Hoofdgerecht Recepten

Glutenvrije quiche van zoete aardappel, spinazie en geitenkaas

Met de nieuwe bloem van Lieke is vrij maakte ik een heerlijke glutenvrije quiche van zoete aardappel, spinazie en geitenkaas. Om te vieren dat deze bloem nieuw is, mag ik vijf winnaars kiezen die de bloem krijgen thuisgestuurd zodat jij ook deze quiche kan maken. 

Lieke is vrij heeft een nieuw product: bloem. Deze is volledig biologisch en bevat zoals je van Lieke gewend bent geen gluten. Ook is ie lactosevrij en suikervrij. Het fijne van bloem is dat het zo ontzettend veelzijdig is. Lieke vroeg mij een lekkere quiche te maken met de bloem en dat is erg goed gelukt.

IMG_1797Glutenvrij, biologisch, lactosevrij en suikervrij.

IMG_1798

Ik maakte een quiche van zoete aardappel, spinazie en geitenkaas. Klinkt goed hé?! En lekker dat ie is. De bloem van Lieke is vrij is ideaal om te verwerken in dit gerecht.

Ingrediënten deeg

 • 340 gram bloem
 • 1 theelepel zout
 • 150 gram roomboter
 • 2 eieren M
 • 3 eetlepels water

Zeef de bloem, mix met zout. Snij roomboter in kleine blokjes. Kneed tot een kruimelig deeg.  Roer met een houten pollepel met gat eieren door het deeg, voeg water toe en kneed tot een zachte bal, omwikkel met huishoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast. Gebruik een springvorm (24 cm), bedek de  bodem met bakpapier vet de randen en bodem in. Verdeel het deeg over de bodem en de rand. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet de springvorm 5 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.  Haal de springvorm eruit en doe de vulling er in.

Ingrediënten vulling

 • 3 zoete aardappels
 • 150 gram verse spinazie
 • 1 ui
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 100 gram gerookte kip
 • 4 eieren M
 • 100 gram crème fraîche
 • Zout & Peper
 • 100 gram zachte geitenkaas (6 rondjes)

Schil de zoete aardappels en maak met de keukenmachine plakjes van 1 cm. Snipper de ui en snijd in halve ringen. Verhit de olijfolie in een pan, fruit de ui, doe hierbij de zoete aardappelplakjes en vervolgens de spinazie tot het is geslonken.

Klop de eieren en doe hierbij de crème fraîche, klop goed tot  het één geheel is, voeg zout en peper toe. Snij de gerookte kip in kleine stukjes.

Doe de helft van het aardappelmengsel in de springvorm, verdeel de gerookte kip stukjes hierover. Doe de rest van het aardappelmengsel in de springvorm. Giet het eimengsel over het aardappelmengsel. Verbrokkel de geitenkaas hierover. Zet de springvorm 45 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven.

De quiche is zowel warm als koud te eten en drie dagen houdbaar in de koelkast.

IMG_1567

IMG_1576

IMG_1586

Voorwaarden winactie

 • Ik kies vijf winnaars die de Lieke is vrij bloem thuisgestuurd krijgen.
 • Vertel mij in een reactie welk recept jij nog meer met de bloem zou willen maken.
 • Vergeet niet je juiste emailadres in te vullen (alleen zichtbaar voor mij), zodat ik jou kan mailen als je hebt gewonnen. (Mijn mail kan in je spambox terecht komen, houd daar rekening mee).
 • De winactie loopt tot vrijdag 5 juni. Ik zal je mailen voor je adresgegevens, die stuur ik door aan Lieke is vrij zodat zij de bloem kunnen toesturen.

www.liekeisvrij.nl

Dit is een gesponsord artikel.

60 Comments Add New Comment

 1. Anne says:

  ik zal het willen gebruiken om zelf appeltaart te maken, maar ook pizza en mini pizaatjes. Gisteren was ik op verjaardagsvisite en dan is het best vervelend als iedereen picolini’s eet!

 2. Marjolein van peer says:

  Ik zou er vanalles mee maken, maar vooral proberen om zelf gemaakt oreo koekjes te maken. Die mis ik echt! Een goede vervanger voor normaal bloem heb ik nog niet echt gevonden. Daarom dat mijn hobby, lekkere dingen bakken, een beetje op een laag pitje staat. Maar dit bloem klinkt als een ideale vervanger.

 3. Barbara says:

  Wat een heerlijk recept! Ik ga dit ook een keer proberen. Ook zou ik met de lieke is vrij bloem mijn favoriet carrot cake maken.

 4. Astrid says:

  Ik wil van alles gaan bakken. Maar op bak gebied ben ik een leek. Zou geweldig zijn met deze prijs te beginnen aan iets nieuws.
  Dus ik zeg volmondig: ja graag.
  Groetjes astrid

 5. karyn says:

  Wat een spannend idee ook ik heb nog nooit iets gebakken met bloem dus lijkt mengel n uitdaging om hiermee een begin te maken, recept zag er heer l ijk uit trouwens ?

 6. Patricia Rutte says:

  Hoi Harmke,
  Wat lijkt het mij heerlijk om weer eens een quiche te eten! 6 jaar eet ik nu lactose, gluten vrij en .(sinds dit jaar) Low FODmap (tarwe allergie,lactose intolerantie,PDS)en al die tijd heb ik geen quiche meer gegeten. Zou het heel graag weer eens maken! Ik word al wild als ik eraan denk hahaha. En denk dat je er ook lekkere pizza’s van kan maken? Lekker in mijn oventje. Uit eten is niet altijd fijn en daarom zou ik graag lekker thuis aan het bakken willen gaan.
  Groetjes en liefs patries

 7. Esther Loderus says:

  Ik zou heel graag weer eens een appeltaart willen maken. Heb het al verschillende keren geprobeerd met bv boekweitmeel maar dat was het net niet. Of mss wel die heerlijke quiche die jij hebt gebakken!
  Ik ben benieuwd!

 8. Gizem says:

  Dat ziet er lekker uit!
  Ik zou ermee willen proberen om chocoladekoekjes te bakken. Heb vrijdag te horen gekregen dat ik ook lactoseintoleranf ben. En ben daardoor opnieuw ‘zoekende’. Tot nu toe zijn de gv chocoladekoekjes die ik heb gevonden niet gv.

 9. Sandra says:

  Echt te gek dat het ook nog suikervrij is! Daar kan ik een vriendinnetje van ons blij mee maken…om mijn nieuwe baksels te proberen! Deze quiche vind ik ook wel smaken…Hoewel ik spinazie vervang voor misschien wel prei of rucola. …en ik voeg misschien wel vijgen toe?. Maar een krentenbrood. .notenbrood of suikerbrood staan ook wel op mijn lijstje….maar mijn Kids zouden zeggen stokbrood. ..bolletjes. .boterkoek en koekjes! De laatste 2 zitten er zeker wel in?

 10. Barbara says:

  Wat een heerlijk recept lijkt me. Dat ga ik een keer uitproberen.
  Ook is deze bloem vast perfect om mijn favoriet te maken: carrot cake!

 11. Cora says:

  Ik zou mij lekker gaan uitleven met deze bloem. Begin met appeltaart, bananenbrood, koekjes, soezen en daarna ook een lekkere hartige taart. Ik ben vrij nieuw met Glutenvrij, maar wel creatief in de keuken en sta open voor nieuwe ideeën. Dus kom maar op, dan kan ik weer lekker aan de slag ??

 12. Tessa says:

  Gisteren was het alweer 3 maanden geleden, dat ik de diagnose Coeliakie heb gehad. Een van mijn lievelingsrecepten die ik altijd graag maakte was een brocolli quiche, wat ik met deze bloem perfect kan maken!
  Xx Tessa

 13. gonnie mookhoek says:

  Ik zou er Minipizza’s van maken voor mijn kleindochter. Wil het dolgraag voor haar winnen. kunnen we samen kokkerellen

 14. gonnie mookhoek says:

  Als ik win ga Ik er samen met mijn kleindochter minipizza’s van maken.

 15. Ann says:

  Deze quiche ga ik zeker eens proberen! Ziet er echt lekker uit!
  Aangezien ik waanzinnig veel van chocolade hou, zou ik graag deze bloem eens uitproberen bij brownies, chocolade moelleux, chocoladetaart, eclairs met chocolade, …
  Heb al zin om er in te vliegen!!

 16. Eefke janssen says:

  Ik zou er een lekkere taart van bakken, want dat mis ik toch wel!! En natuurlijk zou ik ook de quiche uitproberen!

 17. Rianne Leferink says:

  Ha Harmke, Wat een leuke actie! Jouw hartige taart ziet er erg goed uit! Ik zou met deze bloem ook verschillende hartige taarten proberen te maken en niet te vergeten; een heerlijke pizza of appeltaart!! Ik heb al heel wat lekkere glutenvrije recepten gemaakt , maar een perfecte appeltaart is me nog niet gelukt. Dus … Nieuwe uitdaging met deze bloem!

 18. Irene Hakkenhaar says:

  Oh, heerlijk bakken. Ben sinds een jaar glutenvrij en ben nog steeds op ontdekkingsreis over eten. Wat mag ik wel en niet? En vooral wat is lekker?! Het valt me nog mee wat ik allemaal mag eten! Graag wil ik dit product proberen! Dit recept lijkt mij heerlijk!

 19. Ruth says:

  Hoi, mini quichesjes en mini appeltaartjes mhhh dat zou ik er van maken en kleine pizzas

 20. Suela Westerveld says:

  Ben heel benieuwd naar de producten van Lieke is vrij. Ga met deze bloem een brocolli/ zalm taart maken. Heerlijk voor de lunch op een zondagmiddag.

 21. Roos Meinen says:

  Ohhhh… Allemaal lekkere dingen voor onze dochter, maar die quiche wil ik zeker ook gaan proberen!! En pizza, en… En… ;-)

 22. Bojoura says:

  Oh dat lijkt me heerlijk om weer eens een quiche te eten! Of een appeltaart! Dat is echt megalang geleden! ;)
  Water loopt me nu al in de mond! Dus ik waag graag een gokje! ;)

 23. Patricia Bouws says:

  Ik zou ook voor een pizza gaan want het is mij nog nooit gelukt om zelf met andere soorten glutenvrije bloem een goede pizzabodem te maken.
  Wellicht speelt ook mee dat ik ook lactosevrij moet eten en margarine anders werkt dan roomboter in pizzadeeg.

 24. esther Ramjiawan says:

  Ik ben pas sinds 1, 5 maand bezig met lactose vrij en gluten vry aan eten.
  Heeft goed effect op mn darmen. Ik hou niet van koken maar erg van bakken. Ik bak nu wekelijks vanille cake of citroen cake of iets anders zodat ik week lang van kan snoepen. Ik heb ondergewicht.
  Bakken vind ik geweldig en ik zou graag spek prei quiche maken van lieke bak mix.
  Wordt dan mn eerste glutenvry en lactose vrij quiche.
  Groetjes Esther

 25. Els van der Heijden says:

  Graag zou ik mee willen doen aan de winactie van Lieke is Vrij. Doordat ik nogsteeds geen held in koken ben en dus ook nogsteeds geen juiste producten heb kunnen vinden waarbij het niet mislukt, zou dit een mooie kans zijn om te testen of het nu aan het product ligt of toch echt aan mijn kookkunsten ?

 26. patricia Timmerman says:

  Ik zou graag een Italiaanse hartige taart willen maken met deze bloem, of eierballen. Ik heb het laatst geprobeerd met ander glutenvrij meel maar dat werd te machtig en ben daar erg ziek van geweest.

 27. Megan Brander says:

  Ik wil heel graag het bloem gebruiken om van alles te bakken. Ik zou ook heel graag een keer zo lekker quische maken, want dat heb ik nog nooit gehad. En ook lijkt het me leuk om een keer zelf een cake beslag te maken ipv een kant en klare cake mix. Bij mij mislukt een cake heel vaak. Hopelijk met dit meel niet ?

 28. Hoi!
  Het volgende zou ik met het meel gaan proberen. Het bakken van pannekoeken en koekjes. De koekjes voor mijn nichtje die een gluten, lactose en ei allergie heeft en binnenkort 2 wordt. De pannekoeken voor mezelf zodat ik een afwisseling heb voor de lunch. Vanwege de afwezigheid van suikers past het erg goed in mijn huidige eet patroon.

  Groetjes Renza

 29. Linda Wouters says:

  Het zou supertof zijn om een pak bloem van lieke is vrij te winnen!
  Ik zou dan met mijn dochtertje (die glutenvrij moet eten) koekjes en gebakjes maken ??
  Xxx Linda & Emma

 30. Mariska says:

  Hi,

  Ik zou graag
  – pasteitjes maken
  – pizza’s bakken
  – carrot cake bakken

  Wil het graag uit proberen!

 31. Bianca says:

  Een goede bloem is onmisbaar in de keuken! Ik zou er van alles mee maken: zanddeegkoekjes met een vleugje citroen, home-made pizza, mini-quiches om mee te nemen voor mijn 10-jarige zoon als hij gaat wielrennen (glutenvrij zeker in onze streek niet altijd eenvoudig en quiche kan ook heel goed koud worden gegeten, hoera :-)). Maar het allerliefst zou ik met deze bloem een appel-kersentaart maken, een zomerse variant op de klassieke appeltaart.

 32. Stephan soek says:

  Hoi Harmke,
  Wat een mooi gelukte quiche :) ziet er erg lekker uit. Ik zelf zou er een heerlijk krentenbrood van maken! Ik heb daar een heerlijk recept van en ben benieuwd of dat met de bloem van Lieke ook zou lukken!

 33. arja says:

  Jan hagel, speculaas en andere lekkere koekjes! Trouwens fijn dat de meeste ingrediënten biologisch zijn!

 34. Anouk says:

  Ik ben gek op quiche, helaas heb ik nogsteeds niet een goede bodem gevonden en kruimelt hij altijd uit elkaar.. :s Maar ik zou gaan voor de standaard quiche lorrianne of toch voor een quiche met zalm en spinazie, spannend!
  Liefs Anouk

 35. Sieta says:

  Ik zou graag meerdere dingen met de bloem willen proberen. Heb nog niet veel dingen gehad wat ik lekker vind. Eerlijk gezegd nog niks. En aangezien het voor ons allemaal nog al duur is kan ik niet altijd maar van alles kopen om uit te proberen. Dus zou dit erg graag willen winnen.

  Groetjes Sieta

 36. Souhaila says:

  Ik zou er een taart of gebak mee willen maken. Ik hoop dat ik 11 juni het verlossende telefoontje krijg dat ik geslaagd ben, en omdat dan te vieren wil ik een taart maken. Deze bloem komt daar goed voor van pas.

 37. Anja says:

  Ooo lekker quiche maken.
  ik zou er croissants van maken of stokbrood dat mis ik t meest.

 38. Fatime de Boer says:

  Wat geweldig, dat het ook nog geen suiker bevat!?
  Ik heb veel recepten in mijn hoofd om deze bloem voor te gebruiken, oa bv kwarktaart voor mijn verjaardag over 1,5 week, maar nog belangrijker dan mijn ideen, voor mijn lieve jongste dochter, die mij in moelijke tijden wilt troosten door voor mij GV cakejes bakken. Dit is tot nu toe niet echt mijn jaar aangezien van bijkomende gezondheids aspecten – eerst een dubbele hernia die niet operable is….herstel proces zonder pijnstillers…. Al op de goede weg en dan mijn enkel verbrijzeld, enkelband scheurde wat van de enkel botten en de pezen af….dus zij wilt mij graag met lekkernijen troosten, lieve schat…. Maar als dat zo doorgaat, kunnen ze mij wegrollen door al die calirien en suikers…..?

 39. Romy says:

  Ik wil een traditionele Gâteau Basque bakken. Tientallen recepten en glutenvrije bloem heb ik al geprobeerd, maar nog altijd mislukt de préparation finalement. En misschien moet ik nog wat extra cours Frans suivre voor ik het recept helemaal comprend.Een perfecte bloem zal me in ieder geval al een heel eind op weg helpen!

 40. Maaike says:

  Ik zou inderdaad ook een heerlijke quiche maken, niet meer gegeten sinds ik glutenvrij eet. Of een zelfgemaakte pizza met van alles en nog wat erop. En omdat het ook een goede basis bloem is voor brood, maak ik er brood van met veel pitjes of een heerlijk mueslibrood met gezonde noten en cranberry’s!!!! Yummie, heb er nu al zin in om het te maken!!!

 41. Ooooo van deze bloem zou ik een knapperige pizzabodem maken. Wat mis ik toch het eten van een lekkere pizza!

  Ik zou hem beleggen met tomatenpuree, allerlei groentes en bestrooien met geitenkaas. Heerlijk, ik kan moet wachten ?

 42. Magda Mulder says:

  Ben zelf niet glutenvrij, maar ik woon samen met mijn zusje en die is het wel, maar ik krijg er ook honger van! Ik zou het willen gebruiken om voor haar een chocoladetaart te maken, en voor mijn kleine nichtje van 9, die ook coeliakie heeft, soesjes voor haar verjaardag want van chocoladetaart en soesjes zijn ze allebei helemaal gek!

 43. claudia says:

  Sinds kort ben ik glutenvrij en nu komt mijn verjaardag eraan (30 mei) Dus ik zou er een heerlijke bodem voor aardbeien taart van maken ?

 44. Marnix says:

  Ik zou het gebruiken voor vreselijk veel heerlijke glutenvrije koekjes en taarten voor onze 9-jarige zoon met Down syndroom en coeliakie, zodat hij zich eindelijk eens te buiten kan gaan aan heerlijkheden voor hem, in plaats van dat wij hem tegenhouden in verband met gluten!

 45. Femmie says:

  Mijn man bakt de heerlijkste gerechten voor ons. Veel die je geplaatst hebt op fb hebben we al geprobeerd. Ik laat t daarom aan mn lief over wat het deze keer kan worden… En dat is beslist heerlijk.
  Veel bakp/kookplezier voor de winnaar

 46. Femmie says:

  Mijn man bakt de heerlijkste gerechten voor ons. Veel die je geplaatst hebt op fb hebben we al geprobeerd. Ik laat t daarom aan mn lief over wat het deze keer kan worden… En dat is beslist heerlijk.
  Veel bak/kookplezier voor de winnaar

 47. Sabine says:

  Ik zou graag zo`n pak willen krijgen omdat ik afgelopen weekend pizza wilde maken en de bodem was niet erg goed gelukt. Man en kinderen vonden dat het ook zo lang duurde tot ie gaar was en smaakte ook nog niet eens lekker. Ze liepen totaal niet warm voor mijn bakkunst die dag. Gelukkig gaan andere baksels wel goed,hoor. Ik kan ze dan laten zien dat het aan de bloem lag en niet aan mijn bakmanier. Ha Ha.

 48. Britt says:

  Met mijn zoon van 3 zou ik er samen koekjes van bakken en pizza! Sinds 1,5 jaar eet hij glutenvrij en toen vond hij pizza heerlijk. Sinds die tijd heeft hij het niet meer gegeten. Met andere meelsoorten krijg ik het helaas niet voor elkaar….dus ik hoop op de bloem van Lieke!

 49. Erna says:

  We zouden de bloem voor pizza willen gebruiken. Sinds vorig jaar onze zoon glutenvrij eet, zijn we op zoek naar een goed gelukte pizza. Na veel kleverige handen hebben we vorige keer bijna het ideale recept gevonden. Eerst het meel, dan pas het vocht erbij. Dat scheelt. Aan tafel waren ze er stil van. Recept gelukkig opgeschreven.

 50. Rosalie says:

  ik zou willen proberen er een echt lekkere pizza mee te bakken voor mijn dochtertje, die het tot nu toe moet doen met gortdroge kant-en-klare pizza’s en niet weet hoe een pizza hoort te smaken, omdat mama het niet voor elkaar krijgt een goede glutenvrije pizzabodem te maken…

 51. Sterretje says:

  Ik voel al helemaal de de bak-vlindertjes kriebelen in mijn buik. Zou eerst eigen gemaakt bladerdeeg willen maken voor de glutenvrije versie van aardappeltaart die ik nu zo mis, wat er over is gebruiken voor fetaquiche met lekkere salade en dan is er vast wel wat over voor iets met chocolade zoals brownie.

 52. Lies says:

  Ik denk dat mijn dochtertje het eerste een pizza wil dan croissantjes en een heerlijke kwarktaart. Oooooh dat wordt echt smullen!

 53. Ina says:

  Beste Harmke,

  Ik doe graag mee met deze win-actie. Ik ben net begonnen met een FOD-MaP dieet, en ben op zoek naar producten om lekkere koek en cake te maken. Ik zou heel graag muffins maken, maar jouw recept voor hartige taart ga ik ook zeker uit proberen. Wel nog wat anders verzinnen voor de dreme fraiche en geitenkaas, maar dat komt wel goed. Groetjes, Ina

 54. a says:

  Hallo Harmke,

  Als eerst, wat leuk zo’n website! Volgens mij hebben wij nog bij mekaar op school gezeten. Des te leuker om je website bij te houden.

  Helaas hebben mijn zoontje van 9 maanden en ik te horen gekregen dat we geen gluten meer mogen eten. Eindelijk duidelijkheid. Het arme mannetje zit van top tot teen onder de uitslag en heeft al veel pijn in zijn buikje gehad. Als ik de Bloem win dan gaan we voor het eerst samen koekjes bakken waar we hopelijk samen van kunnen genieten zonder er ziek van te worden. En als we nog wat over hebben wil ik zeker wat gaan uit proberen van jouw site.

  Bedankt voor het mee doen en succes met kiezen!!!!

  Groetjes,
  Anne

 55. Esther says:

  Leuk dat de bloem gluten en lactosevrij is maar dat is de roomboter en crème fraiche niet die je er aan toevoegd.
  Dus ik zou plantenmargarine gebruiken en een kookroom van bv soja of rijstemelk in de helft vd hoeveelheid.
  Vr. groet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *