Recepten Taart & Gebak

Glutenvrije sinterklaas recepten

De Sint is weer in het land en dan willen we natuurlijk Sinterklaas snoepgoed. Graag deel ik in dit artikel de glutenvrije Sinterklaas recepten die ik de afgelopen jaren online zette. Een fijn overzicht voor al je glutenvrije sint snoepgoed. 

Sommige foto’s zijn wat gedateerd en zou ik vandaag de dag heel anders maken, maar het gaat natuurlijk om het recept ;).

IMG_0067
Pepernoten/ kruidnoten

Wat zijn pepernoten lekker! Of kruidnoten, want dat zijn het eigenlijk, maar ik noem ze altijd pepernoten, zoals zoveel mensen. Als ik ze gebakken heb, zijn ze vrijwel altijd binnen een dag (soms twee dagen) op. Pepernoten is van dat heerlijke doorvreet snoepgoed. Ik heb wel eens glutenvrije pepernoten gekocht, maar wat zijn die dingen belachelijk duur. Om daar zoveel geld aan uit te geven, daar pas ik voor. Ik maak ze liever zelf. Vers, goedkoop en nog lekkerder ook. Want met weinig en goedkope ingrediënten maak je in een handomdraai heerlijke (glutenvrije) pepernoten.
Klik hier voor het recept.

IMG_0096Amandelstaaf

De amandelstaaf is denk ik wel het makkelijkste sinterklaas recept dat ik ken. Met weinig ingrediënten maak je in een handomdraai je eigen staaf. En de creatieveling kunnen helemaal los gaan, want je kunt de leukste vormen maken met bladerdeeg en amandelstaaf. Ik hield die van mij erg makkelijk en dan smaakt ie net zo lekker.
Klik hier voor het recept.

IMG_0009
Gevulde speculaas

Voordat ik voor het eerst gevulde speculaas maakte, leek het me een heel gedoe om te maken. Maar het valt best mee. Met vrij weinig ingrediënten maak je super lekkere gevulde speculaas. Lekker bij een kop koffie of thee, of een beker warme chocomel met slagroom.
Klik hier voor het recept.

Foto 20-10-15 13 07 33
Speculaasbrokken

De geur van speculaaskruiden vind ik één van de lekkerste om in huis te ruiken. Ik maakte daarom speculaasbrokken, een lekkere brok robuuste koek.
Klik hier voor het recept.

Dit zijn alle recepten die op mijn site staan. Veel bakplezier!

4 Comments Add New Comment

  1. Marlotte says:

    Oeh, ik ben gek op het snoepgoed met Sinterklaas. Sinds ik glutenvrij moet eten heb ik nog nooit amandelstaaf op. Ben heel benieuwd hoe deze smaakt! Vind alleen de bladerdeeg wel meestal aan de hoge kant qua prijs.

  2. Tiffany says:

    Die bankestaaf ziet er ontzettend lekker uit, ik had geen idee dat dat zo simpel te maken was. Bedankt voor de tip! Ik heb zelf dit jaar glutenvrije taai-taai gemaakt, dat was ook ontzettend lekker. Het recept staat op mijn blog :)

  3. Kasandra says:

    De sintcadeautjes inkopen was dit jaar niet zo moeilijk. Maar de hapjes daar in tegen…. Mijn nichtje komt dit jaar ook sint vieren bij ons en zij mag dus geen gluten. Ik met mijn handen in het haar. Gelukkig zijn er van die leuke blogs net als deze. Kan ik mijn nichtje toch helemaal blij maken met lekkernijen. Ik denk dat we dit jaar allemaal een glutenvrije sint gaan vieren. Het ziet er heerlijk uit in ieder geval.

Leave a Reply