Glutenvrij tussendoortje Ontbijt Recepten

Glutenvrije banaan pannenkoekjes zonder meel

Ik maakte een heerlijk clean en voedzaam ontbijt. Deze pannenkoekjes zijn warm heerlijk, maar ook koud erg lekker als gezond glutenvrij tussendoortje voor onderweg of mee naar school/ werk.

Zoals jullie konden lezen in dit artikel (klik) probeer ik zo clean mogelijk en niet teveel te eten. Omdat ik een grote eter ben die snel trek heeft, ben ik altijd op zoek naar gerechten die A: gezond zijn, B: een goed vol gevoel geven en C: niet teveel calorieën en vet bevatten. Ik maakte met slecht drie ingrediënten een heerlijk ontbijt: Banaan pannenkoekjes.

Ruim een jaar geleden plaatste ik het recept voor banaan pannenkoek. Het recept waar ik nu over schrijf, lijkt er heel erg op, maar is een stuk gezonder en daarom breng ik het graag bij jullie onder de aandacht. Deze pannenkoekjes bevatten geen suiker en zijn gebakken in kokosolie, een gezond en smaakvol alternatief voor boter. Het complete gerecht bevat minder dan 250 calorieën en ik vind het ideaal als ontbijt. Een gezond en mager, maar voedzame start van de dag.

Ingrediënten voor 1 persoon

 • 1 banaan
 • 2 eieren
 • halve eetlepel kokosolie (ik kocht deze pot bij de Toko)

IMG_0064

IMG_0065Doe de banaan in stukjes in een kom, doe daarbij de eieren.

IMG_0066Mix het geheel goed totdat het lekker luchtig is.

IMG_0067Doe de kokosolie in de pan. Maak drie pannenkoekjes met het beslag, wacht tot de bovenkant ‘droog’ is en draai ze om. Wees voorzichtig met omdraaien, ze zijn breekbaar.

IMG_0068Ik maakte met dit beslag vijf pannenkoekjes en ook zonder suiker proeven ze erg goed. Door de banaan wordt je pannenkoek natuurlijk gezoet, door te bakken in kokosolie krijgt het nog meer smaak. Door de vele eiwitten in dit gerecht heb ik een aantal uren een vol gevoel. Eventueel voeg je kaneel toe of je eet ze met vers fruit, maar dit is de basis voor een heerlijk, clean en voedzaam ontbijt.

20 Comments Add New Comment

 1. Marrie says:

  eerlijk gezegd word ik zo langzamer hand een beetje moe… alles moet gezond en “clean”. als je dit toch niet vaak eet.. dan kan er net zo goed een beetje meel en suiker bij.. vooral voor op de brakke zondag morgen. Om eerlijk te zijn.. denk ik dat je een beetje obsessief bezig bent harmke met je A B en C’tje (dat wilde ik toch even aan je kwijt meid)

 2. Miss Glutenvrij says:

  Ik zit op dit moment heerlijk glutenvrij krentenbrood met roomboter te eten. Gisteren een heerlijke kroket en frikandel speciaal op. Ik houd van de afwisseling, clean en in t weekend wat ik lekker vind.

 3. Marrie says:

  oke Harmke… take a good care of youreself.. ik vind je recepten altijd erg inspirerend en ik heb echt niets tegen jou hoor. je bent een lieve leuke meid zover ik je zie en je blog lees. ik wil alleen het beste voor je ;) ik hoop dat je het begrijpt. je bent een topper!

 4. Miss Glutenvrij says:

  Ah dank je wel. Dat vind ik heel lief! Bedank voor je compliment. Ik houd van lekker en gezond eten en af en toe iets ongezonds ;).

 5. janna says:

  He Harmke

  dank voor aaalll je leuke en lekkere tips:-)
  en deze ook weer: banaan en eieren, tjaa hoe simpel kan het zijn. Lijkt me lekker, ik ga het morgen proberen voor ontbijt met nog wat extra fruit, lijkt me heerlijk, thankx girl!

 6. Karen says:

  Hallo Harmke,
  Vanmiddag heb ik de banaan pannekoekjes gemaakt.
  Ze waren erg lekker en hebben id verder niks nodig.
  Het was even zoeken hoe heet de pan moest zijn maar ze kwamen er allemaal heel uit :).
  Ik ga ze vaker maken.

 7. Katrien says:

  Hoi Harmke, ik vind je blog en recepten heel interessant. Ik moet een dieet volgen zonder gluten, lactose, suiker en soya. Wat een leuke en lekkere recepten. Ik ga er veel uitproberen. Dank je wel.
  Ik heb ook nog een lekker recept van bananenbrood.

  Ingrediënten
  – 3 eieren
  – 3 rijpe bananen
  – 150 gr amandelmeel
  – 2 tl bakpoeder
  – 1½ tl kaneel
  – zout

  Bereiding
  Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een cakevorm in. Prak de banaan tot deze glad is. Klop in een andere kom de eieren luchtig en voeg hier het bananenmengsel aan toe. Voeg een klein snufje zout toe. Roer nog even goed door. Meng de droge ingrediënten (amandelmeel, bakpoeder, kaneel en een snufje zout) en voeg deze toe aan de eieren en bananen. Meng dit goed door tot een gladde massa.

  Giet het mengsel in een cakevorm. Zet je bananenbrood voor 45-50 minuten in de oven. Controleer daarna even of je bananenbrood gaar is. Dit doe je door er een satéprikker in te steken. Komt hij er droog uit, dan is het brood klaar. Laat je bananenbrood even afkoelen. Daarna kun je het lekker opeten!

  Tip
  Om het bananenbrood nog wat specialer te maken en het een extra bite te geven kun je fijngehakte noten toevoegen aan het beslag.

 8. Laura says:

  Heel fijn die recepten! Ik heb zeker geen glutenallergie oid, maar wel veel last van m’n darmen dus probeer minder gluten te eten etc. Deze pannenkoekjes een tijd geleden op pinterest gevonden en echt lekker!
  het bananenbrood wat door iemand hier gezet is ga ik zeker proberen.
  Ik doe niet aan clean, paleo oid. Ik doe aan verstandig omgaan met eten! En daarbij helpt jouw site enorm! Alles voor rustige darmen…
  Succes!!

 9. Maarten says:

  Ik heb een vraag die wellicht wat dom klinkt, maar ik heb tot op heden nog nooit zelf met een glutenintolerantie te maken gehad.
  Kan ik in een pan waar ik eerst een reguliere pannenkoek gebakken heb, een glutenvrije pannenkoek bakken voor mensen met een intolerantie? De pan wordt tussendoor slechts met keukenpapier schoongeveegd, dus de kans dat er een ietsje boter of in het slechtste geval zéér minimale stukjes reguliere pannenkoek achterblijven is in theorie aanwezig.
  Alvast dank!

 10. Miss Glutenvrij says:

  Het beste is een aparte pan gebruiken. Doe je dit niet dan moet je ‘m grondig reinigen. Enkel keukenpapier is te weinig, dan is er kans op sporen van gluten.

 11. Mai says:

  Ik zou graag een recept hebben voor brood met een broodmachien ik heb bloem van merk No Gluten ( rood ) lukt mij
  niet goed,zou U mij kunnen helpen
  Dank U

 12. Nadia says:

  Bedankt voor al je glutenvrij receptjes, ik ga er zeker een paar uitproberen!

  Ik heb gelukkig geen coeliakie, maar wel veel last van mijn spijsvertering, dus ga eens een tijdje heel puur (en dus ook glutenvrij) eten om te zien of dat helpt.

  Overigens zag ik dat je ook fan bent van kokosolie van de Toko. Nu ben ik ook zeker een voorstander van kokosolie, maar hou er rekening mee dat er zéér grote kwaliteitsverschillen zijn en dat zeker de goedkopere varianten meestal ‘afval’ bevatten en zo intensief bewerkt en/of oververhit zijn dat ze niet echt gezond meer zijn. Dat geldt helaas ook voor de kokosolie van de Toko. Wil je meer weten, dan kan je hier eens kijken: https://moniquevandervloed.nl/kokosolie-jungle-deel-twee-welke-wel-welke/ (scroll naar het onderste deel van het artikel voor specifieke info over de Toko-kokosolie). Nog meer merken die door Monique onderzocht zijn vind je in haar eerste blog daarover: https://moniquevandervloed.nl/kokosolie-jungle-welke-wel-welke/.

 13. jose says:

  kan je dit ook van te voren maken? En zou je dat bijvoorbeeld voor twee ochtenden van te voren kunnen maken?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *