Hapjes & Snacks Recepten

Glutenvrij salami kaas bladerdeeghapje

Ik maakte heerlijke salami kaas bladerdeeghapjes. Ideaal voor tijdens een feestje of verjaardag. Gemakkelijk van te voren te maken, niet moeilijk en super lekker.

Dit hapje maak ik regelmatig. Lekker voor tijdens een verjaardag, maar ook als tapashapje of zomaar omdat ze zo lekker zijn.

Ingrediënten (voor 18 hapjes)

  • 1 rol Millefoglie (Schär)
  • 18 plakje droge worst (salami)
  • Handje raspkaas
  • 1 ei

IMG_1445

Bij Aldi kocht ik een bakje met glutenvrije plakjes droge worst in de smaak salami. Deze supermarkt verkoopt ook de smaak chorizo, die is ook erg lekker in dit hapje. Ik koos deze keer voor salami.

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi het bladerdeeg. Snij de plak in de lengte in zes gelijke stukken, doe dit ook over de breedte. Je houdt nu 36 kleine vierkantjes over. Leg op 18 vierkantjes een plakje droge worst. Strooi hierover wat raspkaas. Leg de andere vierkantjes hierop en knijp de zijkanten goed dicht. Bestrijk de bovenkant met een dun laagje losgeklopt ei, dit gaat het makkelijkst met een bakkwastje.

IMG_144615 à 20 minuten in de oven.

IMG_1449De hapjes zijn zowel warm als koud erg lekker.

9 Comments Add New Comment

  1. Adri says:

    Hallo,ik kan heel slecht met dit bladerdeeg werken,heb appelflap gedaan en gv frikandelbroodje maar gaat stuk het ziet er dan ook niet uit heb jij een tip?

  2. Miss Glutenvrij says:

    Goed laten ontdooien, dat is erg belangrijk en met ei werken dat ‘lijmt’ het deeg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *