Hoofdgerecht Recepten

Glutenvrije spaghetti met knakworst (kids)

Knakworstjes vindt bijna iedereen lekker. Rijg er glutenvrije spaghetti door, maak er een lekkere saus bij en je hebt een maaltijd die zeker bij kinderen in de smaak valt. 

Bianca mailde me laatst dat haar zoon een recept liet zien met knakworstjes waar spaghetti door zit. ‘Dat kan ook glutenvrij’, dacht Bianca. Ze mailde me het idee en ik ging aan de slag. Het resultaat: een gezellig bord eten, waar je kind direct trek van krijgt.

Ingrediënten (voor 2 à 3 personen)

 • 150 gram spaghetti (ik gebruikte Schär fiber)
 • 1 blikje cocktailworstjes (400 gram) (ik gebruikte AH eigen merk)
 • Olijfolie
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 250 gram gezeefde tomaten (passata)
 • 200 gram Italiaanse roerbakgroente
 • Italiaanse kruiden
 • Zout & peper
 • (Parmezaanse) kaas

Werkwijze spaghetti
Giet het knakworstvocht in een pan en doe hierbij zo’n anderhalve liter water. Laat dit koken. Rijg ondertussen (of samen met je kind) door elk worstje vijf spaghettislierten. Zorg dat het worstje in het  midden zit en aan beide kanten evenveel spaghettisliert. Wanneer het water kookt, doe je de spaghetti met worstjes in de pan. Kook zo’n acht minuten. Giet de spaghetti af, spoel heel even af met koud water tegen het plakken. Leg de spaghetti worstjes op een bord. Ziet dat er niet grappig uit?

Werkwijze saus
Snipper het uitje, en pers de knoflook. Doe een scheut olijfolie in de pan en bak hierin de ui en knoflook. Doe hierbij de Italiaanse kruiden en bak deze even mee. Voeg de gezeefde tomaten toe. Voeg zout en peper toe naar smaak. Giet de saus over de spaghetti worstjes en doe hierover de kaas.

8 Comments Add New Comment

 1. Marinna says:

  Wat een leuk idee, maar koken de knakworstjes dan niet stuk als je ze 8 minuten kookt?
  Normaliter mag je knakworstjes tot aan de kook brengen voor 5 minuten.
  Het zal er zeker niet minder om smaken ook al zijn ze kapot hahaha. Het idee blijft leuk, zeker voor kinderen.

 2. Sarah says:

  Oeps! Dan hebben ze de ingrediënten misschien onlangs veranderd? Wat jammer! Want op albert.nl staat dit nu bij AH cocktailworstjes:
  Inhoud en gewicht
  400 Gram.
  Ingrediënten
  In­gre­di­ën­ten: 67% kip­sepa­ra­tor­vlees, 15% var­kens­vlees, wa­ter, aard­ap­pel­zet­meel, run­der­col­la­geen, zout, rooka­ro­ma, sui­ker, sta­bi­li­sa­tor (E451), spe­ce­rij­en, ge­hy­dro­ly­seerd ei­wit (zon­ne­bloem, ma­ïs, raap), an­ti­oxi­dant (E316), na­tuur­lij­ke aro­ma’s, aro­ma (tar­we), gist­ex­tract, con­ser­veer­mid­del (E250).
  Allergie-informatie
  Be­vat glu­ten­be­vat­ten­de gra­nen.

  Read more at http://www.ah.nl/producten/product/wi1538/ah-cocktailworstjes#RuetfOTjlF2VKZ2M.99

 3. Miss Glutenvrij says:

  Thnx voor je oplettendheid. Ik heb hier nog een blik staan zonde tarwe en met glutenvrij logo.

 4. Sarah says:

  Geen probleem! Misschien het recept even aanpassen? Mijn zoon heeft coeliakie, en ik moet er niet aan denken dat moeders nu massaal AH cocktailworstjes gaan kopen voor hun kinderen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *