Miss Glutenvrij tips

Miss Glutenvrij TipsIedere keer word ik weer blij van de leuke en interessante mailtjes en Facebookberichten die ik van jullie ontvang.  Graag deel ik een aantal van die berichten in ‘Miss Glutenvrij tips’ omdat ik denk dat jullie er ook iets aan hebben.

Bettina Bakt
Bettina heeft een biologische banketbakkerij in Amsterdam. Omdat zij vaak verzoeken kreeg voor taart zonder gluten heeft zij deze ontwikkelt. Ook zonder lactose of andere dieetwensen is voor Bettina een uitdaging. Belangrijk vindt zij dat de taart lekker is, hij mag niet naar ‘dieet’ smaken. Inmiddels krijgt zij steeds meer gelukkige klanten en ik ga graag een keer langs bij haar als ik in de buurt ben. Je kunt er namelijk een kopje koffie/thee drinken met een glutenvrij stukje taart.

www.bettinabakt.nl

Glutenvrij naar de sauna
Ninouk mailde me dat Sauna Thermen Zuidwolde een menukaart heeft die bijna helemaal glutenvrij is. Mocht je een dagje naar de Sauna willen en daarbij een lekkere glutenvrije lunch nuttigen dan kun je terecht in Zuidwolde.

Facebook.com/SaunaThermenZuidwolde

ugly duckLunchen bij Ugly Duck
Fleur mailde me deze foto met daarbij deze tekst: “In Groningen bij Ugly Duck kan je heerlijk glutenvrij lunchen, eindelijk geen salades meer als lunch. Ze hebben zelfs een glutenvrije lunchkaart!”

www.ugly-duck.eu

Charly’s all is fair
Charlotte richtte dit jaar een klein bedrijfje op met de focus op allergieën en dieetwensen. Alles wat zij bakt en kookt is plantaardig en biologisch, dus ook lactosevrij en op aanvraag glutenvrij. Zij maakt bijzondere verjaardags- of bruidstaarten en daarnaast verzorgt zij ook catering en desserttafels.

www.charlysallisfair.nl

Intratuin glutenvrij
Sinds enige tijd verkoopt Intratuin glutenvrije koekjes.

Klik hier voor de vorige ‘Miss Glutenvrij Tips’.

Heb jij ook een leuke tip die je met me wilt delen? Mail me op info@missglutenvrij.nl. Ik deel ook wekelijks via mijn Facebookaccount tips en andere glutenvrije weetjes: www.facebook.com/missglutenvrij

Ook leuk om te lezen

13 Comments

 1. Adrie Heller

  Goedemorgen Miss Glutenvrij,

  Dank voor je geweldige tips.
  Bij ons in Alphen aan den Rijn kunnen we ook glutenvrij lunchen en wel bij “Carla,s” in de Raadhuisstraat.
  In Leiden op de Hooigracht heb je de Zaailing die erg veel glutenvrije producten heeft.
  Heel veel succes en ik wens je een gezond en heerlijk 2014 toe

  Adrie Heller

 2. José Janssen

  Gisteren in sauna Fitland Welness in Roosendaal geweest, heerlijke lunch gegeten met zalig glutenvrij bruinbrood erbij.

 3. Keep up the good work!

  Nog wat glutenvrije tips in Zuid Holland, wel even aangeven bij reserveren:

  Bij Hotel New York en Lof der Zoetheid in Rotterdam kun je heerlijk glutenvrij high tea-en.

  Bij restaurant Soit in Rotterdam maken ze een (nog beter dan niet gl vrij) 4 gangen menu.

  Bij Asian Glories, een chique a la carte Chinees, kun je perfect glutenvrij eten.

  Bagels en Beans boven de Polaris boekhandel heeft glutenvrije bagels.

  Heavenly Cupcakes maakt glutenvrije taarten en cupcakes, je kunt er ook goed een chai theetje met cupcake doen.

  Dat waren wat tips uit Rotterdam!

  Groet,

  Moon Fraaij

 4. Ugly Duck is echt super leuk om daar een hapje te eten!
  Vanmiddag ga ik naar Intratuin dan kijk ik gelijk even voor de koekjes!!

 5. Hoihoi,
  De koekjes van de intratuin zijn een aanrader. De prijs is wel minder maat de koekjes zijn super vind ik lekker. Wij (m’n zus en ik, zij heeft ook coeliakie) hebben de chocolade chip van de serie op, de intratuin bij ons (halsteren) heeft ook glutenvrij gebak. Ik heb die op en was echt lekker, nadeel is wel dat het bij het andere gebak ligt (wel apart bord).

  Groetjes,

  Suzanne

  • Miss Glutenvrij

   Goed om te weten, nu ben ik helemaal benieuwd. Binnenkort maar een keer naar Intratuin :).

 6. Oja het gebak ligt bij ons in het restaurant , niet bij de koekjes. Ook kan je in bergen op zoom heerlijk lunchen bij de Bourgondiër . Ze hebben glutenvrij brood wat ze er bij serveren ipv gewoon brood. Fijne jaarwisseling iedereen.

  Groetjes suzanne

 7. Niet echt GF lunch zie ik op site er staat…”Wij hebben er geen bezwaar tegen als je zelf glutenvrije boterhammen of crackers mee neemt, laat het alleen even bij je bestelling weten. Wij doen ons best om elke week minimaal 1 glutenvrije zoete optie te hebben. Neem contact met ons op als interesse hebt in een glutenvrije afternoon tea of taart.”
  Dit is wat de Bakkerswinkel ook doet en dan hebben ze een mini cupcakeje..:(

 8. Hoi, bij the Old Bakery in Bergen op Zoom kun je ook glutenvrij lunchen. Ze bakken het brood zelf.
  Ook de high tea hebben ze glutenvrij.

 9. Pingback: Miss Glutenvrij Tips | www.MissGlutenvrij.nl

Comments are closed.