Brood & Wraps Recepten

Glutenvrij mini-pizzabroodjes met pit

Al jaren maak ik dit broodje vrij regelmatig. Je hebt er weinig ingrediënten voor nodig, maar zet toch snel een lekker warm broodje/ mini-gerechtje op tafel. Klik verder om te lezen hoe je dit lekkere pizzabroodje maakt.

Vroeger had mijn moeder altijd Pizza Quick van Remia in huis, daar maakte ze heerlijke pizzabroodjes mee voor mij. Tegenwoordig is de naam veranderd naar Tosti Quick, wat ik niet helemaal begrijp want je kan er juist zo goed een mini-pizzaatje mee maken. Tenminste dat doe ik graag. Gelukkig zijn de ingrediënten in al die jaren altijd glutenvrij gebleven. (Tosti Quick vind je in de supermarkt bij het broodbeleg. )

Ingrediënten

  • 1 Ciabatta Rustica (Schär) (geen zin in pitjes neem dan een witte ciabatta of andere afbakbroodje)
  • 2 flinke eetlepels Tosti Quick (Remia)
  • Klein gesnipperd uitje
  • Handje raspkaas

Werkwijze
Snijd de ciabatta doormidden met een broodmes, besmeer beide kanten met Tosti Quick. Verdeel  hierover het gesnipperde uitje en daarna de raspkaas. Bak de broodjes 10 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.

Tip 1: Eventueel leg je bovenop het gesnipperde uitje een plakje salami of ham en bestrooi dan met kaas.
Tip 2: Geen zin in vlees, maar wil je toch meer beleg? Leg dan wat champignons of stukjes paprika bovenop het gesnipperde uitje en bestrooi dan met kaas.

Ik vind dit heerlijke broodjes voor bij een kom soep, maar ook als lunch en ze zijn ideaal te maken als hapje, dan snijd je het broodje gewoon even in vieren.

2 Comments Add New Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *