Chocolate Chip Cookies

IMG_0020Op mijn Facebook pagina liet ik al een foto zien van de Chocolate Chip Cookies gemaakt met de mix van Bob’s Red Mill. In dit artikel review ik deze glutenvrije mix.

Afgelopen zomer nam mijn moeder uit Canada de Chocolate Chip Cookie Mix van Bob’s Red Mill voor mij mee KLIK. De mix lag al een tijd te branden in mijn voorraadkast en tijdens een gezellige bakmiddag met mijn moeder maakte ik de koekjes. En ze zijn om te smullen!

Wat je nodig hebt:

 • 1/2 cup (room)boter
 • 1 ei
 • 2 tablespoons water
 • Chocolate Chip Cookie mix
 • Mixer
 • Bakplaat
 • Oven

IMG_0006

1615C224_GF_ChocolateChipCookie_b_750Ik volgde precies de werkwijze op de verpakking en er ontstond een mooi deeg. Mijn oven zette ik op 180 graden. Ik maakte iets kleinere balletjes zodat mijn koekjes ook wat kleiner zouden worden. Na 15 minuten in de oven waren mijn koekjes nog vrij bleek dus deed ik ze wat langer in de oven tot ze mooi bruin waren.

IMG_0017Doordat de koekjes langer in de oven zaten, waren ze naar mijn idee ook wat harder geworden, maar de smaak is super. Heerlijk smaakvol, lekker knapperig en vol met chocolade. Wat ik ook erg gaaf vind, is dat de koekjes zo gebarsten zijn. Deze glutenvrije chocolate chip cookies zijn (vrijwel) niet te onderscheiden van glutenvolle. Mocht ik ze nog een keer maken dan houd ik me gewoon aan de 15 minuten, dan maar wat bleker, ik ben namelijk heel benieuwd hoe een zachte binnenkant proeft.

Op YouTube vond ik het volgende filmpje. Hier zie je precies hoe easy het is deze koekjes te maken. De volgende keer gebruik ik ook mijn ijsbolschep voor de balletjes.

Over de Chocolate Chip Cookie Mix:
Gluten Free Chocolate Chip Cookie Mix makes cookies that are free from gluten, yet full of scrumptious flavor! Made from the finest all natural ingredients, these cookies are soft on the inside with a delicate crispiness outside, and so easy to prepare. Ingredients: brown sugar, evaporated cane juice, garbanzo bean flour, potato starch, semi-sweet chocolate chips (sugar, unsweetened chocolate, cocoa butter, soy lecithin, vanilla), tapioca starch, whole grain white sorghum flour, fava bean flour, xanthan gum, baking soda, sea salt, natural vanilla powder (sugar, corn starch, vanilla extract).
Website: Bob’s Red Mill

 

Waar in Nederland te koop?
Ik kan deze mix van harte aanbevelen. Het koekjes maken kan bijna niet fout gaan omdat het zo makkelijk is en de mix heel prettig is mee te werken. Ik speurde even het internet af om te kijken of Bob’s Red Mill Chocolate Chip Cookie mix ook in Nederland te koop is en glutenvrijemarkt.com verkoopt de mix. De mix is wel vrij prijzig: €7,90.

Tip: Mocht je in Canada/ Amerika zijn, neem dan zeker deze mix mee of vraag familie/bekenden of zij de mix voor je meenemen als zij in één van deze landen zijn.

Ook leuk om te lezen

8 Comments

 1. Ziet er lekker uit!
  Die mixen van dat merk zijn idd erg duur helaas… Weet je of ze in Amerika ook zo duur zijn?

  • Miss Glutenvrij

   Daar zijn ze goedkoper! Vandaar mijn tip om ze daar te halen.

 2. Hee,

  Ik heb vorige week en de week daarvoor ook glutenvrije chocolate chip cookies gemaakt. Hierbij heb ik gewoon een normaal recept gepakt en het gluten bloem vervangen door glutenvrij bloem. Ze waren heerlijk. De eerste keer waren ze wat groter en had ik ook 25 stuks (recept is voor ong 25 stuks) de tweede keer heb ik ze wat kleiner gemaakt en had er toen iets van 34 gemaakt. Ze lopen altijd nog een beetje uit dus mega klein waren ze ook niet.

  Groetjes, Suzanne

 3. lijkt me ook erg lekker maar waarom begin jij nu met spoons en cups daar weet ik niks van
  sorry hoor en het kan dus ook van glutenvrije meel groet Klazien

  • Miss Glutenvrij

   Nooit te laat om aan wat nieuws te beginnen. Spoons en cups koop je voor een paar euro en t werkt heel gemakkelijk! Je kan de maten natuurlijk ook omrekenen naar grammen.

  • Ja ga maar weer over op grammen enz. Heb gisteren een chocolade cake gebakken van de mix van Schar heerlijk als je wilt een beetje slagroom er op en heb je een gebakje met deze ziekte moet je wel creatief wezen. groet Klazien Poortinga moet overmorgen ook weer een darmonderzoek.

Comments are closed.