Glutenvrij tussendoortje Recepten

Glutenvrije mini ontbijtkoekjes

Van ontbijtkoek krijg ik geen genoeg. Ik varieer graag en probeer eens in de zoveel tijd weer een nieuw recept. Deze keer: glutenvrije mini ontbijtkoekjes met rozijnen.

Dit recept komt van www.jeandrine.nl, een super fijne site met goede glutenvrije recepten. Ik maakte deze heerlijke kleine ontbijtkoekjes.

Ingrediënten (voor 8 mini ontbijtkoekjes)

 • 225 gram boekweitmeel
 • 200 gram (donker)bruine basterdsuiker
 • 8 gram bakpoeder (voeg je rozijnen o.i.d. toe neem dan 10 gram)
 • Snufje zout
 • 1 theelepel kaneel
 • 2 theelepels koekkruiden
 • 250 ml karnemelk
 • 1 ei
 • Handje gewelde rozijnen

IMG_0021

IMG_0022Vet een vorm voor 8 grote muffins of 8 kleine cakejes in met olie. Doe alle droge ingrediënten in een mengkom en roer alles goed door elkaar.

IMG_0024Voeg de karnemelk en het ei toe en roer, met een vork, tot een klontvrij geheel.

IMG_0025Doe bij de rozijnen een schep meel dan zakken ze niet naar de bodem.

IMG_0001Schep de rozijnen door het beslag en doe dit in de cakevormpjes en bak de koek 35 minuten in het midden van de op 160 graden voorverwarmde oven. Controleer of de koek gaar is door er met een satéprikker in te steken, als die er schoon uit komt is hij gaar. Laat de koek afkoelen op een rooster.

IMG_0002Deze ontbijtkoekjes zijn lekker, zacht, smeuïg en hebben een heerlijke kleffe bovenkant. Ik vind ze ideaal om mee te nemen naar mijn werk. Zodra ze afgekoeld zijn, vries ik ze in. Als ik naar mijn werk ga doe ik een koek in mijn tas, als ik ‘m wil eten, is ie al ontdooid. Ook ideaal om aan de glutenvrije kids mee te geven als schoolkoek.

Op dit moment zijn dit mijn favoriete ontbijtkoekjes en die van jullie?

14 Comments Add New Comment

 1. Jeandrine says:

  Top! Recept wat ik ooit telefonisch kreeg doorgegeven.
  Hoeveelheid suiker wel vermindert en is nog veel.
  Bak ze nu meestal met palmsuiker uit de toko iets rietsuiker in.

 2. Klazien says:

  van mij ook maar deze week heb ik weer cake gemaakt ook lekker groetjes Klazien

 3. m.b.van Huiden says:

  ik zie haverkoekjes als glutenvrij genoemd,
  het is zo dat per definitie haver zeker niet glutenvrij is, dus zou ik deze ook niet onder de categorie ‘glutenvrij’willen zien staan, dat geeft het gevoel dat de site met recepten niet geheel te vertrouwen is, ook sommige ingrediënten zou ik niet gebruiken voor een streng glutenvrij dieet.
  Haver is wel een graan waarin minder gluten bevattend eiwit zit en door sommige personen goed verdragen wordt, maar iemand met coeliakie kan dit ook niet eten. Voor mensen die tarwe vrij zijn omdat ze allergies zijn voor tarwe is het een goede vervanger.
  graag zie ik dan ook een toevoeging erbij staan dat het niet gegarandeerd gebruikt kan worden in een glutenvrij dieet.

 4. Jannie says:

  Ik heb het ipv karnemelk met rijstmelk gemaakt, dat is lactosevrij. Dit kan prima.
  Ze waren heerlijk, bedankt voor het recept:)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *