Perfecte Peak’s Pannenkoeken

Inmiddels staat mijn tweede pak pancake mix van Peak’s Free From in de kast, maar ik was nooit zo enthousiast over dit product dat ik er een artikel over wilde schrijven. Tot nu! Ik deed een super simpele ontdekking waardoor je met deze mix de meest goddelijke pannenkoeken maakt. 

In november plaatste ik een filmpje over de producten van het merk Peak’s Free From. Over veel van hun producten was ik erg enthousiast. Vooral de lasagnebladen zijn sinds ik ze heb ontdekt niet meer uit mijn keukenkastje weg te slaan. De pancake mix maakte ik natuurlijk ook, maar mijn vriend Mees en ik waren matig enthousiast. De pannenkoeken waren perfect, maar droog van smaak en hierdoor lastig weg te krijgen.

Super balen vonden we allebei want het beslag van Peak’s wordt mooi glad, precies goed qua structuur, niet te dik maar ook niet te dun. Het beslag glijdt soepel in de pan, er ontstaan zelfs kleine gaatjes en de rand wordt dun en knapperig. Dit lijkt op een glutenvolle pannenkoek. Omdraaien gaat ietsje lastiger dan met mijn (tot nu toe favoriete) eigen recept, maar als je een dunne pannenkoek maakt, lukt het draaien prima.

Prachtige pannenkoeken dus, maar de smaak was ‘mwoah’. Mees vindt ze zelfs op glutenvolle lijken die in pannenkoekrestaurants wordt geserveerd, maar allebei vinden we ‘m helaas te droog. Ik kocht de pancake mix niet meer, maar in de goodiebag van Peak’s die werd uitgedeeld aan de bezoekers van de kookworkshop zat weer een pak.

IMG_3167

IMG_3169

IMG_3170

Boter maakt het verschil
Uit gemak nam ik het pak mee naar Landal zodat we pannenkoeken konden maken in ons huisje. Ik nam roomboter mee, hiermee zou ik mijn brood kunnen smeren en pannenkoeken maken. Zo hoefde ik niet ook nog te slepen met vloeibare boter, dat ik normaal gebruik voor het bakken van pannenkoeken. En tadaa, dat was het: ROOMBOTER.

De pannenkoeken waren net zo perfect qua structuur en fijn om te maken , maar nu was de smaak fantastisch. Mees en ik bleven maar tegen elkaar zeggen hoe lekker het was. Bizar dat alleen het gebruik van roomboter de pannenkoeken zoveel goeds doen. Voordat ik de mix met roomboter maakte vond ik mijn eigen recept beter, maar daar komen geen kleine gaatjes in waardoor de pannenkoek zo lekker luchtig wordt. Ik heb de perfecte pancake mix voor goddelijke glutenvrije pannenkoeken gevonden.

IMG_1807

Yes I do
Vanaf nu zal ik de pancake mix van Peak’s Free From vaker kopen. Het recept is heel makkelijk en het beslag is perfect van structuur. Gebruik dus wel roomboter voor die heerlijke romige smaak. De mix is ook een fijne tip voor familie en vrienden die glutenvrije pannenkoeken voor je/ je kind willen maken.

Peak’s Free From is te koop bij Jumbo en C100.

www.peaks-freefrom.com

Wat was jouw fijne glutenvrije ontdekking van de afgelopen tijd?

Ook leuk om te lezen

5 Comments

  1. Precies hetzelfde geldt voor de broodmixen van Free from! Met Margarine, zoals op het pak staat is het best prima, maar gebruik je roomboter dan is het goddelijk!

  2. Ahaaaa, is dat het geheim!!! jeetje, nu ga ik ze ook weer eens proberen. Bedankt voor het onderstrepen van dit belangrijke item!

  3. Hoi, nog een ervaring om met deze mix lekkere pannenkoeken te maken is mix maken met coconut cream melk (rijstemelk met cocosnoot melk). Ik bak ze daarnaast in kokosboter en weet dat ze met kokosboter die niet ontgeurt is nog lekkerder zijn.

  4. Pingback: Review: Glutenvrije Pannenkoek Mix Albert Heijn | www.MissGlutenvrij.nl

  5. Pingback: Eetdagboek: April 2014 - MissGlutenvrij.nl

Comments are closed.