Lisa’s choice: Bruinbroodmix van haver

haverbrood
Ik testte voor jullie Lisa’s Choice: Bruinbroodmix van haver, te koop bij glutenfreewebshop.com. Omdat ik dol ben op haver, was ik erg benieuwd naar deze mix. Lees snel verder voor de review.

Nog niet zo heel lang bestaat glutenfreewebshop.com. Dit staat er op hun site:

“Alle producten in deze webshop hebben we zelf gevonden na een uitgebreide en kritische zoektocht. Smaak is voor ons altijd het belangrijkste criterium. We bieden hier alleen glutenvrije producten aan, die we zelf ook écht lekker vinden. Prachtige pasta uit de Abruzzen, granola, muesli’s en shortbread en andere heerlijkheden uit Engeland.

Voor de meelmixen hoefden we niet de grens over, want in ons eigen land wordt fantastisch glutenvrij meel geproduceerd. Probeer maar eens ons basismeel of één van onze mixen voor bruinbrood van haver, witbrood, pannenkoeken, cake en cupcakes.

Ook belangrijk voor ons is puur, eerlijk eten zonder toevoegingen. Al onze producten zijn 100% natuurlijk en het overgrote deel is ook biologisch geproduceerd.”

Ik mag een aantal producten testen uit de glutenfreewebshop. Als eerste is Lisa’s Choice: bruinbroodmix van haver aan de beurt, het best verkochte artikel uit de webshop. Dit meel wordt dus in Nederland geproduceerd en bestaat voor het grootste gedeelte uit haver, wat erg gezond is door de vele vezels die er in zitten.

IMG_0014Mooie stijlvolle verpakking voor één brood. Ik krijg meteen zin het brood dat op de afbeelding staat te proeven.

IMG_0016De ingrediënten zijn allemaal 100% biologisch. Ook staat er een duidelijke uitleg op hoe ik het brood moet bereiden.

IMG_0018De ingrediënten die ik zelf moest toevoegen. Ik heb 380 gram water gebruikt en een ei i.p.v. 400 gram water. Glutenfreewebshop.com vertelde me dat er zoveel gist in het brood gaat omdat haver van nature vrij zwaar is, het brood heeft meer nodig om normaal omhoog te komen. Het broodje zou (na testen van glutenfreewebshop.com) ook lukken met 15 gram gedroogde gist. Ik gebruikte drie zakjes gist van 7 gram, in totaal dus 21 gram.

IMG_0020Even goed alles mixen met de deeghaken.

IMG_0023En doe het beslag in een bakvorm. Ik heb de vorm niet ingevet. Omdat er olie in het beslag zit, weet ik uit ervaring, dat het brood gewoon los zal laten. Om het broodje te laten rijzen, zette ik het bakblik op het fornuis met daaronder de oven die aan het voorverwarmen is. Ik bedekte het bakblik met een nat gemaakt stukje huishoudfolie.

IMG_0025Na 40 minuten rijzen was het beslag mooi omhoog gekomen. Ik bestreek het brood met water voordat het de oven in ging.

IMG_0028Na 40 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven had ik een mooi lichtbruin brood. Even laten afkoelen op een bakrooster.

IMG_0030Toen ik het brood sneed, zag ik meteen hoe mooi luchtig de plakken zijn en hoe flexibel het brood is. De korst is lekker zacht.

IMG_0032
IMG_0033Beleggen met pindakaas en de andere snee met roomkaas en komkommer. Het brood is heel zacht en smaakvol. Je proeft een lichte haversmaak, maar vooral lekker brood. Het beleg dat ik koos, is erg lekker in combinatie met het brood. De sneeën zijn zacht, luchtig en flexibel en dus prima mee te nemen voor onderweg of naar school/werk.

Zoals jullie weten, vries ik mijn zelfgebakken brood altijd direct in na het snijden. Maar ik was erg benieuwd hoe dit brood zou smaken als ik het de volgende dag zou eten. De sneetjes waren nog steeds luchtig en smaakvol, een heel klein beetje droger, maar nog erg lekker.

Ik heb genoten van dit brood, het is een fijne afwisseling met het andere brood dat ik eet. Na het eten voelde ik mijn darmen rommelen, een teken dat de haver zijn werk doet ;). Ook geven de sneetjes mij echt een vol gevoel. Het maken van dit brood is heel eenvoudig. De mix kost €3,95 en is te koop in de webshop van glutenfreewebshop.com.

www.glutenfreewebshop.com

Ook leuk om te lezen

3 Comments

 1. Wat leuk, Harmke,bedankt voor je duidelijke uitleg en foto’s. Leuk dat je mag testen! Het brood is wel prachtig gelukt! Ik heb gelukkig geen coeliakie, maar eet wel sinds september glutenvrij, omdat ik na 5 prednisonpillen ongelofelijke darmproblemen kreeg een hield (!!) – doe ik nooit meer, me daartoe laten verleiden. Maar, ik ben ook elke keer op zoek naar echt lekker glutenvrij biologisch brood. Ik ga deze zeker een keer proberen. Ik heb net een broodbakmachine van mijn broer gekregen, ik ga het ook proberen. Ik heb al het meergranenmix van” Lieke is vrij”, ken je dat? Die is ook lekker. Lieke is vrij heeft ook heerlijke koeken!
  groetjes
  Ineke

 2. Erg jammer dat ook in deze broodmix weer eiwit zit. Ook in de broden van genius waar je laatst over schreef en de broden van consenza die nu ook uit de vriezer in sommige supermarkten te verkrijgen zijn zit eiwit.
  Gelukkig bak ik een erg lekker brood met een combinatie van 2 mixen beide van Le Poole. Rimboe mix en Quinoa broodmix. Dit brood is tot 3 dagen na het bakken goed te eten en niet droog.
  Ik blijf zoeken naar lekkere producten die naast glutenvrij ook nog eens ei, noten en pindavrij zijn.

 3. Nico de Kroon

  Je brood ziet er erg goed uit.
  Ik bak de laatste tijd altijd met het haverbrood van provena maar ik denk dat ik dit ook is een keer ga proberen ik doe ook in de oven bakken wel meestal 2 tegelijk
  Suc6 met je site ziet er mooi uit

Comments are closed.