Bob’s Red Mill: Pizza Crust Mix

pizza bob

Over de Chocolate Chip Cookie Mix van Bob’s Red Mill was ik enthousiast. Ik was dan ook erg benieuwd naar de Pizza mix. Een verse pizza met een verse bodem is natuurlijk éxtra lekker.

Mijn ervaring met de mix voor chocolate chip cookies van Bob’s Red Mill was positief. De uitleg op de verpakking is helder en als je die volgt, kan het bijna niet mis gaan. Ik volgde braaf de verpakking van de Pizza Crust Mix en maakte twee heerlijke pizza’s.

Benodigdheden voor 2 pizzabodems

 • De Pizza Crust Mix
 • 2 eieren
 • 2 tablespoons olijfolie
 • 1,5 cup warm water
 • zakje gist (zit in de mix bijgesloten)

IMG_0008

IMG_0031Het deeg voelt prettig aan, het werd licht plakkerig, maar bleef heel goed bij elkaar en ik kon er super makkelijk twee ballen van maken zoals de verpakking beschrijft. Na het maken van de ballen moest het deeg zo’n 20 minuten rijzen. Ik deed dit in een kom afgesloten met huishoudfolie die ik op het fornuis zette waaronder de oven aan het voorverwarmen was tot 220 graden Celsius.

IMG_0033Met natte handen (tegen het plakken) maakte ik twee pizzabodems. Zonder de toppings bakte ik de bodems zo’n 8 minuten in de oven.

IMG_0035Mijn bodem nadat ie in de oven is geweest.

IMG_0039Beleggen maar. Ik deed dit met een tomatenprutje met ui (zoals ik altijd doe). Een pizza belegde ik met ham en champignons de ander met salami en allebei met veel kaas. Ik deed de pizza’s nog ruim een kwartier in de oven.

IMG_0042We zaten zo lekker te eten dat ik bijna vergat foto’s te maken.

IMG_0044De bodem is niet te vergelijken met die van bijvoorbeeld Semper (die ik normaal altijd eet). Het deeg is dikker en meer brood-achtig. Hij is lekker luchtig en de smaak is heel goed, mijn niet-glutenvrije gasten waarmee ik at, vonden de pizza’s ook erg lekker (en niet onbelangrijk) op een normale (Amerikaanse) pizza lijken.

Waar te koop?
Mijn moeder nam deze mix voor mij mee uit Canada. In Nederland is de mix bij diverse glutenvrije webshops te koop voor zo’n vijf à zes euro. Ik vond het erg leuk weer eens helemaal van bloem af aan een pizza te maken. Maar voor het gemak (daar is een pizza toch voor?!), houd ik het bij mijn bodems van Semper.

Mocht je zin hebben in een smaakvolle glutenvrije bodem die makkelijk te maken is en bijna niet kan mislukken, dan kan ik je deze mix van harte aanbevelen.

Welke glutenvrije pizzabodem eet jij het liefst?

Ook leuk om te lezen

4 Comments

 1. Leuk om te lezen, hier was ik wel nieuwsgierig naar :)
  Ik heb zelf nog een mix van Orgran in de kast liggen. Dat vind ik ook een erg fijne en makkelijke mix voor pizza.

 2. grappig, deze had ik bij de laatste bestelling bij de glutenvrijewebshop ook meebesteld.
  Mijn eigen eerste poging tot glutenvrije pizzabodem met haverbroodmix meel leek helemaal nergens op.

 3. Vroeg me af of je bij het pizzabakken ook wel eens xanthaangom hebt gebruikt? het schijnt dat je het deeg dan veel gemakkelijker kunt kneden en dus ook echt een mooie ronde vorm kunt uitrollen. Voor snelle pizza’s gebruik ik zelf altijd de witte broodmix van schar, dan krijg je ook zo’n yummie American crust!

 4. Ik heb geen coeliakie, maar vind dit er ook erg lekker uitzien! Oh en nu heb ik dus zin in pizza!

Comments are closed.