Pasta & Pizza Recepten

Gezonde glutenvrije pizza

Wie zegt dat pizza’s altijd vet en bomvol calorieën moeten zijn?! Ik maakte een heerlijke ‘gezonde’ glutenvrije pizza. Vegetarisch en met veel groenten.

Als ik alleen moet eten, maak ik graag een makkelijke maaltijd. Een pizza is in een handomdraai gemaakt, maar vaak ongezond. Het liefst eet ik een pizza met veel salami en veel kaas, ontzettend vet, maar o zo lekker. Deze keer koos ik voor een gezonde vegetarische variant. Kijk mee hoe ik deze gezonde glutenvrije pizza maak.

Ingrediënten

 • 1 kant-en-klare pizzabodem (Semper)
 • 1 blikje tomatenpuree
 • Half gesnipperd klein uitje
 • Klein handje (groene) paprika
 • 3 champignons
 • Halve bol mozzarella
 • Paar blaadjes verse bascilicum
 • Italiaanse kruiden

pizza5

 

pizza6Bak het uitje op laag vuur zonder olie/boter in een anti-aanbakpan. Doe hierbij de tomatenpuree en roer tot er een prutje ontstaat.

pizza3Besmeer de bodem met het tomatenprutje, leg de basilicumblaadjes hierop en strooi naar smaak Italiaanse kruiden. Ik kocht deze biologische Italiaanse kruiden bij Eko Plaza en vind ze erg lekker. De pizzabodem van Semper vind ik de állerlekkerste die ik ken. De smaak is perfect en de bodem is na het bakken zelfs een beetje ‘slap’, dus dat die doorbuigt (zonder breken) als je een punt pakt. Ik heb ook kant-en-klare glutenvrije pizza’s geprobeerd, maar die vind ik minder lekker (heel vet en minder smaak hebben) dan een verse zelfgemaakte. De Semper bodems zijn per twee verpakt, die andere bodem vries ik in voor een volgende pizza.

pizza4Leg de groenten op je pizza en hier overheen de mozzarella. Ik koos bewust voor mozzarella omdat dit een magere kaas is.

pizza215 minuten in de op 220 voorverwarmde oven en klaar is je gezonde pizza. Normaal druipt er aardig wat vet van mijn pizza, maar dit keer niet. Een heerlijk gezond alternatief voor de pizza met veel vlees en kaas. Eet smakelijk.

Hoe beleg jij je pizza het liefst?

 1. Mijn dochter van 6 at zondag de bodem van schar. Belegd met wortel plakjes gourcet , champignons, ham en kaas.
  Ze houd niet van tomaten puree, maar ze heeft weer heerlijk gesmikkeld!

 2. Ik vind de pizzabodems van Semper nooit zo heel lekker. Maar hoe je hem belegd hebt ziet er wel heerlijk uit! Een leuke inspiratie :)

 3. Even snel, hoor…maar ik kwam dit receptje tegen op een doorgaans zeer glutenvol cake en koekjes-blog :P

  x!

  http://www.laurasbakery.nl/glutenvrije-en-lactosevrije-koekjes/

 4. Miss Glutenvrij

  Glutenvrij wordt steeds bekender!

 5. Miss Glutenvrij

  Smaken verschillen, ik vind ‘m heerlijk.

 6. Helemaal waar dat smaken verschillen, en gelukkig maar, allemaal hetzelfde is ook niks haha :)

 7. Dit ga ik ook proberen,ziet er goed uit!
  wat vind jij zelf van de pizzabodem van Schar?
  waar koop jij de pizza van Semper?

 8. zijn deze bodems groter dan die bodems van schar? En hoe zijn ze qua smaak in vergelijking met die van schar? En qua prijs en verkrijgbaarheid? Is ie makkelijker te snijden?(die van schar worden bij de korst loeihard bij mij)

 9. Miss Glutenvrij

  Ze zijn ongeveer even groot. Ik vind de smaak super! Heel smaakvol en zachte bodem. De bodems zijn iets duurder dan Schär, maar zeker de moeite waard. Ik koop ze in Ede en het kan ook online.

 10. Pingback: Bob’s Red Mill: Pizza Crust Mix | Miss Glutenvrij

 11. Pingback: 25 Questions Tag | Miss Glutenvrij

 12. Mijn dochter houdt ook niet van tomatenpuree.
  Daarom besmeer ik eerst de pizzabodem met
  Tosti Quick van Remia, daarna leg ik de overige
  ingredienten op de pizza. De Tosti Quick geeft
  zoveel smaak en smeuigheid dat je dat elke keer
  weer zult gebruiken. Ook lekker tussen twee
  sneetjes brood met wat kaas en dan in het
  tosti-ijzer. Ook lekker voor mee te nemen.
  Smakelijk!

 13. Ik wil de bodem eigenlijk wel zelf maken lijkt mij lekkerder?
  Bedankt voor de inspiratie in ieder geval.
  Zal het echt uitproberen.

 14. Pingback: 6x glutenvrije pizza - MissGlutenvrij.nl

 15. Pingback: Glutenvrije pizza's 5X - Miss Glutenvrij

Geef een reactie