Eetdagboek januari

eetcolBekijk hier mijn eetdagboek van januari. Ik maakte van een aantal gerechten die ik in de afgelopen maand at foto’s en die laat ik graag aan jullie zien.

In dit artikel laat ik aan jullie zien wat ik de afgelopen maand zoal heb gegeten. Natuurlijk maakte ik niet van álles foto’s, maar wel flink wat waar ik weer een selectie uit maakte voor dit artikel. Kijk snel verder voor mijn glutenvrije foodfoto’s van januari.

1

proefkokenDe afgelopen maand was ik samen met Niels van eetjemeevandaag.nl druk met de voorbereidingen voor de eerste Miss Glutenvrij kookworkshop. Dit zijn foto’s van het proefkoken. We maakten ravioli, pizza en brood.

231 december was ik jarig. 3 januari werkte ik weer voor het eerst en nam ik een traktatie mee naar mijn werk: Zucchini cake, Lemon Zucchini Bread en banaan walnoot brood. De cakes had ik van tevoren gemaakt en ingevroren zodat ik ze zo uit de diepvries kon halen op de dag dat ik ging trakteren.

4Sinds ik flapjacks heb ontdek, maak ik ze het liefst elke week. Helaas zit er super veel boter en suiker in en kan/wil ik dit heerlijke calorierijke hapje niet te vaak maken. Afgelopen maand maakte ik ze één keer en wat heb ik gesmuld.

7Met vriendin Suus ging ik naar de bioscoop (The Hunger Games 2). Ik nam gele M&M’s mee en Arizona Iced Tea smaak perzik. Ik neem eigenlijk altijd mijn eigen eten mee naar de bios, geen zin om de hoofdprijs te betalen voor iets wat ik ook gewoon in de supermarkt kan kopen ;).

9Deze glutenvrije reep van Eat Natural kreeg ik toen ik bij mijn moeder op de koffie ging. Die met yoghurt vind ik ook erg lekker.

iddie etenVriendin Idwer (op de eerste foto rechts) maakte eten voor Suus (links) en mij. We hebben gesmuld met daarbij een wijntje en daarna dronken we cappuccino uit haar nieuwe Dolce Gusto.

11Lekker ontbijten met griekse yoghurt met crunch van Rosies, koffie en verse jus.

12Deze foto stuurde mijn schoonzusje me via WhatsApp. Zo’n oven is echt een droom van me! Helaas hebben we er in onze huidige woning geen plek voor, maar ik ben wel aan het rondkijken voor een nieuw fornuis. 

18Deze foto poste ik al Facebook. Mijn vriend Mees en ik logeerden bij mijn nicht in Groningen. ‘s Avonds gingen we gourmetten. De ‘slavinkjes’ bovenin zijn knakworstjes omhult met kaas en ontbijtspek, een super lekker makkelijk glutenvrij hapje. 

19Mijn nicht had speciaal voor mij chocolade chipkoeken en kaasbroodjes van Lieke is Vrij gekocht.

20Super lekkere broccolisoep. Vers gemaakt door mijn nicht.

aristoIn januari ging ik de dinsdagen naar cursus voor mijn werk. Ik moest hiervoor naar Aristo in Utrecht. Iedere week werd er een heerlijke glutenvrije lunch voor mij bereid, goed geregeld vind ik. Het enige jammere vond ik dat ik elke keer een kwartier moest wachten terwijl de rest al aan het eten was. Maar ik ben bang dat dit bij een glutenvrij leven blijft horen. De maaltijd wordt toch speciaal voor mij bereidt en dat kost tijd… Desondanks heb ik heerlijk gegeten en liever even wachten en lekker eten dan bevroren sneeën brood meekrijgen en de boodschap: Zoek het maar uit bij het buffet (dat onder de gluten kruimels ligt).

23Ik heb een haat-liefdeverhouding met rijstwafels. Ik heb ze vroeger echt teveel gegeten. Maar nu eet ik ze weer als tussendoortje. besmeert met pindakaas. Dit zijn de biologische rijstwafels van Albert Heijn.

27Krentenbollen <3!!! Deze komen van specialetaarten.nl en ik vind ze SUPER lekker. 

28Op maandag werk ik ‘s middags en ‘s avonds. Ik regel dan het avondeten voor mijn collega’s en mij. Sinds kort bestel ik eten bij een cateraar. We aten pasta carbonara en voor mij had hij speciaal een glutenvrij versie gemaakt en die was super lekker!

lunchesLunches! Linksboven: Semper brood met filet american en een gekookt eitje. Rechtsboven: De kaasbroodjes die over waren had ik meegekregen van mijn nicht, de volgende dag warmde ik er één op en daarbij at ik een salade van meloen en komkommer. Herkennen jullie dat, dat je altijd het glutenvrije wat over is mee naar huis krijgt. Vind ik niet erg hoor :). Linksonder: Pittige nasi die over was van het eten op maandagavond op mijn werk, het liefst eet ik iedere middag warm, ik ben er dol op, maar ik houd het bij af en toe. Rechtonder: Pasta pesto salade gemaakt met Slim noodles.

avondetenWat random foto’s van het avondeten dat ik in januari at: Linksboven: Pasta ovenschotel en rechtsboven: gezonde glutenvrije pizza. Linksonder: Opgebakken boerenkool. Mijn vriend Mees had die avond al gekookt en omdat ik zo laat thuis was, bakte ik de koud geworden boerenkool op in een pannetje. Allebei vinden we dit nog wel lekkerder dan vers, haha. Rechtsonder: Gewokte kip met Italiaanse groente, dit at ik bij mijn moeder en haar man. Zij eten (bijna) geen koolhydraten vandaar dus alleen vlees en groente.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn eetdagboek van januari te bekijken. Vinden jullie het leuk als ik ook een eetdagboek van februari bijhoud? Let me know bij de comments!

Ook leuk om te lezen

12 Comments

 1. Dat wat jij afgelopen maand hebt gegeten ziet er allemaal erg lekker uit! Zag zelf iets erbij staan (dat flesje groene thee) waar ik zelf ook wel eens naar heb zitten kijken, maar niet zeker wist of het gv was, maar blijkbaar wel dus ga ik zeker kopen. Leuk om te zien hoe andere eten!

 2. Hoi Harmke,

  Sinds een jaar heb ik coeliakie (heeft heel lang geduurd voordat de dokters er achter kwamen) en ben af en toe nog steeds zoekende, ben erg blij met je tips en trucs. Ik zou het leuk vinden om te weten wat je gerechten komende maand zullen zijn.

  Groetjes Kelly

 3. hoi harmke wat ontzettend leuk en wat haal ik er veel uit voor weer nieuwe gerechten , ik wacht met smart op die van feb

 4. Leuk, leuk, leuk. Als ik het voor het zeggen heb, vooral doorgaan. Maar het moet wel haalbaar blijven voor jou natuurlijk.
  Groetjes Astrid

 5. Ja leuk! Ik krijg er inspiratie van. Ben nog niet zo lang gv en nog heel erg zoekende
  Ik heb ook een vraag. Ik zie dat je speciale gv zakjes gebruikt, of zijn het stickers? Waar heb je die gekocht? Supermakkelijk voor de vriezer. Ik heb mijn eigen lade, maar die is vaak te klein. Laat je het me weten?

  • Miss Glutenvrij

   Ik gebruik zakjes met zipsluiting van Action of een supermarkt. Die stickers heb ik ooit meegenomen bij een NCV dag.

 6. Yep! Ik zit al klaar voor de februari editie :P Wat een inspiratie en vindingrijkheid, zeg, helemaal super :)

 7. Hoi Harmke,

  Met veel plezier dit eet dagboek van je gelezen. Het is voor mij een leuke manier om weer ideeën voor glutenvrije gerechten op te doen.
  Wat mij betreft mag je het in februari weer doen! ;-)

  Groetjes, Arjan

 8. Leuk om te zien wat voor lekkere dingen jij allemaal eet. Zo zie je dat je nog allerlei kanten op kan zonder gluten. En handig, als inspiratiebron. Zou het leuk vinden om van deze maand weer te zien.

 9. Heel leuk om te lezen. Geeft veel inspiratie! Zou leuk zijn als je het van februari weer doet. Ik woon ook in Veenendaal, dus ik vind het fijn om te kunnen lezen wat jij in Veenendaal allemaal glutenvrij kan vinden. Ik was trouwens bij Eetcafé het Witte Paard om wat te drinken en daar hebben ze glutenvrij brood. Als je het bij de reservering aangeeft, kunnen ze veel glutenvrij maken! Ik heb er nog niet geluncht of gedineerd sinds ik weet dat ik een tarweallergie heb, maar ik vond het wel de moeite waard om de tip door te geven.

  • Miss Glutenvrij

   Wat leuk dat je ook in Veenendaal woont. Thnx voor de tip! Het dagboek van februari is onderweg.

 10. Pingback: Eetdagboek februari | Miss Glutenvrij

Comments are closed.