McDonald’s breidt glutenvrij broodje uit

macGoed nieuws!!! Het glutenvrije broodje van McDonald’s is nu ook te koop bij Leiderdorp en Rotterdam Charlois.

Naast Hoorn, Purmerend, Zaandam Koningin Julianaweg en Rotterdam Zuidplein is het glutenvrije broodje van McDonald’s nu ook te koop bij de filialen in Leiderdorp en Rotterdam Charlois.

Het persbericht:
McDonald’s biedt vanaf vandaag het gecertificeerd glutenvrije broodje ook aan in McDonald’s restaurant Leiderdorp. McDonald’s is de eerste Fast Service keten in Nederland die een gecertificeerd glutenvrij broodje introduceerde op 22 oktober 2013. Het broodje is beschikbaar voor de Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder. De introductie is het resultaat van een zeer zorgvuldig voorbereid proces dat in nauwe samenspraak met de Nederlandse Coeliakie Vereniging tot stand is gekomen. Sinds de introductie worden de burgers met het glutenvrije broodje nu in zes restaurants aangeboden.

Een burger met een glutenvrij broodje beantwoordt aan de vraag van mensen die intolerant zijn voor gluten, ook wel coeliakie genoemd. “McDonald’s luistert naar haar gasten. En dat heeft effect. Gasten die graag een burger met een glutenvrijbroodje eten reageren zeer enthousiast. Ze rijden er zelfs flink voor om. Dat is een groot compliment en ik ben blij dat we hen tegemoet kunnen komen door de Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder met een glutenvrij broodje ook bij McDonald’s in Rotterdam Charlois en Leiderdorp aan te bieden vanaf vandaag aldus Debbie de Wagenaar, Directeur Corporate Communicatie McDonald’s Nederland.. Het glutenvrije broodje wordt gemaakt door een gecertificeerde leverancier en is vrij van gluten. In principe bevatten ook de andere ingrediënten van de Hamburger, Cheeseburger of Quarter Pounder geen gluten, al is het productieproces niet gegarandeerd vrij van gluten.

Nederlandse Coeliakie Vereniging
De Hamburger met het glutenvrij broodje is in samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) tot stand gekomen. Het broodje zelf beschikt over de juiste certificaten om het internationale Euro Crossed Grain keurmerk te dragen. Daarmee is McDonald’s de eerste Fast Service Keten in Nederland die het certificaat voor glutenvrij mag voeren. McDonald’s is bovendien door de introductie van het glutenvrije broodje met zes restaurants opgenomen in de Horeca-alliantie Lekker Glutenvrij van de NCV, een groep van Nederlandse restaurants waar mensen lekker en veilig glutenvrij kunnen eten.

Geen extra kosten
Vanaf vandaag zijn de Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder met glutenvrij broodje verkrijgbaar in 6 restaurants; sinds de introductie op 22 oktober 2013 bij McDonald’s restaurants Hoorn, Purmerend, Zaandam Koningin Julianaweg, Rotterdam Zuidplein, zijn de burgers met het glutenvrije broodje nu ook bij McDonald’s restaurants in Rotterdam Charlois en Leiderdorp verkrijgbaar. Deze zes restaurants hebben inmiddels een nieuw productiesysteem. McDonald’s biedt deze burgers met een glutenvrij broodje aan voor dezelfde prijs als met een regulier broodje.

Om het glutenvrije broodje te kunnen bereiden en te verkopen is zoals je kunt lezen een nieuwe manier van werken vereist. Dit is de reden waarom McDonald’s nog niet bij alle filialen de glutenvrije broodjes kan verkopen. Maar zoals je ziet, zijn ze druk bezig steeds meer filialen ‘glutenvrij broodje ready’ te maken.

Na het eerste broodje…
Zoals jullie konden lezen, mocht ik in oktober het eerste glutenvrije broodje van McDonald’s in ontvangst nemen. Na dit moment bezocht ik als ‘gewone consument’ de McDonald’s in Zaandam waar ik mijn glutenvrije broodje bestelde. In het stukje tekst hieronder vertel ik mijn ervaring.

“Het viel me meteen op dat bij de kassa’s foldertjes over het glutenvrije broodje lagen. McDonald’s blijft het glutenvrije broodje dus onder de aandacht brengen bij haar consument, dat vind ik erg goed. Ik zou het vreselijk vinden als het glutenvrije broodje zou verdwijnen wegen te weinig animo of omdat niemand er van weet…

Alsof het de normaalste zaak van de wereld is, bestelde ik mijn glutenvrije Quarter Pounder. Ik kreeg een bonnetje met daarop een nummer en mocht wachten tot op een scherm boven mij mijn nummer verschijnt. Een paar minuten zag ik mijn nummer op het scherm en stond het dienblad met daarop mijn glutenvrije Quarter Pounder. Zoals je op de foto kunt zien, zat ik heerlijk te genieten. Na al die jaren te hebben gezegd: “Een hamburger zonder broodje alsjeblieft, ja inderdaad zónder broodje”, eet ik dan een hamburger mét broodje. Helemaal glutenvrij en wat is ie knapperig en smaakvol.

Ik ben een grote eter en als ik iets lekker vind, eet ik graag meer. Dus na die glutenvrije Quarter Pounder liep ik weer naar de kassa voor nog een glutenvrije hamburger. Ik voelde me als een kind in een snoepwinkel, wat had ik veel keus. De Franse frietjes waar ik normaal zo dol op ben, waren niet meer interessant, ik wilde die glutenvrije hamburger. Ook van de hamburger genoot ik met volle teugen en met een goed gevulde maag en een glimlach op mijn gezicht liep ik de McDonald’s uit. Tot de volgende keer!”

Hebben jullie al genoten van het glutenvrije broodje bij McDonald’s

Ook leuk om te lezen

8 Comments

  1. Wat goed! Ooh ik hoop zo graag dat ze snel in Amsterdam verkocht worden!

  2. Ik wil er heel graag een proberen maar vanuit maastricht omrijden is me net iets te ver,dus hopen dat hij hier ook gauw te krijgen is.

    Groetjes Diana.

  3. Pingback: Glutenvrij daten | Miss Glutenvrij

  4. Pingback: Verslag: Persbijeenkomst McDonald’s glutenvrij burger + lijst 50 restaurants | Miss Glutenvrij

  5. J van der Land

    In Hillegom hebben we ook al van n glutenvrije burger kunnen genieten!

  6. Pingback: Eetdagboek: Oktober 2014 - MissGlutenvrij.nl

Comments are closed.