Glutenvrij tussendoortje Recepten

Romige zomer smoothie (lactosevrij)

Ik maakte een heerlijke exotische zomer smoothie met avocado en Coconut drink van Alpro. De smoothie is niet alleen heel lekker maar geeft je ook een volg gevoel, daarnaast is ie lactosevrij.

Tijdens mijn vakantie in Marokko dronk ik een heerlijke shake van avocado, de smoothie die ik maakte doet me daaraan denken. Maar door mijn smoothie proef je ook een vleugje kokos, wat ‘m nog net even wat exotischer maakt, mmm.

Alpro Coconut
Dit vleugje kokos komt door Alpro Coconut drink dat ik gebruikte. Deze drink is 100% plantaardig bevat geen toegevoegde suikers, is vrij van soja, zuivel, gluten en tarwe. Door in plaats van melk deze drink te gebruiken krijgt mijn smoothie een wat exotischere smaak en is ie ook lactosevrij.

Ingrediënten (voor 2 grote glazen)

 • 1 avocado eetrijp
 • 1 banaan
 • 125 gram mango (in blokjes uit de diepvries)
 • 250 ml Alpro Coconut

IMG_0030

IMG_0031Snij de avocado doormidden, hol ‘m uit en snij ‘m in stukjes. Pel de banaan en snij/breek ‘m in stukken. Doe alle ingrediënten in een blender en mix een minuut op volle stand.

Je kunt natuurlijk ook een verse mango gebruiken, maar ik vind het prettig één product uit de diepvries te gebruiken omdat de smoothie dan meteen lekker koud is. De vruchten die ik gebruikte bewaar je namelijk allemaal buiten de koelkast, je kunt blokjes ijs door je smoothie doen zodra ie klaar is, dan wordt ie lekker koud, maar kan ie ook wat wateriger worden. Je kunt de smoothie ook even in de koelkast zetten, maar dan moet je wachten voordat je ‘m kan drinken.

IMG_0032Pak twee grote glazen en giet hierin het mengesel, pak kleurrijke rietjes, steek deze in de glazen en klaar is je zomer smoothie.

IMG_0035De smoothie is heerlijk romig en je proeft het vleugje kokos, waardoor het een exotische smaak krijgt. Ik vind deze smoothie echt heel lekker en hij geeft me een vol gevoel. Een ideaal drankje voor op een warme zomerdag.

Welke smoothie drink jij op dit moment het liefste?

7 Comments Add New Comment

 1. renalda says:

  Gaan we zeker proberen. Nog nooit avacado gegeten maar het schijnt heel gezond te zijn

 2. Elize says:

  Mijn favoriete smoothie is nu: sap van 4 sinaasappels (ongeveer), 2 bananen, halve avocado.

  Ik gebruik expres maar een halve avocado omdat het anders nogal sterk werkt op m’n darmen. Ik denk doordat het vrij vet is. En met een halve vind ik het romig genoeg worden :)

 3. Tina says:

  Lekker receptje . Ik ben dol op aardbei , kiwi ,banaan . Gewoon met ijskoude laxctosevrije melk .

 4. Nicole says:

  Klinkt goed, ga ik gelijk morgen proberen. Ik had die Coconut drink ook al ontdekt, namelijk ook lekker om pap van te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *