Ontbijt Recepten

Superfood havermout ontbijt

Ik maakte een heerlijk voedzaam gluten- en lactosevrij ontbijt met havermout, Alpro amandeldrink, vers fruit en superfoods.

Met mijn bij Action gekochte superfoods wilde ik graag een heerlijk ontbijt maken. En dat is gelukt. Na een kommetje van deze havermout zat ik bomvol en kon ik er een flink aantal uren tegenaan zonder trek te krijgen.

Alpro Amandeldrink

Over amandelmelk hoor en lees ik veel goede verhalen. Steeds meer mensen zweren koeienmelk af en gaan over op andere / lactosevrije varianten. Amandelmelk van Alpro is 100% plantaardig, mild van smaak, van nature arm aan vet en zonder lactose of soja. Daarnaast is het een bron van calcium en vitamine E die je lichaamscellen helpt beschermen tegen oxidanten. Ik gebruikte de houdbare variant die voor €1,99 te koop is in vrijwel alle supermarkten.

Ingrediënten (voor 1 ontbijt)

 • 50 gram glutenvrije havervlokken (ik gebruikte die van Semper, die stonden nog in de kast en kocht ik bij Eko Plaza)
 • 250 ml Amandelmelk (Alpro)
 • 4 aardbeien in stukjes
 • 1 eetlepel lijnzaad
 • 1 eetlepel chiazaad (geweld)
 • 1 eetlepel moerbeien
 • 1 eetlepel honing

IMG_0001

IMG_0002Doe de amandelmelk en havervlokken in een pannetje. Warm dit langzaam op en laat het een paar minuutjes koken, tussendoor roeren.

IMG_0005Doe de havermout in een kommetje.

IMG_0006Doe hierbij de superfoods en honing. Lezeres Nathalie gaf me de volgende tip: ‘Chiazaad moet je eerst even in water laten wellen (1 lepel chiazaad, 3 water) omdat ze 8x vocht op nemen en dat wil je niet in je buik laten gebeuren (verstoppingen!)’ Ik liet mijn chiazaad dus eventjes wellen in water, ik zag het inderdaad flink opzwellen. Uiteindelijk heb ik één eetlepel van de gewelde chiazaadjes door mijn havermout gedaan.

IMG_0007Vers fruit erbij en klaar is je gluten- en lactosevrije superfood ontbijt.

Ik vond het ontbijt erg lekker. Het was zoet en de stukjes moerbei gaven een lekkere bite, ik vind ze wel wat weg hebben van rozijnen. Ook vond ik Alpro amandeldrink een erg lekkere zoetige smaak hebben. Aan één kommetje heb je ruim genoeg. Een goede en gezonde start van de dag.

8 Comments Add New Comment

 1. Truus de Brouwer says:

  Ik heb het ook overwogen, maar je kunt net zo goed je havermout met water koken en er wat amandelen bijdoen. Alpro amandelmelk bestaat maar voor 2% uit amandelen. Dit zijn de ingredi:enten (van de site van Alpro): Water,ALMOND (2%) ,Calcium (Tri-Calcium Phosphate) ,Sea Salt ,Stabilisers (Locust Bean Gum, Gellan Gum) ,Emulsifier (Sunflower Lecithin) ,Vitamins (Riboflavin (B2), B12, E, D2) ,May contains traces of HAZELNUTS

 2. jessica says:

  Ik hou niet van amandelmelk. Waar zou ik havermout verder mee kunnen maken? Ik vind de amandel smaak niet lekker

 3. Yvonne says:

  Of gewoon met water en snufje zout voor smaak.
  Misschien even wennen maar werkt prima en stukken goedkoper dan amandelmelk voor 2 euro met maar 2% noot erin…

 4. Truus de Brouwer says:

  Ik doe bij 40 gram havermout van Provena 250 ml melk. Vandaag heb ik er ook nog wat kleingesneden biologische tutti frutti bijgedaan. 12 minuten koken en je hebt een lekker bordje havermout.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *