Yam: Dagelijks vers glutenvrij brood bij Jumbo en C1000

Vanaf morgen verkopen supermarkten Jumbo en C1000 iedere dag vers glutenvrij brood!

Vanaf morgen wordt er vers glutenvrij brood verkocht bij supermarkten C1000 en Jumbo. Yam is de naam van het brood en er zijn twee varianten: licht- en donkermeerzaden. Een brood kost €4,25.

Toen de makers nog druk bezig waren met het ontwikkelen van Yam, mocht ik meedenken. Ik heb het brood dat gemaakt is van haver mogen proeven en de toen bedachte verpakking mogen beoordelen. Ook heb ik een heel goed gesprek gehad met de ontwikkelaars. Zij hebben om Yam te kunnen maken een nieuwe bakkerij gebouwd in Doetinchem ,die volledig glutenvrij is. Inmiddels is het brood dus klaar voor de verkoop en ik ben heel benieuwd hoe het nu smaakt.

yam2

Het persbericht van Yam:

Jumbo en C1000 introduceren 10  februari gelijktijdig, lekker en dagelijks vers gebakken glutenvrij brood. Een lekkere boterham ontbrak nog in het assortiment glutenvrij. Nu is er Yam, voor iedereen die glutenvrij moet of wil eten.

Voedsel met gluten zorgt bij mensen met coeliakie voor een beschadiging van het slijmvlies van de dunne darm. Daardoor kan de darm zijn werk niet goed doen. Het gevolg hiervan is dat het lichaam belangrijke voedingsstoffen niet kan opnemen. Dit kan ernstige klachten veroorzaken.

Gluten is een eiwit dat van nature voorkomt in bepaalde granen zoals: tarwe, gerst, rogge, spelt, en kamut. Gluten zijn verantwoordelijk voor het vasthouden van de vrijkomende koolstofdioxide, waardoor het brood kan rijzen. Na het bakken zorgen de gestolde gluten ervoor dat het brood zijn vorm behoudt. Yam is misschien wel even wennen voor consumenten die normaal geen glutenvrij brood eten. Yam heeft namelijk een korte afbeet.

Reactie van glutenvrij testpanel: ‘’Iedereen moet kunnen genieten van lekker vers brood. Dus ook van lekker glutenvrij brood. Eindelijk is er Yam, het eerste glutenvrije brood dat elke dag vers wordt gebakken!’’.

Yam is lactose vrij, koemelk vrij, ei vrij, een bron van vezels en gemaakt op basis van gegarandeerd glutenvrij havermeel. Vanaf 10 februari is Yam verkrijgbaar in twee varianten: een licht- en donker meerzaden, bij alle filialen van Jumbo en C1000. 

yamglutenvrij.nl

Ga jij Yam proberen?

 

Ook leuk om te lezen

27 Comments

 1. Leuk dat je hebt mogen meedenken!
  Ik mag het gratis testen, dus ik ga maandag gelijk twee broden halen :)

 2. absoluut ga ik dit proberen, ik heb nl een gluten en lactoseallergie!! morgen gelijk naar de C1000!

  • Miss Glutenvrij

   Kijk even op hun site daar staan alle ingrediënten dan weet je precies wat er in zit. Het brood is gemaakt van haver.

 3. Ik heb net het brood bij de Jumbo gekocht, en moet zeggen smaakt lekker alleen jammer dat het zo duur is.

  Groetjes Diana.

 4. elian heeren

  jullie adverteerde met nieuw brood dat vanaf 10 februari bij c1000 en jumbo te koop zou zijn.nu heeft mijn moeder 81 jaar de ziekte van coeliaki dus was ze heel blij met dat nieuwe brood misschien was dit wel het brood wat eindelijk is smaakte,maar wat blijkt nu ze heeft dat brood al eerder gehad,maar toch maar meegenomen want ja ze moet toch eten.maar wat blijkt komt ze thuis met dat brood gekocht bij c1000 etten-leur heeft ze op 11februari brood gekocht van 26 januari dus over de datum. ik kan me zo verschrikkelijk kwaad maken dat een mens van 81 jaar dat dure brood nodig heeft. ze leven al van een pensioentje en moeten ieder dubbeltje 10 keer omdraaien en dan nog brood kopen dat al zolang over de datum is.ik hoop dat jullie hier iets aan kunnen doen m.v.g. elian heeren ik hoop wel op een tegenbericht

  • Miss Glutenvrij

   Beste Elian, ik wil je aanraden dit bericht naar Yam te sturen. Klik even op de link in mijn bericht. Ik deel alleen het nieuws op mijn blog. Ik ben niet van Yam.

 5. Ik heb gisteren dit brood gekocht. Ik vin het vreeslijk. Ik maak lekkerder brood van broodmix.

   • De merk is Peak’s, bread mix brown. Ik bak brood in de oven met verse gist. Ik koop dit mix in Jumbo. Hij bevat alleen melen en xanthangom, geen pitten, zaden of nog iets.

   • Ik heb net andere mix geprobeerd, uit C1000 – Dambert nutrition Mix bruin brood. Dit brood is geel lekker, hij is lucht van binnen. Hij rist twee keer meer dan mix van Jumbo, ik kan twee broden van een mix maken.

 6. Gelijk het donkere brood gehaald. Vind het lekker, voedzaam en stevig brood. Groot voordeel…. geen tafel (en vloer) vol kruimels. Nadeel de prijs. Nu zal ik het af en toe kopen en toch veel zelf blijven bakken.

 7. Esther van Herpen

  Miss Glutenvrij, bedankt voor al je tips. Het maakt het leven mooier en makkelijker!

 8. Ik vind het te duur. De prijs telt deze maanden dubbel.
  Mvg Mer

 9. Mijn dochter (12) en ik vinden de gele variant heerlijk! (de andere vinden wij niet lekker). Geweldig dat er nu eindelijk vers glutenvrij brood te koop is! i.v.m. de prijs zullen wij ook zelf blijven bakken (rimboebrood in de broodbakmachine)maar wij hebben inmiddels al 3 broden gekocht! Super!

 10. Woow!! Vandaag voor het eerst op. Heerlijk ! En het smaakt zó lekker vers ! I love it :-)

 11. Vandaag het yam brood bij de jumbo gekocht en geproefd. Ik vind het vies en nog duur ook. Het glutenvrije diepvriesvrood wat ze verkopen smaakt veel beter, is groter, zwaarder en ook nog eens goedkoper. Nee, dit is een flop wat mij betreft.

  Het brood van Genius, dat is pas echt lekker en glutenvrij. Ook duur maar dat is het waard!

 12. Ron de Moel

  Hoi daar ! Ik heb het brood zelf ook bij de C1000 gekocht en was blij verrast door zowel de smaak (voor mij proefde het alsof ik een gebakje aan het eten was !) als de stevigheid van het brood. Die stevigheid, of beter gezegd het gebrek hieraan, bij het verpakte brood van Schar is mij al een erg lange tijd een doorn in het oog. Vooropgesteld ben ik blij dat er nu een zeer goed en eetbaar glutenvrij alternatief bij is gekomen, maar ik heb nog wel een punt van kritiek over de prijs van dit brood. Het kost 4.25 euro voor een broodje van 600 gram terwijl een gemiddeld brood van 800 gram bij de bakker 2.20 euro kost. Dit is dus 2 1/2 keer duurder. Ik ben benieuwd of de producent van dit brood een plausibele verklaring kan geven ?

 13. Hoi daar ! wat een leuke en goede review heb je hier geplaatst ! Ik heb het brood zelf ook bij de C1000 gekocht en was blij verrast door zowel de smaak (voor mij proefde het alsof ik een gebakje aan het eten was !) als de stevigheid van het brood. Die stevigheid, of beter gezegd het gebrek hieraan, bij het verpakte brood van Schar is mij al een erg lange tijd een doorn in het oog. Vooropgesteld ben ik blij dat er nu een zeer goed en eetbaar glutenvrij alternatief bij is gekomen, maar ik heb nog wel een punt van kritiek over de prijs van dit brood. Het kost 4.25 euro voor een broodje van 600 gram terwijl een gemiddeld brood van 800 gram bij de bakker 2.20 euro kost. Dit is dus 2 1/2 keer duurder. Ik ben benieuwd of de producent van dit brood een plausibele verklaring kan geven.

 14. dit brood doet zijn naam er aan. Yam yam,
  en niet gortdroog ,zoals de meeste glutenvrije broden.

 15. Geachte Heer/Mevrouw,

  Fijn te lezen dat er een heerlijk glutenvrij brood op de markt komt. De prijs wordt duur betaald!!!

  Je kiest niet voor een allergie je krijgt het.Veel extra kosten voor voeding brengt het met zich mee.
  Mijn vraag is, waarom zo duur?

  Met vriendelijke groet,
  Coby

  • Miss Glutenvrij

   Beste Coby, je kunt je vraag het best stellen aan Bake Five, zij maken het brood.

 16. Hi there!
  In Mei kom ik naar Nederland en aan gezien ik een gluten/lactose vrij dieet heb, kijk ik reuze uit naar het nieuwe brood, verkrijgbaar in Jumbo en C1000. Ga ik zeker proberen!!
  Groetjes van mij uit New Zealand.

Comments are closed.