Kerst 2013

kerst 2013Wat heb ik gesmuld! Maar liefst drie kerstdiners heb ik achter de rug en graag deel ik mijn smakelijke food foto’s met jullie! 

Ik ben ontzettend dankbaar dat mijn lieve (schoon)familie altijd rekening houdt met mijn glutenvrije dieet. Ik heb genoten van het heerlijk uitgebreid eten en het samenzijn met hen die mij dierbaar zijn. Bereid je voor op heel veel foto’s van heel erg lekker glutenvrij eten.

24 december
Op kerstavond aten we met het gezin bij mijn moeder en haar man. Allemaal maakten we een gerecht waarbij we ons (zoveel mogelijk) lieten inspireren door een tv-kok.

vooraf2Mijn zusje Magriet en haar vriend maakten de voorgerechtjes en lieten zich inspireren door Jamie Oliver en Gordon Ramsey. Van links naar rechts:

 • Witlofschuitje met een vulling van onder meer appel, peer en walnoten,
 • Gevuld biologische kipfiletrolletje
 • Toast (Pan Carre van Schär) met parmaham, munt en vijg,
 • Toast met gekruide cream en opgerolde carpaccio.

Sorry voor de slechte kwaliteit van de foto, de gerechtjes waren echt super lekker en heel goed bij elkaar uitgezocht. Van het kipfiletrolletje wil ik het recept nog, die vond ik het lekkerst.

witlofWauw! Kijk hoe een mooi gerecht dit is, net een rozenboeket. Dit is witlof tarte tatin gemaakt door mijn moeder en geïnspireerd door Rudolph van Veen. En wat was ie lekker, zo heerlijk zoet en smaakvol! Dit is met stipt het allerlekkerste gerecht met witlof dat ik ooit heb gegeten. Deze tarte tatin wil ik zelf ook graag maken, echt een topper!

hoofdHet hoofdgerecht: Met de klok mee:

 • Smaakvolle homemade appel compote. (mama)
 • Perfecte witlof tarte tatin. (mama)
 • Pork belly met home made honing mosterd dressing geïnspireerd door Nigel Slater. Ik had dit nog nooit gegeten, maar dit is zó smaakvol en zacht, echt lekker en de dressing paste er perfect bij. (stiefvader)
 • Sperziebonen met pistache-pesto, geïnspireerd door Nigella Lawson. (Ik, recept komt online)
 • Rib-eye met homemade champignon roomsaus geïnspireerd door Herman den Blijker. (stiefvader)
 • Twee soorten aardappeltjes. (stiefvader)

cheesecake lemonHet dessert: Lemon cheesecake door mijn zusje Esther. Het recept hiervan kwam eerder deze week online KLIK.

25 december
Eerste kerstdag vierden mijn vriend Mees en ik bij mijn schoonmoeder. Mijn schoonzusje had zich ontzettend uitgesloofd. De eettafel was heel mooi versierd, het eten (alles glutenvrij!) werd prachtig gepresenteerd en bij elk gerecht had ze een passende wijn. We hebben gesmuld!

champignonsHet voorgerecht: gefrituurde champignons met aioli dressing. Dit was zó lekker, het beslag dat mijn schoonzusje maakte, zat vol met heerlijke kruiden en de paneermeel maakte er een perfect knapperig voorgerechtje van.

courgettesoepTussengerecht: Courgettesoep met pesto. Recept: KLIK.

rosbiefHet hoofdgerecht: perfectie!

rosbief2Rosbief met champignons, paté, rauwe ham en omhuld met bladerdeeg. Oh, wat was dit lekker! De rosbief was echt perfect mals en de ‘paté dressing’ smaakte er zo goed bij. Ik vind vlees normaliter niet zo bijzonder, maar hier heb ik bijna mijn vingers bij opgegeten. De pastinaakfrietjes waren niet mijn smaak, maar pasten wel goed bij het gerecht.

kaasAls dessert: kaasplankje met heerlijke kazen en glutenvrije crackers van Pure & Free. Ik eet nog niet zo lang kaas (vroeger hield ik er niet van) maar door dit kaasplankje heb ik weer lekkere nieuwe kazen ontdekt.

26 december
Tweede kerstdag aten we bij mijn vader en zijn vriendin. Zij had ontzettend haar best gedaan en heerlijk glutenvrij gekookt.

meloen dadelHet voorgerecht was in de vorm van kleine gerechtjes. Links meloen met parmaham, rechts warme dadels omhuld met spek.

IMG_0003Pizzahapjes gemaakt met Ciabattabrood van Schär, pizzaquick, kaas en tonijn of garnaaltjes. Mm, erg lekker!

IMG_0006Als tussengerecht kregen we home made pompoensoep.

IMG_0008Kalkoen.

hoofdgerechtHet hoofdgerecht in twee keer. Op het bord links:

 • Varkenshaas met een champignonsaus
 • Sperziebonen omhult met spek
 • Gebakken gekruide aardappeltjes

Bord rechts:

 • Klein stukje kalkoen
 • Salade
 • Witlof met ham & kaas

panettoneVoor het dessert had ik Panettone van Schär meegenomen. Ik vind dit kerstbrood erg lekker, het is zacht en makkelijk te snijden. ‘s Ochtends had ik ook al een plakje van allebei de broodjes op met roomboter mmm.

IMG_0011Het dessert: ijs, met Panettone, warme chocoladesaus en slagroom. Het kerstbrood met chocola doet het ook erg goed als dessert vind ik.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien wat ik heb gegeten tijdens de kerstdagen. Als er gerechten zijn waar jullie het recept graag van online zien, laat het me weten.

Wat hebben jullie voor lekkere gerechten gegeten?

Ook leuk om te lezen

7 Comments

 1. Wat ontzettend leuk om jouw verslagje te lezen en de foto’s te bekijken. Ze geven mij weer inspiratie :). De witlof tarte tartin ziet er verrukkelijk uit, ook de rosbief en de nagerechtjes passen helemaal in mijn straatje. Fijn zeg, dat iedereen glutenvrij heeft gekookt. Zelf vond ik het best wel lastig om lekkere glutenvrije gerechtjes te maken voor mezelf, niet alles kon ik meedoen waardoor ik genoodzaakt was om zelf een hoofdgerecht te maken voor mezelf. Op eerste kerstdag aten wij: carpaccio met truffelmayonaise, pompoen en wortel in knoflook/basilicum olie en een stukje gerookte kipfilet. Het dessert had ik die dag gemaakt, dat was een succes. Gebakken schijfjes appel, gekruid met kruidnagel/kaneel/nootmuskaat en honing en rozijnen/cranberry’s een bolletje kaneelijs en amandelschaafsel. Jammie! Op tweede kerstdag stond de gourmetplaat aan, dat is wel fijn als je glutenvrij eet, dan kun je gewoon meedoen. Ik had een mini-plaatje voor mezelf!

  Ik ga jouw lemon cheesecake volgende week maken voor mijn verjaardag, leuk!

  Groetjes,
  Marike

 2. Ik zag dat bij de Ah de gourmetmini’s werden aangeduid met het glutenvrij logo terwijl er bij de slavinkjes toch paneermeel door zat, hoe stom is dat?? Dat kan toch niet!! Jou eten zag er lekker uit zeg!!

  • Miss Glutenvrij

   Dat zal vast niet goed zijn! Heb daar al eens eerder wat over gehoord, ik zou de klacht bij ah neerleggen.

  • kijk dan vooral wel ook verder op het etiket, het is me al eens overkomen dat mensen over het hoofd zien dat de paneermiddel die ze gebruikt hebben in de slavinken glutenvrij is. ;) Daarom zijn hun slavinken glutenvrij.

 3. Rianne, dat heb ik er echt niet op zien staan hoor, dat het paneermeel glutenvrij was? wordt vervolgt ;-)

 4. En? Was het nou wel of niet glutenvrij, die paneermeel in de gourmetmini’s bedoel ik!

 5. Pingback: Sperziebonen met pistache-pesto (glutenvrije warm bijgerecht) - MissGlutenvrij.nl

Comments are closed.