december, ja ja op oudjaarsdag, een echt oudejaarskindje. Als ik jarig ben, vind ik het erg leuk cadeau’s te ontvangen. Omdat ik veel met koken, bakken en eten bezig ben, bestaat het lijstje dat ik jullie laat zien vooral uit kookgerei.

mason jarMason Jar
Deze pot wil ik écht heel graag hebben (het liefst een paar). Het is een Mason Jar, ook wel een weckpot genoemd. In Amerika zijn de Mason Jar’s een ware hit en hier in Nederland zie ik ‘m ook steeds vaker voorbij komen. Hoe leuk is het om hier mijn verse flapjacks in te bewaren op de plank in mijn keuken? Ik zie het al helemaal voor me. Daarnaast is de Mason Jar functioneel voor 101 andere dingen. Omgerekend kost een normale jar zo’n €3,50.De Nederlandse webshop MasonJar.nl verkoopt ze in verschillende soorten en maten. 

mocubo

Snijplank
Laatst heb ik vier  plastic snijplanken (destijds voor mijn uitzet bij Ikea gekocht) weggegooid omdat er een vies luchtje aan zat dat er niet meer uit ging, bah! Ik kocht daarom twee nieuwe plankjes bij Action, maar die heb ik toch maar teruggebracht. Ze waren erg dun en weer van plastic, het liefst wil ik een hele mooie nieuwe snijplank waar ik járen plezier van heb. Op internet kwam ik deze beauty tegen, de Mocubo One Stop Chop. Hij is gemaakt van bamboe en daarbij krijg je drie plastic bakjes die je onder je plank kunt schuiven. Hoe functioneel!!! Ik vind dit een super snijplank waar echt over nagedacht is. Helaas is ie op het moment dat ik dit typ uitverkocht, maar zodra ie er weer op voorraad is, koop je ‘m voor €39,99 in de shop van Quirky KLIK.

wusthof-classic-messenset-3-deligProfesionele messen + slijper
Goed gereedschap is het halve werk en dat dit spreekwoord ook geldt voor koken, is algemeen bekend. Hoe verschrikkelijk irritant kan een bot mes zijn?! Op dit moment gebruik ik messen van HEMA en de slijper leen ik van mijn ouders. Het liefst heb ik een mooie set professionele messen zoals deze van Wüsthof. Het officemes en koksmes zijn twee messen die niet kunnen missen in mijn keuken. Bij deze set zit een slijper die ik ook goed kan gebruiken, op dit moment betaal je hier €119,- voor bij keukenmessenwebshop.nl. Een goed broodmes om mijn glutenvrije brood te snijden staat ook nog op mijn lijstje.

Dille & Kamille
Vorig jaar kreeg ik als cadeau van mijn moeder en stiefvader voor €50,- shoppen bij één van mijn favoriete winkels Dille & Kamille. En dit jaar heeft mijn moeder me dit weer beloofd, jeehj!!! Ik zocht alvast wat producten uit die sowieso mee naar huis gaan.

taartrooster-rechthoekig-vertind-40-x-25-cmTaartrooster
Dit ontbreekt écht in mijn keuken. Als ik een brood gebakken heb, legde ik ‘m altijd op z’n zijkant op een snijplank. Ook met cakes deed ik dit en een taart bleef noodgedwongen maar in de springvorm. Niet echt handig, ik heb dus dringend een rooster nodig. Ik vond deze met de maten 40 x 25 cm voor €6,95, helaas niet geschikt voor de vaatwasser, maar die heb ik toch niet ;). KLIK.

raspRasp
“Heb jij geen rasp?!”, zei mijn moeder verbaasd toen we laatst bij mij stonden te bakken. “Eh, nee die heb ik niet”, stamelde ik. Gelukkig kon ik toen een rasp van mijn buurman lenen, maar ik wil een rasp. En ik wil er per se één in een rechthoek zodat mijn geraspte eten niet alle kanten op vliegt. Ik ben verliefd op deze rasp die gemaakt is met een speciale lasertechniek en daardoor vlijmscherp is. Voor €9,95 is ie van jou en straks ook voor mij KLIK.

spoons

Maatlepeltjes /spoons
Cups heb ik al, maar de spoons nog niet. Laatst toen ik een Amerikaans recept maakte, had ik de lepeltjes nodig, gelukkig had mijn moeder ze. Ik wil ze nu dus graag zelf. Deze lepels zijn in de eenheden : 1/8, 1/4, 1/2 en 1 theelepel en 1 eetlepel. €7,95 kost de hele set KLIK.

pizza plankPizzaplank
Sowieso één keer in de maand eet ik een glutenvrije zelfgemaakte pizza, meestal wel vaker. Mijn servies bestaat uit vierkante borden en een speciaal pizzabord heb ik niet. Deze pizzaplank vind ik erg mooi en functioneel, je schuift je pizza zo vanuit de oven op je plank. Daarnaast kan ik ‘m ook gebruiken als snijplank of broodplank. Hij kost €10,95 KLIK.

ijsbolknijper

IJsbolknijper
Natuurlijk is ie voor ijs, maar ik vind ‘m ook heel handig om beslag in cupcakevormpjes te knijpen. Vorig jaar kreeg ik een ijsbolknijper voor mijn verjaardag, maar die was na één keer gebruiken kapot. Daarom wil ik graag deze voor €4,95 KLIK.

Dit artikel is geen reclame, maar puur producten die ik erg graag zou willen hebben, ik krijg hier dus niets voor. Tevens is het bedoeld jullie te inspireren en ik vind het gewoon heel erg leuk om over koken en de daarvoor bedoelde spullen te kletsen. Just saying it ;).

Welk product om mee te koken of bakken staat hoog op jullie verlanglijstje?

kerst 2013

De volgende blogs doen mee aan de glutenvrije blog-estafette:
Stories of a Coeliac  – Ik ben glutenvrij – Glutenvrije mama – Lekker Anders – Kamelenvoer –  Judes Diner – Glutenvrij hoort erbij – Glutenvrij en blij – Mam Qwats – Glutenvrij genieten –   Glutenfree Amsterdam –  Us Love Glutenfree –  Your Daily Intake – Bijzonder smakelijk – Meer dan Glutenvrij – Miss Glutenvrij – Gluuts –Dion Glutenvrij.

Ook leuk om te lezen

6 Comments

  1. Leuk lijstje!
    Ik wil heel graag maatschepjes met cups en nieuwe messen. Ik heb nu een messenset van de IKEA, maar vooral het broodmes is niks en juist die is toch wel belangrijk als je elke week mooie sneetjes wilt snijden van je zelf gebakken brood.

  2. Pingback: December glutenvrij ‘Mijn verlanglijst’ | Dion glutenvrij

  3. Ik heb zelf een messenset van Herman den Blijker verkrijgbaar bij de blokker, zelf moet ik zeggen dat dit messenset erg fijn werkt.

    Ook het broodmes wat bij het bakken van brood erg belangrijk is ligt heerlijk in de hand en snijd ideaal door het brood heen, ik heb sneetjes die niet van de sneetjes uit de winkel te onderscheiden zijn, hooguit door de vorm.

  4. Pingback: Review: Rosti Mepal Snijplankenset + Winactie | Miss Glutenvrij

Comments are closed.