Fantastisch glutenvrij Londen!

londen collageIk was in Londen en heb heerlijk glutenvrij gegeten. Ik deel graag mijn (food) foto’s en daarbij mijn tips zodat je weet waar je absoluut heen moet gaan om te genieten in dit glutenvrije walhalla!

Toen ik jullie om tips vroeg over glutenvrij eten in Londen werd me al verteld dat deze stad fantastisch is op dit gebied. En het is echt zo! Een glutenvrij walhalla voor iedereen met coeliakie of een glutenintolerantie. Wat heb ik gesmuld en onbezorgd genoten.

Van tevoren had ik de plekken en adressen opgezocht waar ik glutenvrij zou kunnen eten, maar we kwamen sommige restaurants ook gewoon tegen of ik zocht er naar via GPS als ik wifi op mijn mobiel had. Mijn ervaring is dat je in Londen nooit lang hoeft te zoeken naar een glutenvrije maaltijd.

Dinsdagochtend om 08.10 uur vlogen mijn zusje Esther en ik van Eindhoven naar Londen Stansted. Vanaf daar pakten we de trein richting het centrum. Op het Kings Cross station (het station van Harry Potters Platform 9 3/4) kwamen we LEON tegen. Dit is een ‘fastfood’ restaurant met gezonde maaltijden. Op het grote bord achter de kassa’s staat met ‘GF’ aangegeven welke maaltijden glutenvrij zijn. ‘GF’ is echt een begrip in Londen en wordt overal gebruikt om aan te duiden dat een maaltijd glutenvrij is.

IMG_0021Een deel van het menu van LEON.

leon bakjesOnze maaltijden werden in kartonnen doosjes meegegeven.

IMG_0022We zochten een plekje in het hippe restaurant van LEON.

leon chorizoEsther bestelde de glutenvrije salade met kip en chorizo. Volgens haar smaakte ie erg goed.

Leon falafelIk bestelde de Sweet Potato FALAFEL. Mijn maaltijd was met bruine rijst en een heel lekker sausje. De falafel was heerlijk zacht, goed gekruid en smaakvol. Van mij mag LEON naar Nederland komen. Ik ben dol op rijst en gezonde maaltijden en er is ontzettend veel glutenvrije keus.

LEON
Adres: o.a. Kings Cross, maar te vinden op veel plekken door de hele stad.
www.leonrestaurants.co.uk

londennnNa deze gezonde maaltijden zaten we allebei vol en konden we op zoek naar de bezienswaardigheden. We bezochten Harry Potters Platform 9 3/4, Big Ben, maakten een boottocht over de Thames en zaten in Londens grootste reuzenrad: London Eye.

londen eye colorsOp deze foto ben ik best een beetje trots en daarom onthoud ik ‘m jullie niet :).

cotto harmkeNa alle toeristische attracties kregen we trek en gingen we naar Cotto. De eigenaar van dit Italiaanse restaurant heeft zelf een glutenallergie vertelde hij me. Bijna alles kan glutenvrij worden gemaakt, dit wordt heel duidelijk aangegeven met ‘GF’. Je betaalt iets meer voor een glutenvrije maaltijd, dit staat duidelijk op de kaart.

cotto broodVers warm glutenvrij brood, jeehj! Het smaakte lekker zout en zo vers.

cotto harmke pizzaIk bestelde een pizza met salami.

cotto pizzaDe pizza proefde heel vers en smaakvol. Esther en ik hebben heerlijk gegeten en gedronken, daarnaast is het personeel van Cotto ook nog eens heel aardig en behulpzaam.

Cotto
Adres: 89 Westminster Bridge Road (tegenover metro station Lambert North).
www.italiancotto.co.uk

londen1 avondNa het eten gingen we naar Piccadilly Circus , de M&M’s store en Harrods.

bill's ontbijtDeze foto poste ik al op mijn Facebookpagina, het is een Engels ontbijt, helemaal glutenvrij. Ik moet zeggen dat het niet mijn lievelingseten is en ik de worstjes heb laten staan, maar ‘English Breakfast’ kan van mijn bucket list ;). Na dit ontbijt zat ik propvol. Bill’s heeft ook heerlijke verse sapjes.

bill menuBill’s is een restaurant voor ontbijt, lunch en diner en heeft standaard glutenvrije toast in huis . Dit wordt zoals je ziet duidelijk op de kaart aangegeven.

Bill’s
Adres: 10 Hammersmith Grove (naast metrostation Hammersmith)
http://bills-website.co.uk

londen 2Na het ontbijt bezochten we de indrukwekkende Tower of London waar ook de kroonjuwelen liggen. Daarna gingen we naar de prachtige St Paul’s Cathedral.

pizza expressEcht naast de kathedraal zit Pizza Express en van hun raam maakte ik deze foto. We hebben er niet gegeten, maar toch werd ik hier heel blij van. www.pizzaexpress.com

carluccio harmkeWij gingen naar Carluccios! Een hip, gezellig en sfeervol Italiaans restaurant.

carluccio menuZe hebben een glutenvrij menu met onwijs veel keus en dezelfde prijzen als de glutenvolle maaltijden. Kijk, daar houd ik van. Klik hier voor het complete menu.

carluccio pastaIk bestelde Giardiniera, een heerlijke vegetarische pasta met courgette, chili, veel knoflook en Parmezaanse kaas. De pasta was perfect en ik heb gesmuld. 

Carluccios
Adres: 7 Paddington Street en op meerdere plekken in de stad.
www.carluccios.com

londen 3Op onze laatste dag bezochten Esther en ik Buckingham Palace waar helaas die dag geen wisseling van de wacht was. Daarna gingen we naar Oxford Street, dé winkelstraat waar ook het prachtig versierde Selfridges met haar super mooi aangeklede etalages zit.

starbucks brownieWat ik zo ontzettend fijn aan Londen vind, is dat niemand je raar aankijkt als je zegt dat je glutenvrij eet. Ze weten waar je over praat en nemen je serieus. Zo vroeg ik in de Starbucks naast Tower Of London wat ze allemaal glutenvrij in hun assortiment hebben. Het meisje achter de kassa wees het aan en toen ik zei dat ik graag de brownie wilde, zei ze meteen: Zal ik er één achter voor je halen die zit nog in de verpakking.”

starbucks broodsDit is een voorverpakt broodje van Genius met ham, kaas en cowlsla van de Starbucks bij metrostation Bayswater. Het meisje achter de kassa vroeg of ik ‘m warm wilde. Ik vroeg of dat wel kon in verband met kruisbesmetting. Zij en haar collega begonnen te lachen: “Natuurlijk kan dat, we doen er speciaal een nieuwe papiertje voor jou omheen, dat is toch logisch.” Yes! Starbucks snapt glutenvrij :D.

Starbucks zit echt óveral in de stad.
www.starbucks.co.uk

CostaDit ligt bij de kassa’s van Costa, de tegenhanger van Starbucks.

Costa zit ook overal in de stad.
www.costa.co.uk

Meer glutenvrij in Londen
Ik had Caffè Nero, Bella Italia en Wagamama ook nog op mijn lijstjes staan, maar hier ben ik niet geweest. Ook schijnen de grote supermarkten  zoals Tesco veel glutenvrije producten te verkopen, maar ik kwam puur voor de toeristische attracties en het kerstgevoel en niet om (glutenvrij) te shoppen. Een supermarkt heb ik van binnen niet gezien.

Liefde voor Londen
Ik kan Londen van harte aanbevelen als je een leuke stedentrip wilt maken, wilt shoppen of er even uit wilt en niet ver wilt reizen. Deze stad is echt een paradijs als het om glutenvrij eten gaat. Naast dat ik een hele leuke mini-vakantie had met mijn zusje heb ik super genoten van al het glutenvrije eten. Even niet nadenken over mijn dieet, maar gewoon ‘normaal’ een maaltijd of broodje bestellen. London I LOVE YOU!

Ben jij wel eens in Londen geweest en heb jij nog meer tips?

Ook leuk om te lezen

48 Comments

 1. Superleuk dat je wat met de tips hebt gedaan en nu heb ik superveel zin om weer naar the U.K. te gaan! <3

 2. Fijn om te lezen dat je het zo naar je zin hebt gehad. En stiekem ben ik toch ook wel een beetje jaloers op al het lekkers dat je er hebt kunnen eten. Londen is zojuist flink geklommen op mijn lijstje van te bezoeken steden.

 3. Wauw klinkt echt geniaal, waren er maar meer steden zo! Ik ga er zeker een keer heen, nu vol vertrouwen ;)

 4. Trouwens, ik bedenk me ineens, Engelstalige kookboeken bevatten ook vaker glutenvrije recepten of varianten (Delicious bakboek, Nigella Lawson, Donna Hay), staat er ineens rijstmeel bij de receptuur of tips voor een glutenvrije versie.

 5. Leuk om te lezen! Over een maandje ga ik ook al, en ik had LEON idd ook al op mijn bucketlist staan haha!
  Weet jij toevallig ook hoe ze in Londen omgaan met Lactose-vrij?

  Liefs Emma

  • Miss Glutenvrij

   Volgens mij is lactose ook wel goed geregeld, maar dat weet ik niet zeker, want ik kan wel tegen lactose.

 6. Karin van 't Hoff

  Ik ben hier heel blij mee! Onze kinderen mogen in groep 8 met opa en oma op stedenreis. Degene die nu aan de beurt is, mag geen gluten en wil dolgraag naar Londen. Als ik dit zo zie, heeft hij een goede keus gemaakt en zijn er voldoende eet-tentjes. Dank je wel!! Groetjes, Karin

 7. Klinkt echt super!! Ik kom zelf ook regelmatig in Engeland en glutenvrij eten is daar inderdaad echt heel normaal, ik vind de glutenvrije afdeling in de supermarkt (Tesco inderdaad, maar ook Asda) altijd zo leuk!

 8. Leuk om te lezen en erg herkenbaar als ik denk aan mijn ervaringen in Newcastle en omgeving! :)

 9. Wow, dat klinkt goed! Wij gaan de 30ste naar Londen, bedankt voor de tips, geweldig!

 10. Wow dat ziet er leuk uit allemaal! Mijn gv oudste is nu net 12 jaar geworden en heeft al een wens om naar London te gaan, dit wordt nu wel een stuk aantrekkelijker! Ik ben trouwens vorige zelf ook naar Wagamama in Amsterdam geweest, mmm lekker hoor!

 11. Je kunt ook voorverpakte sandwiches kopen bij de Sainsbury’s en Marks & Spencer en ook sommige sushi is glutenvrij.

 12. Leuk al die foto’s en adresjes, dank je daarvoor. Mijn zoon gaat eind februari naar Londen met school dus hij kan van jou ervaring profiteren. Nu weet ik dat je als 15 jarige niet overal in Londen naar binnen mag bijvoorbeeld bij pubs. Weet jij of iemand anders hoe dit met Starbucks of andere restaurants zit?

 13. freddie en jannie nijland

  Heel hartelijk bedakt voor je geweldigge tips.
  We gaan morgen en zijn heel erg geholpen met jou informatie. We zijn al een opa en een oma en reizen normaal vanwege de goeliaki veel met de camper maar gaan nu ook met het vliegtuig.Heel hartelijk bedankt.

  • Miss Glutenvrij

   Dank je wel! Heel veel plezier in Londen en lekker smullen maar :D!

 14. Dag Harmke, kwam je website tegen in mijn zoektocht naar glutenvrij eten in Londen en leuke tips gevonden. Bij dochter (17) is vorig jaar Coeliakie ontdekt, dus we zijn nog wat zoekende naar “vakantie eet adresjes”. Zag trouwens ook je in ontvangstneming van t 1e glutenvrije broodje bij de Mac in Nederland. Hoewel eea volgens dochter prima smaakt, zijn wij alweer genezen. Zag op Zuidplein Rotterdam een jongeman de broodjes klaarmaken zonder enige kennis van zaken. Pakte de gewone broodjes en de glutenvrije met zelfde hand….kansloze missie dus. Hoewel goedbedoeld worden de desbetreffende medewerkers niet geinformeerd hoe om te gaan met de glutenvrije producten… Ik zag t en kreeg nieuwe , dit keer met handschoenen aan klaargemaakt, maar t geeft even geduurd voordat ze snapten wat ik bedoelde…. Heb mail naar hoofdkantoor gestuurd met verzoek medewerkers goed te instrueren…. Kreeg vaag antwoord dat 100% niet kan en kruisbesmetting niet uit te sluiten valt…..Op deze wijze niet nee, maar goed, misschien wordt t beter. Dank voor je Londen tips. We gaan ze uitproberen! Groetjes Marieke, Schiedam.

  • Miss Glutenvrij

   Wat jammer dat jullie zo’n vervelende ervaring hebben bij McDonald’s. Ik hoop dat dit verbeterd gaat worden, want het is juist zo leuk dat we nu ook lekker van een hamburger kunnen genieten. Veel plezier in Londen!

 15. Dank voor dit prachtige verslag, hier worden we blij van!

 16. Dankjewel voor deze tips, heel handig als mede-coeliakie-patiënt. Ik zou binnenkort ook eens naar Londen reizen, dus dit wordt heel bruikbaar!

 17. Superleuke tips, Bedankt!!
  Heb je ZiZi niet uitgeprobeerd? Keten met Italiaanse keuken en hebben ze ook altijd een glutenvrij pasta met saus naar keuze. :)

  • Miss Glutenvrij

   Thanks! Nee niet geprobeerd. Er was teveel aanbod voor de tijd die ik er was ;).

 18. Annemiek

  Hallo,
  Heel erg duidelijke tips /fotoos voor degene die Londen wil bezoeken, waaronder wij binnenkort. Bedankt!
  Ben erg benieuwd , wat dochter [17] ervan vind,zij moet glutevrij eten.

 19. Hey! Ik wilde je nog even bedanken voor de geweldige tips in dit artikel! Zelf ben ik zowel vegetariër (al heel lang) en glutenintolerant (3 jaar officiëel) en da’s eh, soms best lastig met buiten de deur eten, zeker op reis. Ik vond dit artikel een paar weken geleden toen ik zocht op “Londen glutenvrij” en ben naar aanleiding hiervan inderdaad ook bij Cotto geweest, en dat was werkelijk geweldig! Super bedankt! :-)

  • Miss Glutenvrij

   Wat leuk! Fijn dat je zo hebt genoten.

 20. Sandra Vissenberg

  M’n dochter (die coeliakie heeft) en ik waren op Google op zoek naar of Starbucks Breda gv is en we kwamen jouw verslag tegen. Genoten hebben we ervan. Aangezien ik van plan ben met haar een keer een weekendje Londen te doen..zeer handig!! Thanks!!!

 21. Bedankt voor je tips! Ik zit nu in Londen met mijn GV dochter. De pizza bij Pizza express was lekker en vers. Leon is inderdaad heerlijk! Morgen nog wat meer van je tips volgen.

 22. Ik had al zin in mijn stedentripje naar Londen, maar kan nu al helemaal niet meer wachten. Wat een heerlijk vooruitzicht om naast het bezoeken van de stad heerlijk GV te kunnen eten. Dat is pas echt vakantie!!! Dankjewel voor je vrolijke verhalen en nuttige tips, daar word ik (en velen met mij!) heel vrolijk van!!

 23. Melanie

  Ik kwam na wat rondkijken terecht op je blog, ik eet sinds een tijdje geen gluten meer en ga volgende maand naar Londen, fijn om te lezen dat er zo veel gluten vrije restaurants zijn! Hoef ik me daarover geen zorgen meer te maken.

  • Miss Glutenvrij

   Veel plezier! Het is er fantastisch!

 24. Pingback: Glutenvrij op vakantie in 2015 | Miss Glutenvrij

 25. Pingback: Ik mis een gezond glutenvrij fastfood restaurant in NL | www.MissGlutenvrij.nl

 26. Dank je wel voor de tips!
  Ik ben net terug uit Londen en ik heb (dank zij jouw tips) in twee dagen twee keer bij Cotto gegeten.
  Zo heerlijk om niet te hoeven nadenken over kruisbesmetting! Deze man weet waarom het gaat.

  En verder kijkt niemand moeilijk als het woord gluten valt. Wat een verademing!
  Overigens zijn wij op de boot ook heel goed geholpen (stena line) en heeft de chef heel goed meegedacht!
  Fijn, zo kunnen reizen!

 27. Pingback: Glutenvrije tips voor (Nederlandse) steden | Ik ben glutenvrij

 28. Ik ga binnenkort ook naar london, bedankt voor de tips! Bij LEON staat aangegeven welke maaltijden gv zijn, maar moet je het bij de kassa ook nog speciaal vermelden? ;) wil niet ziek worden maar ook niet onnodig lastig doen.

 29. Tips:
  -Glutenvrije bakkerij beyond bread op 2nd charlotte place. Echt ALLES is hier glutenvrij!! heeeeeerlijke broodjes, muffins, cupcakes en andere zoetigheden.
  -Le pain qouticien: standaard glutenvrije optie op het bord! Lekker gegeten!
  -Op Camden market: cookies and scream.. glutenvrije en vegan cookies! Love it!

  Café nero had bijna geen glutenvrije opties… alleen fruit en yoghurt.
  Leon is inderdaad erg lekker!

 30. Bedankt voor de tips! Heb er veel aan gehad :-)
  En ik zag gister dat er een LEON op schiphol komt!! Groet Renate

  • Miss Glutenvrij

   Serieus ???????????? wauw!!! Ik hou van Leon!

 31. Pingback: Glutenvrij en gezond fastfoodketen LEON opent restaurant op Schiphol - MissGlutenvrij.nl

 32. Bedankt voor alle glutenvrije adresjes! Ik ga in december naar Londen en ben blij dat er zoveel mogelijkheden zijn
  om lekker glutenvrij te eten.

 33. Pingback: Ask Miss Glutenvrij #7 - MissGlutenvrij.nl

Comments are closed.