Hoofdgerecht Recepten

Heerlijke knapperige glutenvrije granola

Sinds ik granola heb ontdekt, krijg ik er maar niet genoeg van. Eerder poste ik al een super makkelijk granola recept, nu heb ik een fijn recept waarin cornflakes zitten voor een nog meer knapperige bite. Ook dit recept is niet moeilijk, maar o zo lekker.

In de video waarin ik ontbijtgranen test, zag je dat ik cornflakes proefde. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik niet zo’n cornflakes eter ben. Maar ik kon vast wel iets maken met dit product wat het wel lekker vind. Dat werd granola.

Ingrediënten

 • 150 gram glutenvrije havermout
 • 75 gram glutenvrije cornflakes
 • 35 gram rijstvlokken
 • 70 gram mix van noten (Mijn mix: walnoten, hazelnoten, pecannoten, paranoten)
 • 1 flinke koffielepel kaneel
 • 3 eetlepels kokosolie
 • 5 eetlepels honing
 • 3 eetlepels agave siroop

Verwarm de oven voor op 16o graden (stand ‘boven en onder’).

IMG_0002Mix alle droge ingrediënten in een kom.

IMG_0004Verwarm de kokosolie met de honing en agave siroop in een pannetje. Laat dit even verwarmen tot de kokosolie gesmolten is. Mix het dan door de droge ingrediënten. Even goed roeren tot alles bedekt is met een laagje van het mengsel.

IMG_0008Leg het mengsel op een met bakpapier bekleedde bakplaat en zet zo’n 15 à 20 minuten in de oven.

IMG_0013En klaar is je super knapperige granola. Bewaar de granola in een afgesloten pot, bak of zakje zodat ie knapperig blijft. Heerlijk als ontbijt met Griekse yoghurt of als tussendoortje.

 

7 Comments Add New Comment

 1. Cheyenne says:

  Proef je de honing heel erg in het recept? Ben namelijk geen honing fan. Ziet er heel lekker uit, dus zou ‘t graag eens proberen!

 2. Miss Glutenvrij says:

  Nee proef je vrijwel niet. Je kan het ook vervangen door een siroop de je wel lekker vindt.

 3. Liselot says:

  Heerlijk recept! Mijn dochter is niet erg dol op noten , dus doe ik de helft van het recept en verder zonnebloempitten en pompoenpitten. Ook heel lekker!

 4. […] Wat kun je met gepofte rijst of gierst? Zelf granola maken. Op internet vind je tal van recepten waarbij geen ongezonde suikers te hoeven worden toegevoegd. Het mooie van zelf maken is dat je precies weet wat erin gaat. Je kunt granola ook maken met havermout (glutenvrij), of cornflakes, ook glutenvrij natuurlijk. Op smaak maken met een beetje honing of maple syrup, of knapperig maken met gedroogd fruit zoals rozijnen en abrikozen of lekker exotisch met gedroogde ananas en kokos. Allemaal gezond en het vult goed. Ik eet mijn zelfgemaakte granola altijd met halfvolle lactosevrije yoghurt en een banaan. Bananen zitten vol met kalium en geven instant energie. Mijn favoriete recept voor granola vind je hier. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *