Glutenvrij tussendoortje Recepten

Glutenvrije lactosevrije notenreep (no bake recept)

Een gezonde glutenvrij en voedzaam tussendoortjes is iets waar ik altijd naar op zoek ben. Dit recept voldoet aan deze criteria. Deze notenrepen maak je in een handomdraai en ze hoeven niet eens in de oven.

Bas stuurde me het volgende recept. Zijn ‘nootjesreep fetisj’ noemde hij het. Dat maakte me nieuwsgierig. Dus besloot ik zijn recept te maken.

Ingrediënten (voor 6 repen)

 • 10 dadels
 • 2 flinke eetlepels pindakaas
 • 3 el water
 • 2 el kokosolie
 • 200 gr ongebrande noten
 • 2 el kokosrasp
 • Halve tl zout
 • 3 el gedroogd fruit (ik gebruikte tutti frutti)
 • Halve el honing

Werkwijze

Dadels fijnsnijden/ even vermalen in de keukenmachine. Meng dit met de pindakaas, water, kokosolie, honing en verwarm in een steelpannetje. Maal de noten even in de keukenmachine en roer met de kokosrasp, zout en het gedroogde fruit door de dadelpasta. Gebruik een vorm waar je repen in kan maken (of neem een cakeblik) en doe hierin het mengsel. Druk goed aan met een lepel en zet dertig minuten in de vriezer. (Gebruik je een cakeblik snij de plak dan nog in repen.) Doe de repen in een afsluitbaar bakje. Wanneer je de repen wilt eten, haal je ze uit de vriezer.

IMG_8491

Tip: Ontdooi de repen niet, dan vallen ze uit elkaar ;). Wil je ‘m meenemen naar je werk/ school, leg de reep dan in de koelkast.

3 Comments Add New Comment

 1. linda says:

  Hoi harmke,

  Deze lijken me lekker om een keer te maken. Waar heb jij de bakvorm gekocht?

  Geoeten linda

 2. Miss Glutenvrij says:

  De bakvorm is van Tefal. Ooit bij een dump uitverkoop van hun magazijn gekocht maar wellicht dat een Blokker ‘m ook heeft.

 3. Linda says:

  Heb ik net mijn glutenvrije koekjes op, lees ik dit recept.. Dit klinkt toch wel heel erg lekker.
  Ik ga dit maar eens proberen te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *