Dessert Recepten Taart & Gebak

Glutenvrije Karamel Brownies

Voor mijn verjaardagsfeestje maakte ik glutenvrije brownies met karamel en een candybar erin verwerkt. Het resultaat: een heerlijke smaakvolle brownie met een chewy bite. 

Op mijn site staan al meerdere brownie recepten, maar ik kan er geen genoeg van krijgen. Dus maakte ik brownies gevuld met een glutenvrije candybar; Chocolix van Schär. Mijn verjaardagsbezoek was weer aangenaam verrast en nam maar al te graag een ‘doggybag’ mee zodat ze de volgende dag ook nog van mijn brownies konden genieten.

Ingrediënten glutenvrije karamel brownies

 • 225 gram roomboter
 • 250 gram fijne kristalsuiker
 • 2 theelepels vanille extract
 • 150 gram cacao
 • 4 eieren (M)
 • 175 gram mix C van Schär (Kuchen en Kekse)
 • Halve theelepel bakpoeder
 • 330 gram Chocolix Schär (3 pakken)
 • 100 gram Bebogeen (karamelsaus)
 • Halve theelepel zeezout vlokken

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder). Leg bakpapier in een ovenschaal/ bakvorm (ik gebruikte één van 10 x 20 cm). Doe de roomboter in een steelpan op het fornuis en verhit tot de boter is gesmolten. Giet de  boter in een kom en mix met een mixer de suiker en het vanille-extract doorheen (pas op dit kan spetteren). Voeg de eieren één voor één toe, voeg pas het volgende ei toe als de vorige volledig is opgenomen. Voeg de cacao toe aan het mengsel en mix goed. Doe de bloem en het bakpoeder erbij en mix tot een glad mengsel. Breek de Chocolix repen in stukjes en roer deze met een houten lepel door het beslag. Giet het mengsel in de bakvorm. Verwarm de karamelsaus 30 seconden in de magnetron zodat het vloeibaarder wordt. Giet dit voorzichtig over de brownies. Met een satéprikker kun je de karamel mooi verdelen. Besprenkel het mengsel met de zeezoutvlokken. Bak de brownies zo’n 35 à 40 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen op een bakrooster en snij mooie vierkantjes.

IMG_8156

3 Comments Add New Comment

 1. Alet says:

  Super website missglutenvrij.
  Ik heb dit voor mij dochter ze eerste verjaardag gemaakt, ik heb de caramel en zout weg gelaten maar vond de brownies erg hard en droog. Ik weet dit is een gevolg van de glutenvrije bakmeel maar was is een alternatief om dit smeuïg te houden, olie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *