Pasta & Pizza Recepten

Glutenvrije pasta roompesto met kip

Ik maakte weer een heerlijk glutenvrij pasta gerecht zonder pakjes en zakjes. Lekker met pure ingrediënten en niet moeilijk, maar o zo smaakvol. Klik verder voor het recept van deze glutenvrije pasta roompesto met kip.

Zoals jullie weten, eet ik vrijwel nooit pakjes en zakjes (producten van Maggi, Honig, Knorr etc.). Ik kook graag zo puur mogelijk met verse ingrediënten. Naar mijn mening is dit een stuk gezonder en het is veel makkelijker om glutenvrij te koken. Dit pasta gerecht maakte ik voor mijn zusje Esther en mij en we hebben zitten smullen. Je heb ‘m klaar in een handomdraai en ik deel het recept graag met jullie.

Ingrediënten (voor 2 personen)

 • 200 gram glutenvrije Penne (Sam Mills bijvoorbeeld)
 • 1 kipfilet
 • 125 ml kookroom
 • 100 gram crème fraiche
 • Half potje groene pesto (+/90 gram)
 • Olijfolie
 • Mozzarella bolletjes
 • Handje Parmezaanse kaas (Grana Padano bijvoorbeeld)
 • 2 handjes rucola sla

Werkwijze

Kook de pasta gaar. Snij de kipfilet in blokjes en bak deze met wat zout en peper gaar in de olie. Voeg toe: kookroom en pesto en als laatste de crème fraiche. Verdeel de pasta over twee borden en leg hierop het kipmengsel. Garneer met mozzarella, rucola en Parmezaanse kaas.

7 Comments Add New Comment

 1. Elise says:

  Oehh ziet er lekker uit! Gauw eens uitproberen! Ik vraag me alleen af, welke pesto gebruik jij hiervoor/meestal? Groetjes elise

 2. Dilara says:

  Is alle Mozzarella glutenvrij?
  Ik vind het super dat jouw recepten online staan, dit helpt mij enorm maar bij heel veel ingrediënten denk ik vaak, welk merk moet ik dan pakken etc.
  Heb je daar een handige tip voor??

 3. Irma says:

  Super lekker recept, ook de rest van het gezin heeft ervan gesmuld en is zeer zeker voor herhaling vatbaar, en inderdaad zo klaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *