Glutenvrij tussendoortje Recepten

Glutenvrije suikervrije havermuffins

En weer een lekker recept met haver, want ik houd er zo van! Ik maakte suikervrije muffins. De smaak is heel basic en dus perfect om lekker te beleggen of als je niet van zoet houdt, zijn ze zo ook heerlijk.

Deze muffins zijn lekker als ontbijt met bijvoorbeeld een laagje zwarte bessen jam, maar ook prima als niet-zoet tussendoortje. De structuur van deze muffins is luchtig en smeuïg. Ook zijn ze makkelijk mee te nemen en lang houdbaar: ze blijven ruim 5 dagen zacht.

Ingrediënten (9 muffins)

 • 130 gram glutenvrije havermout (ik gebruikte Provena Jumbo Oats)
 • 2 eieren
 • 1 banaan
 • 150 melk
 • 1 eetlepel baking powder
 • Hand paranoten

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 150 graden (boven en onder). Mix even kort in de keukenmachine: de banaan, eieren, melk en havermout. Voeg dan de baking powder toe en mix nog even kort. Hak de noten grof en meng deze ook door het beslag. Giet het mengsel in 9 papieren cupcake vormpjes en zet de muffins 25 minuten in de oven.

Foto 23-01-15 15 02 59

Foto 23-01-15 15 06 12Laat je muffins afkoelen op een bakrooster.

6 Comments Add New Comment

 1. Amber says:

  Heb ze zojuist gemaakt en ze zijn heerlijk! Complimenten voor je geweldige blog trouwens. Ik heb zelf een tarwe allergie, Dus geen coeliakie, maar wel baat bij deze recepten.

 2. Tanja says:

  Wat kun je eventueel ipv de banaan gebruiken? Ik mag helaas geen bananen ? groetjes, Tanja.

 3. Cimi says:

  Hoi! Kwam op je site terecht nadat mijn vriend te horen heeft gekregen dat hij gluten moet vermijden. Ik heb meteen dit recept gemaakt omdat we per direct overstappen en echt ontbijt willen hebben. Ze zijn vrijwel smaakloos maar ik denk dat ze ook wel heerlijk kunnen zijn met wat meer zout, Italiaanse kruiden en evt wat geraspte kaas en stukjes olijven erdoor! Ga ik snel uitproberen. Bedankt voor dit recept!

 4. Marie-Claire Swart says:

  Wat is een goede vervanger voor de noten/pinda’s en de banaan?
  Veel gluten vrije recepten zitten vol met banaan, noten en pinda’s, maar helaas ook daar allergie voor!

  De ei kan je trouwens goed vervangen door “No egg”, kan je komen bij ekoplaza :)

Leave a Reply